hejjkum 30.03.05, 14:51 hej dziewczynki, no wlasnie przytylo Wam sie juz zdziebko? bo mi i owszem i to 1 kg!!! a to pewnikiem ok 6 tyg. Musze sie za siebie wzisc i odstawic slodycze n gorn polke noi to podjadanie o 21 - paluszkow hiihihihi. calusy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabi35 Re: nie 30.03.05, 14:59 Ojejku. Nie przytyłam, ale zaraz przed ciążą zmieniłam sposób odżywiania się. Teraz kończę 9tc, jem tylko produkty z mąki razowej (chleb, makaron, wypieki), nie jem prawie słodyczy, dużo warzyw i owoców, do tego niezbyt tłuste mięso. Jogurty (najchętniej robione w domu z mrożonymi owocami). Nie mam specjalnie zachcianek (czasem na majonez i parówki). Czasem zjadłabym sobie jakiś placek z dużą ilością lukru, ale wtedy jem jabłko albo trochę ciemnej czekolady i jest OK. Ja mam trochę złych doświadczeń z poprzedniej ciąży i teraz dbam o siebie. Cieszę się już na nowe warzywa, sałatę i rzodkiewki (truskawki itd) Odpowiedz Link Zgłoś
hejjkum Re: nie 30.03.05, 15:18 to moja druga ciaza, pierwsza zakonczylam pomyslnie 15 msc temu i wtedy przytylam 13 kg, a wlasciwie 15 (bo te 2 kg weszly mi w ostatnich 2 dniach, to pewnie organizm zatrzymal wode przed porodem). Musze zaczac cholernie uwazac z takim poczatkiem i idac tak dalej to przytyje ze 26 kg , a tego bym bardzo nie chciala. A ile sie przytylo Tobie w pierwszej ciazy i jak dawno ona byla? pozdrawiam Cie serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
sabi35 Re: nie 30.03.05, 15:33 Ja byłam w ciąży 8 lat temu i jadłam wszystko (torty czekoladowe, lody, sałatki z majonezem, byłam jednak bardzo szczupła). W 1-ym trymestrze przytyłam chyba 4kg, schudłam znowu w szpitalu, bo musiałam leżeć plackiem. Ogólnie przytyłam 13kg, ale po porodzie ubyło mi ... 4kg. W ciągu roku schudłam kolejne 5-6kg. I tak poszło. Ponieważ jednak teraz ważę więcej niż wtedy, postanowiłam nie ograniczać jedzenia, ale jeść jednak zdrowsze rzeczy niż tłustą kiełbasę, torty i majonez. Ale nie cierpię z tego powodu i wcale się nie umartwiam. To najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: przytyłyscie? 30.03.05, 15:46 na wadze na razie nie, ale brzuch mi już trochę wystaje – pewnie to efekt zaprzestania ćwiczenia ‘brzuszków’ – puściły mięśnie. w poprzedniej ciąży przytyłam 19 kg i to było stanowczo za dużo, teraz będę bardzo uważac! Odpowiedz Link Zgłoś
madziagirl Re: przytyłyscie? 30.03.05, 16:16 przed ciążą ważyłam 41,5 kg teraz waże 42,7 Odpowiedz Link Zgłoś
michalina761 Re: przytyłyscie? 12.04.05, 22:16 9tc. Kilo schudłam, a następnie wróciłam. Staram się odżywiać racjonalnie, a muszę się Wam przyznać, że tak regularnie i zdrowo to ja nigdy nie jadłam, więc pewnie sporo przybiorę. Ale jakoże mam wprawę w odchudzaniu, to się nie martwię. Jestem z tych, co raczej mają tendencję do tycia, ale dbają o stałą wagę. Raczej nie jem słodyczy, bo nie mam ochoty. Zmuszam się do picia mleka i jedzenia owoców, bo mnie odrzuciło. Fajnie móc się z Wami podzielić troskami i radościami. Pozdrawiam Was i życzę zdrówka i dla Was i dla Fasolek kochanych. Odpowiedz Link Zgłoś
patrysia55 Re: przytyłyscie? 13.04.05, 08:33 Ja przytyłam odrobinkę może 0,5 kg, ale najgorsze jest to, że mam wrażenie ,że nie odżywiam się najlepiej ((( odrzuca mnie od wszystkiego co zdrowe......niestety, no ale może to się zmieni , pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swietlik111 Re: przytyłyscie? 13.04.05, 08:41 ja mam tak samo, też mnie odrzuca od tego co zdrowe... za to uwielbiam słodycze... przytyłam chyba 0,5 kg narazie (11 tc) Całuski * Odpowiedz Link Zgłoś
tulcia1 Re: przytyłyscie? 13.04.05, 11:09 Ja już przytyłam kilogram, a to 8 tydzień dopiero... Ale nic nie poradzę, że po prostu jestem stale głodna. A jeśli nie jem, to robi mi się niedobrze. Staram się jeść zdrowo, ciemny chlebek raz dziennie, przegryzki w rodzaju jabłko, migdały, owoce suszone, piję Actimel i soczki. Wieczorem jem sobie coś ciepłego, dzisiaj będzie spaghetti po bolońsku - to może mniej zdrowe, ale uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
kklementynka Re: przytyłyscie? 13.04.05, 12:04 10 tydzień i półtora kilo... ale cały czas mam w pamięci to, że teraz w zasadzie mogę jeść wszystko, a jak karmiłam córeczkę to wtedy musiałam strasznie uważać, więc umartwiać zamierzam się po porodzie w ostatniej ciąży przytyłam 20 kg ( he he) ale karmiąc schudłam tak, ze teraz nie mam oporów przed małym co nieco na życzenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ann007 schudłam 05.05.05, 13:24 3 kg. (11 tydz.) Ale pewnie i tak to odbiję, bo przy poprzednim dziecku przytyłam 23 kg!!! Na szczęście teraz mam chęć tylko na zdrowe produkty, poprzednio obżerałam się słodyczami, od których teraz mnie odrzuca. Czyli są szanse na mniejszy przybór wagi. Oby. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: przytyłyscie? 05.05.05, 13:50 Ja nie wchodzę na wagę. Byłam raz ważona u lekarza i więcej się nie ważyłam, więc nie wiem, czy przytyłam, ale nie oszczędzam się, jem, na co mam ochotę, najwyżej później będę się odchudzać. Przynajmniej mam alibi na jedzenie bez ograniczeń )) Odpowiedz Link Zgłoś