Dodaj do ulubionych

Czy odczułyście na sobie przywileje dla ciężarnych

04.02.05, 20:42
Robiłam dzisiaj zakupy w Markecie i śmiać mi się chciało, bo przede mną stało
dwóch młodych chłopaków w kolejce do kasy, którzy widzieli mój brzuszek
(trudno go nie zauważyć). Słyszałam jak między sobą rozmawiali, że trzeba by
pokazać dobre maniery i ustąpić. Na gadaniu rzecz jasna się skończyło. Ja się
dobrze czułam, więc mi nie zależało. Zobaczymy jak będzie w stanie bardziej
zaawansowanym. Czy Wam moje Panie zdażyło się już odczuć życzliwość bliźnich?
Ja stawiam mimo wszystko na młodych mężczyzn, oni mają najwięcej ludzkich
uczuć. Najgorsi są starsi panowie i starsze panie.
Obserwuj wątek
    • jola-kropek Re: Czy odczułyście na sobie przywileje dla cięża 04.02.05, 21:31
      zadnych...
      ale u mnie nikt nie widzi ze jestem w ciazy! pani ktora przeprowadzala usg,
      stwierdzila, ze to ma cos wspolnego z tym ze maly ulozyl sie "tylkiem do swiata"
      wyglada to tak jakby mi sie przytulal do kregoslupasmile
      • lolo09 Re: Czy odczułyście na sobie przywileje dla cięża 04.02.05, 21:40
        ja tez zadnych, ale i w kurtce zimowej nie widac
        za to z damianem nawet w 9m gdy na poczcie byla dluga kolejka i ponad 30 st
        nikt nawet nie raczyl mnie przepuscic, a jak sobie usiadlam bo mi bylo duszno
        to sie pytali czy stoje w kolejce sad((((
        coz takie czasy
    • mamalgosia Re: Czy odczułyście na sobie przywileje dla cięża 05.02.05, 12:07
      zadnych. Jak widze kolejkę, to wychdzę ze sklepu, bo źle się czuję i wiem, że
      nie wystoję, a wstydzę się bez kolejkisad
    • romilka Re: Czy odczułyście na sobie przywileje dla cięża 05.02.05, 13:27
      Witam.Moze to nie do konca na temat ale nie chciałam zakładac nowego watku.Była
      dzis na zakupach w geant i przezyłam horror!!W pewnym momencie zrobiło mi sie
      słabo,oblał mnie zimny pot i miałam czarno przed oczami.Walczyłam aby nie
      zemdlec sama nie wiedziałam co robic.Oparłam sie o wozek i byłam cała mokra od
      potu.Ludzie bardzi dziwnie sie na mnie patrzyli,usiadłam na czyms o poczekałam
      az przejdzie ale to ie przechodziło.Brzuch mam dosc spory ale w luzny swetrze
      nie widac i ludzie mogli nie zauwazyc ze jestem w ciazy.Okropne przezycie!!!Po
      kilkunastu minutach troszke ustapiło i wrociłam do domu.Chyba juz nigdy wiecej
      nie pojade do hipermarketu sama na zakupy,czułam sie jak okropnie i nie wiem
      skad sie to bierze.Przypomne ze juz mi sie to kiedys przytrafiło w domu i raz
      tez na zakupach.Okropienstwo!!
      Pozdrawiam!!
      • ewucha28 Re: Czy odczułyście na sobie przywileje dla cięża 05.02.05, 14:39
        Romilka powiedz o tych przypadłościach lekarzowi,lepiej dmuchac na zimnewink
        Pozdrawiam.
      • maral97 Re: romika 05.02.05, 15:28
        Witam!
        miałam podobne akcje w I ciąży: raz na stiosku mięsnym w realu -jednak udało mi
        się cudem przejść koło lodówek i tam wróciłam do siebie a drugi raz w domu jak
        mieszałam mięso mielone -też czarno przedoczami, oblał mnie zimny pot ale i tym
        razem dałam radę i nie zemdlałam - fakt że na czworakch doszłąm do balkonu i
        odetchnęłam.
        Lekarz powiedział ze to normalne i niektórym kobietom się to zdarza w ciąży.
        Ale ja i tak nie życzę nikomu podobnych przypadków.

A co do wątku to w I ciąży raz mi w zatłoczonym autobusie starszy pan chciał
        ustąpić miejsca, ale nie skorzystałam bo byłam jeszcze "silna".

Pozdrawiam!
      • mamalgosia romilka 05.02.05, 15:32
        Właśnie ja to mam cały czassad W kościele, w sklepach... Przyzwyczaiłam się juz i
        poprostu unikam sytuacji, gdy się to może zdarzyć (u mnie tylko w
        pomieszczeniach zamkniętych i tylko w pozycji pionowej, siedzieć i leżeć mogę do
        woli)
      • hayet Re: Czy odczułyście na sobie przywileje dla cięża 07.02.05, 12:16
        Przytrafilo mi sie cos podobnego w sklepie z ubraniami dla ciezarnych.
        Poprzymierzalam pare rzeczy, zaplacilam i pozniej wdalam sie z moja mama i
        Pania sprzedawczynia w dyskusje, az to nagle zrobilo mi sie goraco, zimno i
        ciemno przed oczami. Musiaalm usiasc. Na szczescie zdarzylo mi sie to jeden
        raz, ale rzeczywiscie nic milego.
    • strzala04 Re: Czy odczułyście na sobie przywileje dla cięża 05.02.05, 15:11
      Nie od obcych ludzi, ale w pracysmile! Czuję się dostrzegana, dostaję jabłuszka i
      głaszczą mnie po brzuszku. W cięższych pracach (choć trudno o takie w biurze)
      jestem wyręczana. Poza tym brzuszka jeszcze nie wiadać, aż tak bardzo, ale nie
      mam oporów w autobusie poprosić kogoś o ustąpienie mi miejsca. Mówię formułkę
      "jestem w ciąży" i bez mrugnięcia mam miejsce. Tyle dobrego!
    • martucha1 Re: Czy odczułyście na sobie przywileje dla cięża 05.02.05, 16:06
      No to chyba jestem wyjątkiem!!!
      Prawie zawsze ustępują mi miejsca w metrze, jedna pani nakrzyczała na mnie w
      ciastkarni (stałam trzecia w kolejce a ona pierwsza) słowami "ty tu, dziecko (!)
      nie udawaj bohaterki tylko kupuj ciacha bez kolejki" smile))
      W pracy nawet mi nie pozwolą po ołówek się schylić (moje koleżanki około 50-
      tki). Na egazminy wszyscy wpuszczają mnie z własnej inicjatywy pierwszą. A
      szczytem wszystkiego była jedna pasażerka w metrze (nawet w dzień bałabym się
      do niej podejść - taki typ koleżanki Tereski z Cześć, Tereska), która wstawała
      na stacji metra i do kobiety, która chciała usiąść na jej miejscu powiedziała
      per "gdzie się wcinasz wieśniaro jedna, nie widzisz, że tam baba z brzuchem
      stoi?!" Myślałam, że padnę, zwłaszcza, że urocze dziewczę wcale nie wysiadało
      na następnym przystanku tylko specjalnie chciała mi ustąpić.
      Ale może ja tak po prostu żałośnie wyglądam wink))
      Marta
    • elza78 Re: Czy odczułyście na sobie przywileje dla cięża 05.02.05, 16:46
      ehhh - jakie przywileje, dzis w ikei - przypadek sprzed 2 godzin, kolejka do
      kibla zakrecona - a ja latam co 15 minut nie wiem tak jakos mi sie pokrecilo w
      tej ciazy, stoje i widac ze mam brzuch bo sie ostatnio sporo powiekszyl, a tu
      jakies babsko z dziesieciolenia latorosla wepchalo sie przede mnie i ani
      przepraszam ani za przeproszeniem "pocaluj mnie w dupe" tak mie zatkalo ze
      nawet nie zareagowalam
      moze dziecku sie chcialo siusiu, ale mi tez sie chcialo i to bardzo i mysle ze
      o ile dzieciak mogl poczekac (co lepsze zaraz po corci wgramolila sie ta pani
      ktora chyba az tak cierpiaca nie byla) to mnie pecherz ma prawo "cisnac" w moim
      stanie, moglo babsko chociaz zapytac o to czy sie zgadzam ja wpuscic, ale coz,
      chamstwo sie szerzy...
    • romilka Romilka 06.02.05, 09:41
      Dzieki dziewczynki!!Kiedys juz mi sie to przytrafiło i nawet lezałam w szpitalu
      robiono mi wszystkie badania-było ok!!Powod jest taki ze bardzo ciezko znosze
      ciaze i dzieja sie takie dziwne rzeczysad
      Pozdrawiam serdecznie!!
      • elza78 Re: Romilka 06.02.05, 13:05
        romilka, a jak u ciebie z poziomem glukozy na czczo i po obciazeniu?
        takie atrakcje moga miec miejsce kiedy nagle spada poziom glukozy we krwi,
        robilas juz obciazenie glukoza??
        jesli to spadek cukru to warto nosic przy sobie landrynki i jak takie cos sie
        dzieje, to sobie jedna zjesc...
        moze pomoze
        • romilka do Elzy!! :) 06.02.05, 18:53
          Jeszcze nie badałam poziomu glukozy na czczo ale zrobie to juz
          wkrotce.Dziekuje za radesmile Pozdrawiam goraco!!Zycze zdrowka dla Ciebie i
          dzidziusia!!!
      • jancze Re: Romilka 07.02.05, 10:44
        Mi się tak przytrafiło w autobusie. Tłok, ogrzewanie włączone, żadnego okna
        otwartego a nie było mrozu jak teraz. Głupio mi było prosić o miejsce i
        wysiadłam na najbliższym przystanku. Lekarz powiedział, że to normalne w takiej
        sytuacji i jakby co mam prosić o miejsce.
    • hayet Re: Czy odczułyście na sobie przywileje dla cięża 07.02.05, 12:14
      Mi sie przytrafila mila stuacja prawie miesiac temu (4_, brzuszek tez nie byl
      duzy, ale mozna bylo go zobaczyc jak rozpielam plaszcz w metrze. UStapil mi
      miejsca wlasnie mlody chlopak, bylam bardzo mile zaskoczon, musze przyznac, ale
      jak narazie byl to jedyny przypadek. Teraz obserwuje bardzo smieszne historie,
      zakrawajace na zenujace. Np. jadac w metrze stoja nad siedzacymi ludzi w
      metrze, ktorzy juz doskonale zdarzyli zauwazyc, ze jednak cos jest ze mna nie
      tak... tzn. ze jestem w ciazy a nie gruba, i tak nie wiedza co maja ze soba
      zrobic,. Unikaja kontaktu wzrokowego, Pan, ktory wlasnie spojrzal na moj brzuch
      i ja to zauwazylam szybko zaczyna patrzec w innym kierunku i juz do samego
      konca "wspolnej" podrozy nie odwraca sie w moim kierunku. Najgorsi sa jednak
      wlsanie starsi ludzie, ktorzy uwazaja, ze im sie wszystko nalezy i tylko oni
      moga byc zmeczeni i chorzy, nawet jadac w godzinach szczytu to najdalaej
      polozenego "zrodelka" wody. Stekaja nade mna, patrza wilkiem, jakby mogli to by
      mnie zabili...

Zobaczymy jak bedzie pozniej. Zrobi sie cieplej, brzuch bedzie bardziej
      widoczny etc.

Pozdrawiam serdecznie.
      • mama-in-spe Re: Czy odczułyście na sobie przywileje dla cięża 08.02.05, 13:04
        Rzadko bywam w miejscach, gdzie mogłabym odczuć te przywileje, a środkami
        komunikacji miejsckiej na szczęscie nie jeżdżę, ale tak sie ostatnio
        zastanawiałam na poczcie, gdzie są numerki, jak tam miałoby wygladać obsłużenie
        mnie bez kolejki? To samo w hipermarketach, przecież tam ludzie mają wyłożone
        rzeczy na taśmę, to jakbym się tam wepchała?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka