ola984 30.05.06, 12:29 Ile przytyłyscie? I co u was słychać? Jak maluszki, mój wpadl główką w kanał i napiera - śmieszne uczucie czuć tam główkę własnego dziecka.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azzure1 Re: 34 tydzień 30.05.06, 13:42 Właśnie jutro zaczynam 34. tc, przytyłam jak na razie 7,5 kg, z tym, że mnie akurat nie chodzi o ilośc kg, tylko żeby nie przekroczyć 64 kg, bo w poprzedniej ciąży doszłam do 63 i zaczęły się problemy ze stawami kolanowymi, więc się staram pilnować. Dzidziuś jeszcze nie obrócony w dół, teraz główkę ma w okolicy prawego jajnika, wierci się niesamowicie, pewnie tak jak i ja ma już dość. Chociaż z drugiej strony to nie chcę, żeby już mieć dwójkę dzieci, bo jestem przerażona, jak sobie poradzę, ale nie mam już siły dźwigać tego bęboła, który kiedyś był całkiem niezłym brzuszkiem Tak więc jak prawdziwa kobieta jestem niezdecydowana, czy już chcę, czy nie chcę urodzić. Natomiast nie mogę się doczekać karmienia piersią, mam nadzieję, że tym razem też mi się uda wykarmić maluszka. A czekasz na chłopczyka czy dziewczynkę? Mnie wychodzi drugi chłopak, a tak chciałam córunię Odpowiedz Link Zgłoś
ola984 Re: 34 tydzień 30.05.06, 15:48 ja przytyłam 9 kg a mały to chłopczyk pierwszy więc płec była mi obojetna. Mój wpadł już głowką w kanał i pcha się ale zaszyte więc musi siedzieć. Też jest ruchliwy szczególnie jak wsadza mi nóżki pod prawe żebra. wogóle śmiesznie jest ułożony bo cału po prawej stronie więc czasem jestem taka krzywa. pozdra Odpowiedz Link Zgłoś
tanika01 Re: 34 tydzień 30.05.06, 14:45 Hej! Właśnie zacząl sie 34 tydzień. Jak narazie przytyłam 12 kg. Brzuszek nie jest za duzy jak na ten tydz, ale maleństwo rozwija sie prawidłowo. Już nie moge sie doczekac kiedy go zobacze i przytule. Odpowiedz Link Zgłoś
kaasma Re: 34 tydzień 30.05.06, 14:55 witam.to maoja pierwsza ciąża tez 34 tydzień.mój maluch jeszcze sie nie przekręcił, a nawet pcha sie na ten świat pośladkami(mam nadzieje że jeszcze sie to zmieni. ogólnie samopoczucie dobre, choć juz mi cięzko, też mam problemy ze stawami kolanowymi i kręgosłupem,a dzidzia bardzo ruchliwa!!!!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna22 Re: 34 tydzień 30.05.06, 15:45 U mnie już 37 tydzień a przytyłam... 25kg. Tak wiem to straszne. Dzidziuś się na szczeście obrócił tak jak trzeba i teraz tylko czekam na niego z niecierpliwością. Bardzo martwie się tymi moimi kilogramami, ale wiem, że dziewczyny tyly nawet po 30 kg i wracały do swojej wagi sprzed okresu ciąży. Zrobie wszystko, zeby schudnac . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emikap1 Re: 34 tydzień 31.05.06, 10:24 U mnie też 34 tc. Przytyłam 15 kg ale wszystko poszło w brzuch. Z tyłu to nawet nie wyglądam jak kobieta w ciąży, za to z przodu nic nie widać tylko brzuch. Wszyscy myślą, że ja już do porodu, a tu termin z OM- 6 lipiec a z USG- 12 lipiec. Położna też stwierdziła, że trochę duży ten brzuszek jak na ten tydzień. Ale co zrobić taki urok. Położenie jest już główkowe. Kręgosłup boli, pachwiny też, a jakby tego było mało to przyplątało się mi jakieś przeziębienie. Dzidzia ruchliwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniuniaszymunia Re: 34 tydzień 31.05.06, 12:35 33 tydzień i 14 kilo... całe szczęście, że w brzuchu. MOje baby jeszcze się nie przekręciło. Termin mam na 21 lipca więc jeszcze ma czas . Wszystko jest oki. Tylko buty ciężko się zapina , bo brzuch preszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
azzure1 Re: 34 tydzień 31.05.06, 21:29 Termin masz dokładnie taki jak ja Ciekawe, która z nas będzie pierwsza Odpowiedz Link Zgłoś
ola984 Re: 34 tydzień 01.06.06, 13:17 Fajnie to daj znać jak się ruszy coś u ciebie. Ja chciałabym wcześniej bo już mi czasem ciężko ale i tak to juz niedługo.pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
edyta9936 Re: 34 tydzień 01.06.06, 15:09 jeszcze dzisiaj 34 tydz. ciąży.....od jutra zaczynam 35.....jest mi ciężko Przytyłam 11 kg i tylko w brzuch.Mam pietra....martwię się o maleństwo.....troszkę się stresowałam w tej ciąży i noce nie przespane....siku, siku i jeszcze raz siku!!! Uff!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniuniaszymunia Re: 34 tydzień 02.06.06, 15:52 azzure1 napisała: > Termin masz dokładnie taki jak ja Ciekawe, która z nas będzie pierwsza OOO to fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś