kasiamo 18.02.05, 21:56 CZESC ILE DZIEWCZYN JEST Z WROCŁAWIA DO JAKICH LEKARZY CHODZICIE, SZKÓŁ RODZENIA I GDZIE ZAMIERZACIE RODZIĆ? pODZIELCIE SIE INFORMACJAMI, RAZEM BEDZIEMY WIEDZIEC WIĘCEJ POZDRAWIAM kASKA I ZUZIA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolo09 Re: ILE CZERWCÓWEK JEST Z wROCŁAWIA? 19.02.05, 12:09 witam mamusie wrocławianki chodze do dr bielickiego do corfamedu. prowadzil moja 1 ciaze wiec mu ufam. ja co prawda rodziłam 2 lata temu a do kolejnego jeszcze trochę (26tc), to mimo to na pewno w pierwszej kolejności wybiorę dyrekcyjną. Codziłam tam również do szkoły rodzenia (teoretycznie platan cegiewlke, ale my nic nie placilysmy). teraz nie bede chodzic po raz drugi, ale wtedy wiele mi to dało , obeznałam się ze szpitalem, zwyczajami , no i oddychanie - super sprawa, póki nie ma bóli partych w zasadzie nie boli. Połoznej chyab sie nie do oplacic, ale nie wiem. ja lezalam tam 10 dni przed porodem. poznalam je wszystkie i sa super. to dzieki nim rodzilam 4 g a synek wazyl 4320g. porod rodzinny kosztuje po cegielke 200 zł i jest dobrowolna. wczesniej trzeba z tatusiem udac sie rano do profesora po podpis na karcie (zgoda na porod rodzinny). Robiłam wywiad wśród lekarzy i obecnie brochów i dyrekcyjna są najlepsze pod względem poziomu personelu. Dyrekcyjna ma jednak najlepszy sprzęt dla noworodków, więc dgyby się coś dziąło (nie daj boże) z dzieckim jest blisko. Szpital jest może ciut stary, ale odwiedziny kiedy ojciec chce, sale 1-2 osobowe i jedna 4-os.,codziennie ok 13-14 każda mama jest wzywana do pediatry (neonatologa) i informaowana co z dzieckiem było robione, jakie ma wyniki, kiedy do domu. Kiedy mama jest zmęczona może oddać dzicko pielęgniarkom i spokojnie się przespać (choć nieliczni z tego korzystają). Codziennie o 7 rano dzici są zabierane na kąpiel, ważenie itp, więc jest czas na spkojny prysznic. Zatem POLECAM!!! pozdrawiam i wszystkiego dobrego życzę ))))) a co wy planujecie?????? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamo Re: ILE CZERWCÓWEK JEST Z wROCŁAWIA? 19.02.05, 12:31 My własnie ciagle sie wahamy i nie wiemy co gdzie bo to pierwsza ciaza i nie mamy doswiadczenia. hi hi ja tez chodze do dr Bielickiego do Corfamedu to moze sie spotykamy. Kiedys tez myslałam o dyrekcyjnej ale szkoda ze Bilelicki juz tam nie przyjmuje a nikogo innego nie znam, popytam go jeszcze na nastepnej wizycie co mi radzi? Pisz jak rozwija sie Twoja ciaza i dzidzia no i jak cieczujesz, może razem w czerwcu bedziemy chodzic na spacery Pozdrwaiam Cie bardzo Kaska 23tc Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Re: ILE CZERWCÓWEK JEST Z wROCŁAWIA? 19.02.05, 21:19 hihiih ale numer ))) moze sie juz nawet widziałyśmy ))) jak rodzilam damiana to bielicki akurat mial urlop, ale na dyrekcyjnej to nie jest wazne. tam sa przeurocze polozne, a to od nich najwiecej zalezy. zreszta bieliccki teraz robi jakies sondaze o wrazeniach pacjentek z porodu. spytaj go powinien miec najswiezsze wiesci. miaj dzidzia poki co rozwija sie wzorowo. ciaze w sumie przechodze tak jak 1 czyli ok. ciagle grozi mi zalozenie szwu okreznego i co wizyte sprawdzamy szyjke, ale na razie jest ok. no i teraz robilam posiew. urosla 1 bakteria i aktualnie dostalam antybiotyk, zreszta ten sam co w ciazy z damianem tylko wtedy na zakzenie drog mopczowych. byla mtez na usg 3d (zostawila mbielickiemu namiar bo mowil ze pacjentki pytaja, a oni w corfamedzie chca kupic ale dopiero w czerwcu.) tam mi wyszlo ze nogi 2 tyg starsze i teraz na polowkowym buielicki to potwierdzil. a co u ciebie?????? jak cos to pytaj, jak bede mogla to pomoge )))))))))))) fajnie ze wreszcie ktos z wroclawia sie pojawil)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamo Re: ILE CZERWCÓWEK JEST Z wROCŁAWIA? 23.02.05, 10:49 Dzis byłam u Bielickiego i jest wszystko ok, bardzo sie ciesze bo własnie miałm jakies chorobsko typu grypa i sie bałam czy od kaszlu nic mi sie nie stało i w ogóle chciałam zobaczyc malieństwo. Piekne- wazy ponad 700 g, tak sie fajowo ruszai w ogóle jest cudowne. Pytałam go o szpital, mówił ze jeszcze za wczesnie na szczegóły, ja mam od okulisty zaswiadczenie o cc wiec mam nadzieje ze w miare bedzie mozna to zaplanowac i wszystko bedzie ok. Czekam juz na wiosne bo zima i te choroby juz mnie denerwuja? a Ty? no i jak Twoja dzidzia? Ile wazy? Pozdrawiam Kaska i mała Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamo Re: ILE CZERWCÓWEK JEST Z wROCŁAWIA? 23.02.05, 10:52 Aha moje gg to moze kiedys pogadamy ? 2191561 Kupiłas juz cos dla dzidzi? Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Re: ILE CZERWCÓWEK JEST Z wROCŁAWIA? 23.02.05, 14:41 moj w 25 tc wazyl 770g. ciesze sie ze u was wsystko ok. mnie cos od wczoraj rozklada tzn mam glownie katar ale tego wlasnie nie znosze najbardziej. no i sypie i sypie........ strasznie juz czekam na wiosne. dzidzi juz nakupowalam troche "ciuszkow na wyjcie: ogrodniczki, dresy, koszulki, spodenki, bo spiochow i kaftanikow mam pod dostatkim po damianie). w zasadzie to musiala mteraz dokupic nam garderobe (straszemu tez) bo przeprowadzamy sie na poczatku maja i potem moze juz nie byc czasu na zakupy. a co u was???????? Odpowiedz Link Zgłoś
agnimagni-wroc Re: ILE CZERWCÓWEK JEST Z wROCŁAWIA? 22.02.05, 20:43 Witam serdecznie! To moje pierwsze dzieciatko. Na razie chodze do roznych lekarzy-jaki sie trafi w przychodni /poczatkowo chodzilam do u Latkowskiego w Esclapie, teraz chodze do Promedisu bo mam tam prywatna opieke zapewniona przez firme/. Ale czas najwyzszy zdecydowac sie na jednego lekarza. Bardzo zdziwilam sie tak pozytywna opinia o szpitalu na Dyrekcyjnej. Do tej pory bralam pod uwage jedynie Kaminskiego lub Trzebnice. Co myslicie o tych szpitalach? Bardzo chetnie uslysze opinie o szkolach rodzenia.Moja znajoma poleacala mi Promyk kolo PKSu. Czy wiecie cos o zajeciach ruchowych dla ciezarowek w okolicach Krzykow? niestety nie moze to byc basen bo mam reke w gipsie-skutek ostatnich smiegow. Pozdrawiam serdecznie! Aga + Brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Re: ILE CZERWCÓWEK JEST Z wROCŁAWIA? 23.02.05, 14:44 hej kamienskiego jest ok, ale troche tam szwankuje informacja medyczna (tzn. bez znajopmego trioche slabo sie dowiedziec co sie dziej z dzidzia). trzebnica jest super, ale ......... jesli cos bedzie maluchowi to go wywioza do wroclawia bo nie maja tam intensywnej teraopii noworodkow. ogolnie polecalabym ci jak pisalam brochow lub dyrekcyjna. o gimnastyce nie bardzo wiem, bo mi ruchu dostarcza 2,5 latek ))) pisz co u ciebie )))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś