elza78 09.02.05, 14:45 no jako przyszla mama chlopaka zakladam ten watek, bo sprawiedliwosc musi byc na tym swiecie ja swojej coreczce dala bym na imie BASIA a jak wy dacie, lub daly byscie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romilka Iga :) 09.02.05, 14:48 Tak bym nazwała swoja dzidzie gdyby okazał sie dziewczynka!! Iga,Igunia!! Odpowiedz Link Zgłoś
aagulek Re: imie dla dziewczynki 09.02.05, 18:37 a dziewczynka to pewnie Magdalena, chyba że nam się odmieni i wymyślimy coś innego, pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
agablues Re: imie dla dziewczynki 09.02.05, 18:51 Tym razem będzie Alicja. Jeśli Alicja okaże się jednak chłopcem - będzie Mateuszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
magdapik Julia 09.02.05, 19:13 Wiem, że to imię może zbyt popularne, ale co zrobić jak mi się bardzo podoba i zresztą moim domownikom też. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Kasia 09.02.05, 21:48 niestety nie bedzie nam dane, no chyba ze krystian zrobi nam psikusa ))) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Alicja, Natalia, Nikola, Maja, Nina 10.02.05, 07:33 Właśnie nie możemy się zdecydować:] prawdopodobnie któreś z powyższych, no chyba że do czerwca coś innego wymyślimy - o ile będzeimy mieć dziewczynkę. Mam nadzieję, że ten bobasek nie pójdzie w ślady starszej, wstydliwej siostry i da się wcześniej podejrzeć Alicję wymyśliłam wczoraj, i w tej chwili najbardziej mi się podoba m. Odpowiedz Link Zgłoś
nonu do agablues i monika_oli 10.02.05, 08:14 Alicja to dobry wybór)) Moja malutka jest od samego rana uśmiechnięta, rzadko stroi fochy, mała z niej gadułka, generalnie buźka jej się nie zamyka, będziecie mieli wesoło z Aluńkami. No i imię to ma tyle zdrobnień, że ho, ho..... Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: do agablues i monika_oli 10.02.05, 08:38 To jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu że to dobry wybór O ile nie urodzi się mały facecik - jak narazie to nadal Niespodzianka;P Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna Re: Tosia 10.02.05, 09:40 Miala byc Tosia, ale juz wiemy, ze bedzie Jaś. Odpowiedz Link Zgłoś
jancze Amelka albo Julianna 10.02.05, 10:28 Jeszcze niedawno miał być Mikołaj. Opcji na dziewczynkę nie było. Alicja podobałaą nam się, ale znajomi mają córkę o tym imieniu i tylko dlatego odpadła. Moja córka chciała siostrę Dorotkę - co mnie zdziwiło. Nie imię ,ale sam pomysł na takie, które dziś rzadko się nadaje, a przecież zwykłe polskie imię. Ostatnio stanęło na Amelce, bo Julka to tak "podwórkowo" nam się kojarzy. A od Amelki nie da się (a przy najmniej trudniej) zrobić skrótu, który może być mniej przyjemny. Ale to oczywiście sprawa idnywidualna. Mi Julianna, tak jak Zuzanna, BARDZO się podoba. Ale chyba będzie Amelia. Chyba, że jednak okaze się Mikołajem.... Odpowiedz Link Zgłoś
martyna122 Re: Miriam 10.02.05, 11:46 A my już od kilku lat wiemy, że jak dziewczynka to Miriam, no i będzie dziewczynka. Tylko wkurza nas ten TVN, nie mogli wymyśleć innego tytułu programu. Napiszę na nich skargę Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: Marta albo Inga 10.02.05, 16:38 Dla dziewczynki Amina...ale mam przeczucie ze to chlopak. Odpowiedz Link Zgłoś
guleranda Nadzieja Maria-co myślicie 10.02.05, 21:58 Juz kilka lat temu znalazłam imię Nadzieja w kalendarzu (imieniny 15.05)i straszliwie mi się spodobało.Oczywiście na drugie Maria-po mojej Mamuni.Wiemy że to dziewczynka i jak tylko powiedzieliśmy teściowej jak chcemy nazwać córeczkę strasznie się zdenerwowała, że ona "tak wnuczki nazywać nie będzie", że "dziś dzieci są okropne i będą jej dokuczać".A mi się tak strasznie podoba, po prostu słowiańskie imię, które oprócz imienia stanowi również rzeczownik pospolity-takie jak Jagoda, Malwina, Sylwester, Sława czy Gloria.Co myslicie? chętnie poczytam Wasze opinie, choć zdania pewnie nie zmienię Odpowiedz Link Zgłoś
mama-in-spe Re: Nadzieja Maria-co myślicie 11.02.05, 15:26 Ładne, ale jak je zdrabniać? a może odwrotnie Maria Nadzieja? Teściowej ni słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
guleranda Re: Nadzieja Maria-co myślicie 11.02.05, 17:31 Zdrobnienia to Nadzia, Nadia, nadin,no i oczywiście Nadziejka Odpowiedz Link Zgłoś
martynka6 Re: imie dla dziewczynki 11.02.05, 14:39 Jesli bedzie dziwewczynka to bedzie albo Alicja albo Zuzia albo Amelka. Ale oboje z Mezem mamy przeczucie, ze bedzie chlopak, ktorego imie zdradzam na siostrzenym watku ) Odpowiedz Link Zgłoś