monika9710 28.06.05, 10:40 jak sobie radzicie z opuchniętymi stopami? jestem przerażona, mieszczę się tylko w jedne japonki. a może Wy jeszcze nie macie tak opuchniętych stópajek? co mam robić? dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilonaak Re: moje stopy jak balony! 28.06.05, 12:00 tez puchne. caly czas pracuje, prace mam siedzaca, nogi trzymam wyzej i caly czas chodzi wiatrak pod stolem. wczoraj pytalam lekarki czy moge uzywac jakichs zelow chlodzacych. powiedziala ze owszem moge, ale to i tak nic nie da powiedziala ze taka uroda kobiet w ciazy i trzeba to przetrzymac. cos jescze mowila ze jak spuchna juz rzeczywiscie bardzo mocno to sie bierze jakies leki ale juz nie pamietam co... Odpowiedz Link Zgłoś
maciopek1 Re: moje stopy jak balony! 28.06.05, 15:02 Dziewczyny przede wszystki pijcie dużo wody mineralnej i herbataę z korzenia pietruszki - na mnie działą rewelacyjnie. Pije ok 1 litra dziennie , biegam potem często do kibelka bo działą moczopędnie, ale opuchlizna schodzi . Poza tym oczywiście nogi wysoko, żele jak najbardziej,. ale fajnie dziaął też prysznic na przemian zimny i gorący i wszystkie ćwiczenia poprawiające krążenie nóg- ja wzięłam sie za to systematycznie i właściwie moge powiedziec , ze nie puchnę, ale wystarczy że sobie odppuszcze na 2-3 dni i od razu jest mnie więcej.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
murken Re: moje stopy jak balony! 28.06.05, 17:20 Ja nie puchne,bo mam nakaz leżenia ,a pozycja leżąca odprowadza lepiej wodę z organizmu.Ale wyczytałam na innym forum,że należy jeść pietruszkę pod kążdą postacią i jak najczęściej w miarę możliwości trzymać nogi lekko w górze.Poza tym warto zmierzyć ciśnienie, bo jest prawdopodobieńswo,że to zatrucie ciążowe,jeśli będzie zbyt wysokie,i sprawdzić elektrolity(sód,potas). Odpowiedz Link Zgłoś