Dodaj do ulubionych

ILE CZERWCÓWEK JEST Z wROCŁAWIA?

18.02.05, 21:56
CZESC ILE DZIEWCZYN JEST Z WROCŁAWIA DO JAKICH LEKARZY CHODZICIE, SZKÓŁ
RODZENIA I GDZIE ZAMIERZACIE RODZIĆ? pODZIELCIE SIE INFORMACJAMI, RAZEM
BEDZIEMY WIEDZIEC WIĘCEJsmile smile
POZDRAWIAM
kASKA I ZUZIA
Obserwuj wątek
    • lolo09 Re: ILE CZERWCÓWEK JEST Z wROCŁAWIA? 19.02.05, 12:09
      witam mamusie wrocławianki

chodze do dr bielickiego do corfamedu. prowadzil moja 1 ciaze wiec mu ufam.

ja co prawda rodziłam 2 lata temu a do kolejnego jeszcze trochę (26tc), to mimo
      to na pewno w pierwszej kolejności wybiorę dyrekcyjną. Codziłam tam również do
      szkoły rodzenia (teoretycznie platan cegiewlke, ale my nic nie placilysmy).
      teraz nie bede chodzic po raz drugi, ale wtedy wiele mi to dało , obeznałam się
      ze szpitalem, zwyczajami , no i
      oddychanie - super sprawa, póki nie ma bóli partych w zasadzie nie boli.
      Połoznej chyab sie nie do oplacic, ale nie wiem. ja lezalam tam 10 dni przed
      porodem. poznalam je wszystkie i sa super. to dzieki nim rodzilam 4 g a synek
      wazyl 4320g. porod rodzinny kosztuje po cegielke 200 zł i jest dobrowolna.
      wczesniej trzeba z tatusiem udac sie rano do profesora po podpis na karcie
      (zgoda na porod rodzinny).

Robiłam wywiad wśród lekarzy i obecnie brochów i dyrekcyjna są najlepsze pod
      względem poziomu personelu. Dyrekcyjna ma jednak najlepszy sprzęt dla
      noworodków, więc dgyby się coś dziąło (nie daj boże) z dzieckim jest blisko.
      Szpital jest może ciut stary, ale odwiedziny kiedy ojciec chce, sale 1-2
      osobowe i jedna 4-os.,codziennie ok 13-14 każda mama jest wzywana do pediatry
      (neonatologa) i informaowana co z dzieckiem było robione, jakie ma wyniki,
      kiedy do domu. Kiedy mama jest zmęczona może oddać dzicko pielęgniarkom i
      spokojnie się przespać (choć nieliczni z tego korzystają). Codziennie o 7 rano
      dzici są zabierane na kąpiel, ważenie itp, więc jest czas na spkojny prysznic.
      Zatem POLECAM!!!

pozdrawiam i wszystkiego dobrego życzę smile)))))

a co wy planujecie??????
      • kasiamo Re: ILE CZERWCÓWEK JEST Z wROCŁAWIA? 19.02.05, 12:31
        My własnie ciagle sie wahamy i nie wiemy co gdzie bo to pierwsza ciaza i nie
        mamy doswiadczenia. hi hi ja tez chodze do dr Bielickiego do Corfamedu to moze
        sie spotykamy. Kiedys tez myslałam o dyrekcyjnej ale szkoda ze Bilelicki juz
        tam nie przyjmuje a nikogo innego nie znam, popytam go jeszcze na nastepnej
        wizycie co mi radzi? Pisz jak rozwija sie Twoja ciaza i dzidzia no i jak
        cieczujesz, może razem w czerwcu bedziemy chodzic na spacery wink

Pozdrwaiam Cie bardzo
        Kaska 23tc
        • lolo09 Re: ILE CZERWCÓWEK JEST Z wROCŁAWIA? 19.02.05, 21:19
          hihiih ale numer smile))) moze sie juz nawet widziałyśmy smile)))
          jak rodzilam damiana to bielicki akurat mial urlop, ale na dyrekcyjnej to nie
          jest wazne. tam sa przeurocze polozne, a to od nich najwiecej zalezy.
          zreszta bieliccki teraz robi jakies sondaze o wrazeniach pacjentek z porodu.
          spytaj go powinien miec najswiezsze wiesci.
          miaj dzidzia poki co rozwija sie wzorowo. ciaze w sumie przechodze tak jak 1
          czyli ok. ciagle grozi mi zalozenie szwu okreznego i co wizyte sprawdzamy
          szyjke, ale na razie jest ok. no i teraz robilam posiew. urosla 1 bakteria i
          aktualnie dostalam antybiotyk, zreszta ten sam co w ciazy z damianem tylko
          wtedy na zakzenie drog mopczowych. byla mtez na usg 3d (zostawila mbielickiemu
          namiar bo mowil ze pacjentki pytaja, a oni w corfamedzie chca kupic ale dopiero
          w czerwcu.) tam mi wyszlo ze nogi 2 tyg starsze i teraz na polowkowym buielicki
          to potwierdzil.
          a
          co u ciebie??????
          jak cos to pytaj, jak bede mogla to pomoge smile))))))))))))
          fajnie ze wreszcie ktos z wroclawia sie pojawilsmile))))))))
          • kasiamo Re: ILE CZERWCÓWEK JEST Z wROCŁAWIA? 23.02.05, 10:49
            Dzis byłam u Bielickiego i jest wszystko ok, bardzo sie ciesze bo własnie miałm
            jakies chorobsko typu grypa i sie bałam czy od kaszlu nic mi sie nie stało i w
            ogóle chciałam zobaczyc malieństwo. Piekne- wazy ponad 700 g, tak sie fajowo
            ruszai w ogóle jest cudowne. Pytałam go o szpital, mówił ze jeszcze za wczesnie
            na szczegóły, ja mam od okulisty zaswiadczenie o cc wiec mam nadzieje ze w
            miare bedzie mozna to zaplanowac i wszystko bedzie ok.
            Czekam juz na wiosne bo zima i te choroby juz mnie denerwuja? a Ty? no i jak
            Twoja dzidzia? Ile wazy?
            Pozdrawiam Kaska i mała Zuzia
          • kasiamo Re: ILE CZERWCÓWEK JEST Z wROCŁAWIA? 23.02.05, 10:52
            Aha moje gg to moze kiedys pogadamy smile? 2191561
            Kupiłas juz cos dla dzidzi?
            • lolo09 Re: ILE CZERWCÓWEK JEST Z wROCŁAWIA? 23.02.05, 14:41
              moj w 25 tc wazyl 770g. ciesze sie ze u was wsystko ok. mnie cos od wczoraj
              rozklada tzn mam glownie katar ale tego wlasnie nie znosze najbardziej. no i
              sypie i sypie........ strasznie juz czekam na wiosne. dzidzi juz nakupowalam
              troche "ciuszkow na wyjcie: ogrodniczki, dresy, koszulki, spodenki, bo spiochow
              i kaftanikow mam pod dostatkim po damianie). w zasadzie to musiala mteraz
              dokupic nam garderobe (straszemu tez) bo przeprowadzamy sie na poczatku maja i
              potem moze juz nie byc czasu na zakupy.

a co u was????????
    • agnimagni-wroc Re: ILE CZERWCÓWEK JEST Z wROCŁAWIA? 22.02.05, 20:43
      Witam serdecznie!
      To moje pierwsze dzieciatko. Na razie chodze do roznych lekarzy-jaki sie trafi w przychodni /poczatkowo chodzilam do u Latkowskiego w Esclapie, teraz chodze do Promedisu bo mam tam prywatna opieke zapewniona przez firme/. Ale czas najwyzszy zdecydowac sie na jednego lekarza. Bardzo zdziwilam sie tak pozytywna opinia o szpitalu na Dyrekcyjnej. Do tej pory bralam pod uwage jedynie Kaminskiego lub Trzebnice. Co myslicie o tych szpitalach?

Bardzo chetnie uslysze opinie o szkolach rodzenia.Moja znajoma poleacala mi Promyk kolo PKSu. Czy wiecie cos o zajeciach ruchowych dla ciezarowek w okolicach Krzykow? niestety nie moze to byc basen bo mam reke w gipsie-skutek ostatnich smiegow.

Pozdrawiam serdecznie!
      Aga + Brzuszek
      • lolo09 Re: ILE CZERWCÓWEK JEST Z wROCŁAWIA? 23.02.05, 14:44
        hej
        kamienskiego jest ok, ale troche tam szwankuje informacja medyczna (tzn. bez
        znajopmego trioche slabo sie dowiedziec co sie dziej z dzidzia). trzebnica jest
        super, ale ......... jesli cos bedzie maluchowi to go wywioza do wroclawia bo
        nie maja tam intensywnej teraopii noworodkow. ogolnie polecalabym ci jak
        pisalam brochow lub dyrekcyjna.
        o gimnastyce nie bardzo wiem, bo mi ruchu dostarcza 2,5 latek smile)))
        pisz co u ciebie
        smile))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka