Dodaj do ulubionych

NO-SPA po co????????

09.05.05, 15:09
Może mnie któraś z Was oświecić po cholere kobieta-lekarka w szpitalu
powiedziala i przepisał mi zebym żarła no-spe trzy razy dziennie skor nie mam
żadnych bóli i ściskań????????????????????? Po co sie faszerować chcemią
skoro nie ma potrzeby????????
Obserwuj wątek
    • emania29 Re: NO-SPA po co???????? 09.05.05, 16:26
      No-spa jak wiesz działa rozkurczająco, czasem jak twierdz mój gin możemy nie
      odczować skórczy natomiast one występują w postaci mikroskórczy które są
      niebezpieczne dla dzidzi. Ja na wszelki wypadek biore no-spe 3xdziennie 1
      chociaż lekarz kazał mi brać więcej
      Pozdrawiam
      • kocia_kotna Re: NO-SPA po co???????? 09.05.05, 16:30
        Chyba jednak się wsytrzymam....przecież skurcz to skurcz i się go czuje a jak
        jest mikro to moje Maleństwo chyba też nie będzie już na nie takie podatne w
        trzecim miesiącu...poza tym w ulotce jest napisane...nie stosować w
        ciąży...naprawdę dalej nie jarzę.
        • budzik11 Re: NO-SPA po co???????? 09.05.05, 16:45
          Dla mnie to też dziwne. Jak cos boli, ciągnie itp - to ok. Ale jak nic się nie
          dzieje... Niby lekarka powinna wiedzieć lepiej... Ja nie wzięłam ani jednej
          tabletki, nie wiem, czy miałam jakieś "mikroskurcze" czy nie, bo nie czułam
          nawet żadnych "makro" skórczów. Dla mnie faszerowanie sie lekami niepotrzebnymi
          jest bez sensu, bo nawet woda w nadmiarze szkodzi, ale... lekarz powinien
          wiedzieć lepiej. Może przedyskutuj z nią tę sprawę, może Ci to wyjaśni
          racjonalnie?
          • kocia_kotna Re: NO-SPA po co???????? 09.05.05, 18:25
            Poza tym mam maxi skurcze kiedy kicham i jakoś nikt nie zwrócił mi na to
            uwagi...Hm...smile)))))
    • farpakon Re: NO-SPA po co???????? 10.05.05, 15:18
      no widzisz, ja mieszkam w anglii i nikt tu o no-spie nie slyszal. w ogole malo sie bierze lekarstw w trakcie ciazy, jesli nie ma potrzeby.
      jestem zawsze bardzo zdziwiona, gdy czytam, ile wy w polsce bierzecie tabletek tak "na wszelki wypadek".
      mysle, ze im mniej tym lepiej.
      • bergo1 Re: NO-SPA po co???????? 22.05.05, 20:20
        Hej! Mieszkam w Norwegii i tutaj tez nikt o Nospie nie slyszal i podobnie jak u Ciebie zaleca sie jak najmniejsze faszerowanie lekami czy witaminami ( te ostatnie zaleca sie przy sporych niedoborach np przy anoreksji, niektorych chorobach, jedynie to kwas foliowy dla wszystkich) - stawia sie na zdrowy tryb zycia i zdrowe odzywianie.
        Od poczatku ciazy mecza mnie bole brzucha, i nikt mi na nie tutaj niczego nie polecil czy przepisal - jedynie lekarka powiedziala, ze jak beda baaaaardzo uciazliwe to mam wzias paracetamol, a tak to odpoczywac. Na forum norweskim wszyscy pisza ze takie bole sa normalne i ze trzeba je przecierpiec. Na tutajeszym forum wiekszosc kaze brac nospe i troche "mnie straszy " smile (bez urazy).
        Staram sie miec takie podejscie, ze dopoki bole nie stana sie gorsze i dopoki nie beda im towarzyszyc krwawienia to nie bede siala paniki -chociaz sie troche nimi martwie czasami, nie powiem. - Staram sie odpoczywac (mimo ze pracuje fizycznie), a w przypadku ciezkiego okresu w pracy wezme sobie zwolnienie lekarskie.

Pozdrawiam wszystkie przyszle mamuski smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka