Dodaj do ulubionych

Po świętach

29.03.05, 10:02
Jak tam dziewczynki, po świętach?
Mam nadzieję, że dobrze się czujecie, i że nas trochę tutaj przybyło.
Obserwuj wątek
    • ciapek7 Re: Po świętach 29.03.05, 10:19
      Cześć Sabi, u mnie wszystko ok. jeśli chodzi o samopoczucie, nadal żadnych
      mdłości, zachcianek i innych niepokojących objawów. Dzisiaj jadę odebrać moje
      wyniki badań i jestem ciekawa jak wyszły... a co u Ciebie ? Jak się czujesz ?
      • sabi35 Re: Po świętach 29.03.05, 10:28
        Wróciłam do pracy po urlopie.
        Czuję się bardzo dobrze, po wtorkowym USG przestał mnie boleć brzuch, tylko
        krzyże czasem dają o sobie znać (może to rzeczywiście była psychika?).
        Niedobrze jest mi tylko czasem i to głównie przed śniadaniem. Powoli oswajam
        się z myślą, że będzie dobrze i nieśmiało komunikuję zaufanym osobom o moim
        stanie. W przyszłym tygodniu idę do mojego gina (w zeszłym byłam u jego
        zastępcy) i muszę się jakoś wytłumaczyć z tego, że za szybko się postaraliśmy.
        Mam nadzieję, że wszystko będzie OK (zabieram przyszłego tatusia)
    • rzasia Re: Po świętach 29.03.05, 11:30
      Witajcie po świętach.
      Właściwie dla mnie bylo to leżenie w łóżku z powodu bólu brzucha i oglądaniu
      telewizji. Jadłam niewiele. Poza tym brak objawów ciążowych mnie dobija.
      Straciłam już nadzieję na cokowiek i jestem nastawiona, że w czwartek idę po
      skierowanie do szpitala na zabieg.
      • sabi35 Re: Po świętach 29.03.05, 11:38
        Rzasiu, nie przesadzaj. W którym jesteś teraz tygodniu? Napisz prędziutko.
        A potem leć do apteki i kup sobie Bryophyllum Argento cult. firmy Weleda.
        • sabi35 Re: Po świętach 29.03.05, 11:40
          Już wiem, sama sobie zobaczyłam. Jeszcze 2 dni i zrób sobie USG. Wtedy wszystko
          zobaczysz.
      • kathrin78 Re: Po świętach 29.03.05, 14:19
        Rzasiu, tak, w czwartek idziesz do lekarza na usg pokazujące mocno bijące serduszko smile
    • rzasia Re: Po świętach 29.03.05, 11:43
      Na razie faszeruję się no-spą, ale już naprawdę na nic nie liczę. Wtedy po
      zabiegu piersi zmalały mi z dnia na dzień i teraz też tak się stało.
      • sabi35 Re: Po świętach 29.03.05, 12:03
        Rzasiu, w ostatniej poronionej ciąży bolały mnie non-stop piersi, a teraz mi
        tylko odrobinę urosły. Idź na USG i to tak szybko jak tylko możliwe! Kiedy masz
        termin USG?
    • rzasia Re: Po świętach 29.03.05, 12:13
      Sabi kochana! USG mam w czwartek. Najgorsze, że już mam gotowy scenariusz tej
      wizyty. W tej chwili jestem tak nastawiona, że tylko myślę kiedy iść do
      szpitala? W dodatku nie chcę, by ktoś się o tym dowiedział, więc kombinuję żeby
      był to początek tygodnia, bo ostatnio trzymali mnie 5 dni (trafiłam na weekend).
      Dzieci pójdą do szkoły, najmłodszy z mężem do pracy, do rodziców zadzwonię z
      komórki niby z domu itd....
      • sabi35 Re: Po świętach 29.03.05, 13:57
        No Rzasiu, jeszcze tak nie było, żeby założycielka miała jakieś kłopoty. Zajmij
        się czymś, napij troszkę wina. Co ma być, to będzie. Ja w ubiegłym tygodniu też
        się bardzo martwiłam, ale dopiero w poczekalni ogarnął mnie jakiś spokój i
        pomyślała, że zaakceptuje wszystko, bylebym tylko miała nadzieję, że kiedyś się
        uda. I było lepiej niż myślałam. W następnym tygodniu idziemy razem i też się
        boję, nie chciałabym żebym mój ukochany przeżył coś strasznego (to jego
        premiera), więc nerwy też będą. Trzymaj się.
    • patka05 Re: Po świętach 29.03.05, 14:10
      hej,
      Też chciałam podzielić się z Wami informacją, że mi się przez święta pogorszyło
      (zwiększyło mi się plamienie i cały czas jade na no- spie) ale po wiadomościach
      Rzasi moje problemy wydaja mi się jakos mniejsze...
      Ja nadal mam nadzieje, ze tym razem doczekam się dzidziusia. Na szczęście dziś
      idę na USG, przekonam się na wlasne oczy co z moim maleństwem.

Sabi, mam pytanie, jest cos w homeopatii na szyjkę macicy w ciaży? Czy ten lek
      ktory polecalas na skurcze tez na nia dziala?

pozdrawiam,
      patka
      • sabi35 Re: Po świętach 29.03.05, 14:24
        Tego to ja nie wiem, bo takich problemów jeszcze nie miałam wink Choć w
        ostatniej ciąży bardzo mi skracała i musiałam leżeć. Ale w tak wczesnej ciąży
        nie powinnaś mieć takich kłopotów. Bryophyllum zapobiega przedwczesnym skurczom
        i uspokaja wewnętrznie, mogą go brać wszytskie kobiety po poronieniach. Napisz
        jakie masz kłopoty, to może coś się znajdzie.
        • patka05 Re: Po świętach 29.03.05, 14:25
          Napisałam w osobnym wątku smile

dzięki smile
          patka
    • kathrin78 Re: Po świętach 29.03.05, 14:21
      Niewiel sobie pojadłam, bo smakołyki jakoś mnie nie ciągnęły sad. Czuję się dalej ok, poza okropną sennością i bolącymi piersiami nie dolega mi nic.
    • ariana1 Re: Po świętach 29.03.05, 17:30
      Hej, hej! Ja też donoszę ,ze ze mną OK smile Oprócz nieprzyjemnych mdłości czuję
      się dobrze. To jest dla mnie całkiem nowe doswiadczenie, bo poprzednio ich nie
      miałam.
      Aha, jutro mam USG. Ciekawe co zobaczę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka