Dodaj do ulubionych

Rozstepy :((

20.05.05, 20:19
Na brzuchu - straszne!!! Pomimo smarowania sie gerberami itp ( dobrze ze nie
dalam sie naciagnac na Mustele)
Na razie sa sine i olbrzymie, jak brzuch mi "zejdzie" to beda wygladac
koszmarnie. Poradzcie co robic? Macie tez z tym problem?
Obserwuj wątek
    • romilka Re: Rozstepy :(( 20.05.05, 20:29
      oj tak!!Juz bylo co prawda na ten temat kilka watkow i sie wypowiadalam.
      Mam koszmarne rozstepy w dole brzucha i na biodrach.Tez smarowalam sie roznymi
      dobrymi kremami i nic to nie dalo!!Ogolnie zawsze dbalam o skore i po kazdym
      prysznicu wsmarowuje w siebie tone specyfikow ale tym razem nie pomoglo.dodam
      jeszcze ze czuje jak mi sie skora rozciaga i mam wrazenie ze jeszcze nowe R sie
      pojawia!!Jestem zalamana!!a tu jeszcze 5-4 tyg do konca....
      *Filipek*
    • serducho_m Re: Rozstepy :(( 20.05.05, 21:24
      ja nie wiem, bo wielkich rozstepow nie mialam,ale szczerze powiem - wygladaly
      okropnie na poczatku, a potem jak zbladly to nie sa takie zlesmile teraz juz widze
      ze bedzie gorzejsad(( sie tylko boje zeby w ogole sie skora "wstapila" po
      porodzie, bo jak tak patrze na ten moj brzuchol (sterczy jakby mi kto taka
      pilke doczepil! poprzednio mialam bardziej "rozlany") to zaczynam watpic ze mi
      sie ta skora kiedykolwiek "zbiegnie" !!!
    • giza Re: Rozstepy :(( 20.05.05, 22:18
      Najgorsze jest to, ze poki sa takie "rozciagniete" to jeszcze jakos to wyglada,
      ale po porodzie bede miala cale podbrzusze poorane sad(
      Gdzies czytalam, ze poki sa sine i ciemne to jeszcze mozna cos zrobic, pytanie
      tylko co...
      Pozdrawiam wspolcierpiace smile)
      • strzala04 Re: Rozstepy :(( 21.05.05, 10:22
        Giza, ja właśnie smaruję się Mustellą i nie mam rozstępów, więc nie rozumiem
        dlaczego twierdzisz, że dobrze że nie dałaś się na nią naciągnąć.
        Mustella jest świetna uwierz mi, choć bardzo droga i zamiast rozstępów na
        brzuchu mam krwawe blizny na sercu, w momencie jak muszę wydać te prawie 100 zł.
        Ale jak widac było warto.
        • romilka Mustela... 21.05.05, 12:04
          moja bratowa uzywala musteli od 3 miesiaca non stop i....ma rozstepy(naprawde
          robila to regolarnie i z zaangazowaniem)!!Mysle ze to kwestia rozciagliwosci
          skory a nie specyfikow!!Czy mustela czy inny krem nie ma to znaczenia!!Wiec
          szczerze mowiac tez sie ciesze ze nie wydalam fortuny na te najdrozsze
          kremy.Pozdrawiam!!Ciesze sie ze jest nas tak malo,tych z problemami
          rozstepowymi smile

*Filipek*
          • giza Re: Mustela... 21.05.05, 18:55
            Dokladnie. Jesli ktos ma tendencje, to nawet najdrozszy krem i masaze nie
            pomoga.
            Teraz tylko sie zastanawiam, czy warto inwestowac w cos co zwalcza rozstepy juz
            istniejace, ale chyba sie skusze... Bo wyglad mojego brzucha mine doluje i to
            mocno...
        • nonu Do strzała 21.05.05, 14:46
          Nie wiem ile przytyła giza, ale u Ciebie zbawienny jest przede wszystkim mały
          przyrost wagi. Tak mi sie wydaje. Mustela swoja drogą oczywiście.
          • giza Re: Do strzała 21.05.05, 18:58
            14 kg i to chyba nie jest moje statnie slowo smile))
            Ale najwiecej wybilo mi brzuch wlasnie. Pozatym mialam jakis czas temu operacje
            ginekologiczna i mam blizne - taki usmieszek, jak po cesarkach. Ona byla jakos
            klejona chyba ( nie mialam zadnych szwow na zewnatrz) i rozstepy zaczely sie
            wlasnie od tej rany rozchodzic, moze to milo jakis wplyw?
            • strzala04 ! 22.05.05, 10:41
              Hmmm może choć brzuch mam duży. 114 w pasie!
              Na wszelki wypadek się smaruję. Tym co kupiłam i tymi wszystkimi próbkami, które
              dostałam na ostatnich targachwink)
              Ciekawe jak będzie po porodzie, kiedy te centymetry w pasie trzeba będzie jakoś
              postarać się zniwelować. A ćwiczyć nie lubiesad Oj nie!
    • rene41 Re: Rozstepy :(( 21.05.05, 12:32
      Zgadzam sie z romilka tez mam rozstepy po pierwszej
      ciazy.Teraz sie odswierzyly i troche porozciagaly
      chociaz ciagle smaruje brzuszek kremami.
      Renata 35tc i 4dni
    • guleranda Re: Rozstepy :(( 21.05.05, 13:45
      mi się chyba na razie udało uniknac rozstepów na brzuchu (niczym sie nie
      smarowałam,troche tylko nawilżałam), choc myslałam,że podobnie jak moja mama
      bede poorana w kazda stone.Za to "odnowiły" sie rozstepy z lat dojrzewania na
      udach, co mnie troche martwi,ale nie jest tak żle.Moja kolezanka tez reularnie
      od grudnia (jest lipcówka)smatuje się mustella i na piersiach jej juz sie
      zrobiły rozstępy,więc to wszystko zalezy od predyspozycji.
      • strzala04 Re: Rozstepy :(( 21.05.05, 13:50
        Guleranda dziwna sprawa z tymi udami. U mnie jest podobnie. Po wewnętrznej
        stronie ud się odnowiły. Niczym tam nie smarowałam oprócz balsamu. Jak widać
        rozstępy to złożone zjawiskowink
        • rosanna Re: Rozstepy :(( 21.05.05, 17:20
          Wczesniej i teraz uzywam oliwki bambino i penatenu i mam mnimalne
          rozstepy, bardzo jasne jeszcze z poprzedniej ciazy, tylko na biodrach.
          To indywidualna sprawa, przytylam nieduzo, wiec pewnie dlatego.
          Na brzuchu to jeszcze pol biedy, widzialam kiedys u kolezanki
          na piersiach strasznie czerwone i duze rozstepy, caly dekoldsad(
    • oliwe Re: Rozstepy :(( 21.05.05, 19:16
      chyba tak bo ja mialam laparoskopię - trzy maleńkie nacięcia na skórze i dokładnie
      w tych miejscach rozstępy sie zaczęły. Teraz to już poszło i dalej ale najgorsze są
      właśnie tam.
      • oliwe Re: Rozstepy :(( 21.05.05, 19:18
        to było do gizy rzecz jasna
      • giza Re: Rozstepy :(( 21.05.05, 22:39
        No prosze, czyli cos w tym jest...
    • koleandra Re: Rozstepy :(( 21.05.05, 23:08
      W pierwszej ciąży miałam rozstępy na tyłku po bokach a w zasadzie to już na
      udach od zewnątrz no i na piersiach ale pod spodem.
      A teraz nie mam wcale, nigdzie... a stare już dawno zniknęły.
      Ostatnio widziałam w sklepie cygankę w ciąży, chodziła z odkrytym brzuchem ale
      rozstępy miała ogromne i ohydne! Cały jakby poorany brzuch.
      Dodam, że niczym się nie smaruję specjalnym, tylko balsam Nivea co kilka-
      kilkanaście dni. A w pierwszej ciąży smarowałam się Gerberem żeby uniknąć
      rozstępów - chyba rozstępy biorą się od myślenia o rozstępach wink
      • wertypolo Re: Rozstepy :(( 21.05.05, 23:50
        Hej dziewczyny!
        Weszlam na wasze forum aby sie rozejzec. Kiedy ja bylam w ciazy nie mialam
        dostepu do internetusad(( wiec bylam ciekawa o czym piszecie gdyz jestesmy w
        tarkcie starania o drugie dziecko. Tym dziewczyna ktorym rozstepy sie pojawily
        niestety nie mam nic wesolego do powiedzenia. Mnie rozstepy sie pojawily w 8
        miesiacu ogrrrooomne i paskudne sad(((, choc smarowalam sie roznymi specyfikami.
        Gdy dorastalam bylam baardzo chuda ale szybko szlam w gore i rozstepy pojawily
        sie u mnie na posladkach. Tak wiec mam predyspozycje do rozstepow. Jestem rok po
        porodzie moje "piekne" rozstepy troche pobladly, ja schudlam ale wiem, ze nie
        bede mogla juz wystapic w stroju 2 czesciowymsad((. Co polecam jeszcze to nie
        opalac tych miejsc bo jak wiedomo blizny pozostana jasne. Jestem ciekawa czy
        mozna chociaz troszke zredukowac te rozstepy przy pomocy laseru.
        Jednak nie sa dla mnie wazne te razstepy, najwazniejsza jest moja kochana
        coreczka. Nawet gdyby mialy byc 100 razy wieksze i paskudniejsze nie
        zawachalabym sie przed ta ciaza. Dziewczyny nie stresujcie sie juz niedlugo
        spotkacie sie ze swoimi maluszkami!!!
        Zycze spokojnych kolejnych dni oraz szczesliwego rozwiazania
    • guleranda Re: Rozstepy :(( 22.05.05, 10:07
      pewnie,ze juz niedługo nic nie bedzie się liczyc, żadne rozstepy, tylko nasze
      małe pocieszkismile)
      • romilka Re: Rozstepy :(( 31.05.05, 19:01
        koszmar!!
        Jestem zalamana!!Coraz to nowe sie pojawiaja pomimo tego ze smaruje sie kilka
        razy na dobe!!Ostatnio zaczelam smarowac sie tlustym bambino bo myslalam ze
        pomoze ale ...nie!!
        Czuje normalnie ze rozciaga mi sie skora,boje sie ze mi peknie!!Co ja mam
        robic??Pomocy!!Prawie wogole nie przytylam jzu od 2 miesiecy(stanelo na okolo15
        kg na plusie)Moze to maly tak rosnie w brzuchu i dlatego tak mi te rozstepy
        wychodza!!Czy tylko ja mam ten problem??
        Przed ciaza duzo cwiczylam i mialam mocne miesnie brzucha,myslalam ze to pomoze
        ale chyba jest na odwrot!!

*Filipek*
      • mamalgosia Re: Rozstepy :(( 31.05.05, 19:24
        no, Ty to własnie przezywasz
    • hakdil Re: Rozstepy :(( 31.05.05, 19:09
      Nie pociesze Cie pewnie,ze mam cellulit,na udach super-pomarańczka.Rozstępow
      nie mam,jestem w 39 t.c i ani jednego.Smaruje sie Mustela,ale mysle,ze to
      gł.predyspozycje genetyczne,a nie kremy robią swoje.Nie martw sie,ja bede
      musiala ciezko pracowac,by choc troche pozbyc sie cellulitu,ohyda tak samo jak
      te rozstępy!
    • mamalgosia Re: Rozstepy :(( 31.05.05, 19:24
      Ja na brzuchu nie mam. Nie wiem, czy to taka cecha organizmu, czy zasługa oliwki
      dziecięcej (tylko to stosowałam). Niestety pojaiwły się na piersiach - dwa na
      lewej i jeden na prawejsad((
    • mareike1 Re: Rozstepy :(( 01.06.05, 12:04
      narazie nie mam rozstępów smaruję sie ziaką i nie oszcędzam na tym kremie
      smaruje dwa razy dziennie obficie, wiem ze mogą i tak się pojawić właściwie z
      dnia na dzień crying no cóż ... brzuch mam olbrzymi z wagi 57,5 kg na 75 sad a przed
      tym intensywne treningi (uwielbiam sport) więc nawet nie miałam za dużo skóry
      same miesnie więc liczę się ze moze nie wytrzymać, no trudno tyle mpogę
      poświęcićsmile
      • romilka Re: Rozstepy :((-do mareike1 01.06.05, 12:10
        No wlasnie ja mialam dosc umiesniony brzuch bo przez 15 lat uprawialam
        wyczynowo sport i moze wlasnie dlatego tak mie sie te rozstepy zrobily??ALe
        tobie zycze aksamitnej skorki na brzuszku!!

*Filipek*
        • mareike1 Re: Rozstepy :((-do mareike1 01.06.05, 21:04
          dzięki romilka moze się uda choć przede mną pare tygodni w najgorszym razie a
          brzuch z dnia na dzien wydaje mi się większysmile

słyszałam niestety z przykrością ze wysportowanym gorzej się riodzi bo mięsnie
          stawiają opór - to straszne11 najlepiej rodzą dziewczyny co w życiu nic nie
          trenowały ehh
      • noshadow Re: Rozstepy :(( 01.06.05, 12:13
        mam w tej chwili 112 cm w pasie i ani jednego rozstepu. Natomiast celulitis i
        wstretne miekkie cialko mam od stop do glow! Cos wy tym chyba jest, ze jak nie
        ma rozstepow to pojawia sie celulit. Mam nadzieje, ze po porodzie zniknie, bo
        wczesniej go nie mialam prawie wcale... sad
        • mamagocha Re: Rozstepy :(( 01.06.05, 13:45
          Nie mam rozstępów ale oczywiście mam za to celulit...hmm...celulit zbyt pięknie
          brzmi patrząc na moje galretowate udziskasad((. Rozstępy zawsze można jakoś
          zakryć z celulitem trzeba żyć!!!!
          Uroda obdarzyła nas równiutko, jedne celulitem, drugie rozstępami. Ale za to na
          końcu tej drogi czeka nas nagroda, nasze kochane maleństwasmile))))
          • nonu Re: Rozstepy :(( 01.06.05, 16:22
            Moje udziska i pośladki też przypominają kalafiorsad(((
            • lesia28 Re: Rozstepy :(( 01.06.05, 17:58
              Pomimo sklonnosci rodzinnych i istniejacych juz rozstepow z okresu dojrzewania
              na udach, nowych ciazowych brak. A smaruje sie obrzydliwie tlustym kremem
              Fissan od 4 miesiaca (rano), a wieczorem oliwka jonsona.Oby nie wyskoczyly
              przed samym porodem.
              • koral777 Re: Rozstepy :(( 01.06.05, 21:50
                Ja też dołączam się do tych co nie mają rozstepów, a smarowałam się tylko w
                momencie wzrostu brzucha - 5-7 miesiąc oliwka bambino - bo strasznie swędział!!!
                a mam cellulitis!!! i dobrze przytyłam bo 17-18 kg i najwięcej w brzuchu udach i
                dupsku. Ale wiem że rozstepy moga wywalic nawet na sali porodowej więc nie mówię
                hop!
                • lolo09 Re: Rozstepy :(( 01.06.05, 22:16
                  ja mam i troche celulitu na udach (schodzi po porodzie mam nadzieje ) i stare
                  rozstepy na kosciach biodrowych po damianie i uwaga!!!!! kilka (tez starych) z
                  zewnetrznych bokow piersi pod spodem (na szczescie w biustonoszu zupelnie
                  niewidoczne) ale to pamiatka po nawale mlecznym z 3 doby po
                  porodzie smile)))))))))))))))))))))
                  • olga06 Re: Rozstepy :(( 01.06.05, 22:26
                    i ja dołączam do kalafiorów.. sad( tzn, bez rozstępów ale z maksymalnym,
                    obrzydliwym celulitisem!!!!

Olga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka