Dodaj do ulubionych

Robicie zmiany w domu?

11.05.05, 12:36
Ciekawa jestem, czy coś zmieniacie już u siebie w mieszkaniu. A może jakieś
plany, remonty, pokoik dla dziecka.
U nas szykuje sie generalny remont "góry", tzn. na razie są tam tylko
dachowki. Trzeba pomyśleć nad pokoikami dla dzieci, jakąś sypialnią i
łazienką. Chcemy się zabrać za to podczas wakacji, jak starsi wyjadą na obozy.
Nie wiem tylko czy starczy czasu, siły, a przede wszystkim pieniędzy na na to
przedsięwzięcie. Motywacja jest bardzo silna, a jak będzie dalej...? Czas
pokaże.
I po takiej optymistycznej chwili zaczynam myśleć: a może jeszcze nie teraz,
bo przecież rożnie może się zadarzyć.
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: Robicie zmiany w domu? 11.05.05, 14:26
      My od lipca mieszkamy we własnym, nowym domu, w którym są dwa pokoje
      przewidziane dla dzieci i sa wykończone, tyle że w jednym mąż uwił sobie
      gniazdko komputerowe, a drugi jest zawalony gratami typu prezenty ślubne
      nieużywane, ksiażki, na które nie ma miejsca, zimowe buty itp. Trzeba to będzie
      po prostu uprzątnąć, wstawić dziecięce mebelki i gotowe smile
      • ariana1 Re: Robicie zmiany w domu? 11.05.05, 17:46
        A my szykujemy się do wielkiej zmiany.....mieszkania. Na razie mieszkamy w 3
        pokojach i córcia ma swój pokój od urodzenia. A chciałabym ,zeby oboje dzieci
        miały swoje pokoje. Więc szukamy gorączkowo większego gniazda.
        • anulla1 Re: Robicie zmiany w domu? 11.05.05, 23:02
          My narazie mamy, dwa pokoje w bloku ale czeka nas remont i przeprowadzka do 5
          pokojowego mieszkania- też w bloku. Ja tak nie lubie całgo tego zamiesznia
          związanego z remontem, a potem jeszcze sprzątanie- brrr. Ale coś za coś - warto.
          Mówią że od przybytku głowa nie boli, a my od dwóch tygodni nie mozemy dojść do
          porozumienia co gdzie bedzie, gabinet, sypialnia, dzieciacy , gosćiny a może
          zamiast goscinego zrobić telewizynjy- żeby wyrzucić tv z salonu... No dobrze by
          było zebyśmy mieli zawsze takie problemy.
          Ania
          • swietlik111 Re: Robicie zmiany w domu? 12.05.05, 11:35
            A my się wprowadziliśmy w sierpniu do 2 pokojowego mieszkanka i to musi nam
            wystarczyć, tylko jeszcze nie jest w pełni umeblowane i z tym musimy zrobić
            porządek. smile
            • naturella Re: Robicie zmiany w domu? 12.05.05, 12:29
              My mamy dwupokojowe mieszkanie i nic się z tym nie da zrobić. Kupiliśmy je
              niedawno, już planując dzidzię, ale po prostu na nic większego nie stać nas na
              razie. mamy za to duży taras, gdzie dzidzia będzie mogła się wybiegać, a
              wcześniej wyraczkować - częściowo w kostce, a częściowo w trawie. łóżeczko
              będzie stało w naszej sypialni - więc własciwie wszystkie zmiany to będzie
              przesunięcie naszego łóżka i komody w inne miejsce. Myślę, że do 3 lat będziemy
              spali wszyscy razem, w jednym pokoju. A potem - albo zmienimy mieszkanie, albo
              wyniesiemy się z sypialni do dużego pokoju.
    • goshas3 Re: Robicie zmiany w domu? 12.05.05, 12:36
      Hej Naturella,
      u mnie podobnie jak u Ciebie. Tyle że dopiero zaczniemy wykańczać to 2 pokojowe
      mieszkanie. Mam nadz.,że do wrześnie sie wyrobimy.
      Rzasiu, troche więcej optymizmu. Mnie sie wydaje,że to co najgorsze w tej
      ciąży już Cie spotkało, teraz będzie tylko lepiej. Śmiało ruszaj z remontem,
      tylko sie nie przemęczajsmile
      • jolanta8 Re: Robicie zmiany w domu? 12.05.05, 12:47
        Ja mam remont na całego,własnie mój M się poci a ja mu tylko towarzyszęsmile
        • portka1 Jolanta :) 12.05.05, 13:01
          Jala prace posuwaja się do przodu?
          Powiem wam że jak czytałam ten post to zaczełam się zastanawiać...hmm
          Pokój pewnie przygotujemy ale czy to nie za wcześnie? Kupujecie już łóżeczka
          itp.??? Ja myślałam jak dobrze pójdzie coś poszalec z tapetą, kupić mebelki,
          ale to dopiero ok września, sama nie wiem, jestem jakaś przesądna... chybawink
    • estellle Re: Robicie zmiany w domu? 12.05.05, 13:11
      My planujemy remont wakacyjny. Na szczęście mąż postanowił, że nie będę w nim
      uczestniczyć, chce zrobić wszystko sam.
      Dużego pola do popisu nie mamy - zaledwie trzypokojowe mieszkanko. Chcemy, by
      dziecko spało z nami w jednym pokoju,dlatego przeniesiemy sypialnię do
      większego. A przy okazji pomalujemy ściany. Łożeczko już mamy, dokupimy jeszcze
      komodę i gotowe!
      • portka1 Estelle: wiesz ze to bedzie syn??? 12.05.05, 13:14
        Tak wcześnie smile?
        • estellle Re: Estelle: wiesz ze to bedzie syn??? 12.05.05, 14:02
          Oczywiście, że nie! smile

Mój mąż od począku ciąży mówi tak do mojego brzucha.

Na początku strasznie mnie to drażniło, ale tak przywykłam, że też tak mówię o
          maluchu. No, i efekt jest taki, że rodzina i przyjaciele tak zwracają się do
          nas, mówiąc o dziecku smile
          Ale czy będzie Filip, czy Natalia, to okaże się pewnie w czerwcu, na połówkowym
          USG,
          Pozdrawiam smile))))))))))))))
          • portka1 Re: Estelle: wiesz ze to bedzie syn??? 12.05.05, 15:08
            wink

Już myślałam że postęp techniki tak posunął się do przodu omijając mnie wink

Pozdrawiam
    • ariana1 A my już mamy!!!!!!! 14.05.05, 21:00
      Mieszkanie!!!!!!! Szybko poszło, bo kupiliśmy je wczoraj. Tzn. zaklepaliśmy je
      a kupimy na dobre jak sprzedamy nasze. Mieszkanko cudo: wszystko zrobione na
      wysoki połysk i na dobrą sprawę można tylko odmalować ( bo ściany gładzone) i
      wprowadzać się. Ale my chcemy jeszcze postawić ściankę działową, którą zburzyli
      ci ludzie i na powrót zrobić 4 pokoje. Żadnego remontu, żadnego brudu,
      uffffffff.... Pamiętam ten koszmar jak kupowaliśmy to mieszkanie: horror! Teraz
      tylko jeszcze dieta z serków topionych smile) na rzecz kredytu i jest fajno smile
    • bergo1 remont sierpien - wrzesien 19.05.05, 10:37
      ja nawet o tym nie chce myslec. Obie sypialnie ( pokoik dla dziecka) mamy na poddaszu, dach pare lat juz ma i potrzeba go ocieplic. Ja jakos przez 3 zimy sie przyzwyczailam, ale jak do nas dojdzie dziecko to nie moze przeciez spac na takim mrozie. hihi
      Na razie trwa wymiana dachu na zewnatrz. Nastepnie przychodzi lipiec, kiedy jestesmy praktycznie caly czas w rozjazdach do 3 sierpnia, wiec remont w srodku planowany jest na sierpien/wrzesien...moze sie rozciagnac na pazdziernik. Wszystkie sciany i sufity beda rozbierane i budowane od nowa. Ciezko jest mi to sobie wyobrazic!! To wszsytko malzonek bedzie robil sam popoludniami!!
      W dodatku mamy tutaj mase rzeczy!! A po skonczonym remoncie ktos musi to pomyc, poukladac na miejsce itd.
      Wiem, ze maz w porzadkach rowniez bedzie uczestniczyl, ale on chodzi do pracy , a ja od 1 wrzesnia jestem juz w domu, wiec chetnie bym cos w ciagu dnia zrobila. Chyba sciagne do nas mojego ojca, aby nam troche w tych remontach pomogl....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka