Dodaj do ulubionych

CHICCO 4WD i 6WD-macie jakieś opinie?

28.07.05, 21:23
jest promocja tych wózków i zastanawiamy się z mężem czy kupić za 999zł
sa dwa modele jeden 4wd 4 koła duże a 6wd 6 kółek po dwa z przodu
ładniej sie prezentuje jako spacerówka

oglądałyście te wózki macie jakieś spostrzeżenia?
Obserwuj wątek
    • r.kruger Re: CHICCO 4WD i 6WD-macie jakieś opinie? 28.07.05, 22:05
      Ct 1 Trio- mnie się podoba,a znajomi uzywają od miesiąca.Niedługo będe mogła
      poznac ich opinie.
      wybrałabym 6wd,wydaje się lżejszy i zwrotniejszy-pamiętam ze sklepu że ma dobrą
      amortyzacje
      • jolanta8 Re: CHICCO 4WD i 6WD-macie jakieś opinie? 28.07.05, 23:26
        CT1 Trio kosztuje po przecenie 1899zł normalnie 2500zł to juz a dużo jak dla
        mnie ale przyznaję,ze jest fajny
        • r.kruger Re: CHICCO 4WD i 6WD-macie jakieś opinie? 29.07.05, 09:27
          duża różnica w cenie,a czy promocyjny zestaw obejmuje trzy czy dwie części?
          • jolanta8 Re: CHICCO 4WD i 6WD-macie jakieś opinie? 29.07.05, 10:22
            obydwa
            4WD i 6WD w cenie 999zł
            jako dwuczęsciowy gondola ze spacerówką
            a tzryczęsciowa w cenie 1800zł przeceniony z 2500zł
            • 123joasia Re: CHICCO 4WD i 6WD-macie jakieś opinie? 29.07.05, 10:25
              A ja widzialam w Arkadii w Wawie 3 czesciowy 6WD za 1387zl. za spacerowke,
              gleboki i fotelik samochodowy.Cena niezla i tez sie troche zastanawiam.
              • jolanta8 Re: CHICCO 4WD i 6WD-macie jakieś opinie? 29.07.05, 10:47
                to u nas jeszcze taniej bo 6WD za 999zł plus fotelik osobno też w promocji za
                299zł to wychodzi 1298,mała róznica ale wartawasmile
                • jolanta8 Re: CHICCO 4WD i 6WD-macie jakieś opinie? 29.07.05, 10:48
                  ten zestaw jest w Chicco w Katowicach w Geant
                  • r.kruger Re: CHICCO 4WD i 6WD-macie jakieś opinie? 29.07.05, 10:54
                    według mnie opłaca się kupić trzy części,to wygodne rozwiązanie.Wózki tej firmy
                    są trwałe-i jak sądze wygodne nie tylko dla dzieci ale i rodziców.
                    • izagrab Re: CHICCO 4WD i 6WD-macie jakieś opinie? 30.07.05, 15:59
                      Witajcie. Wlasnie wrocilam z zakupow. Kupilismy Chicco 4WD za 999zl w sklepie
                      chicco na Jubilerskiej w W-wie. Musze przyznac, ze sporo malzenstw kupowalo te
                      wozeczki i zostaly zaledwie 2szt w kolorze, ktory sie nam podobal. Dlatego tez
                      postanowilismy nie czekac i kupilismy juz dzis ten wozek. Ma duze kola, jedna z
                      wiekszych gondoli, latwo i cicho sklada sie budka i siedzenie w spacerowce i
                      wiele innych zalet. Poniewaz mieszkamy pod W-wy i otaczaja nas lasy 4WD i jego
                      kola sa najlepsza opcja dla nas. Pozdrawiam wszystkich
                      Iza
                      • kk_pysiak Re: CHICCO 4WD i 6WD-macie jakieś opinie? 30.07.05, 17:36
                        nam bardzo spodobał sie Quinny Buzz, trzykołowy, ale cena nieco wyzsza, sama
                        spacerówka min.1700, do tego gondola, ok.620, kurcze ale bardzo mi sie podoba,
                        tylko ta cena...
                        • izagrab Re: CHICCO 4WD i 6WD-macie jakieś opinie? 30.07.05, 18:31
                          Tez patrzylismy na Quinny ale ma malutka gondole. Wszystkie 3 wozki, ktore na
                          poczatku wybralismy odpadly z powodu malej godnoli. Dziecko rodzace sie na zime
                          musi miec duza i wygodna gondole. Trzeba pamietac, ze zima wklada sie w nia
                          kocyc, spiwor i szybko rosnacego maluszka. Jedynie Bebecar, Emmaljunga i Chicco
                          mialy duze gondole dlatego tez min zdecydowalismy sie na Chicco. Kilku moich
                          znajomych ma te wozki, jedni kupili uzywany i mimo to bardzo go dosbie chwala.
                          Mam nadzieje, ze i ja bede zadowolona smile
                          • jolanta8 Re: CHICCO 4WD i 6WD-macie jakieś opinie? 31.07.05, 10:53
                            IZAGRAB A JAKI KOLOR WYBRAŁAS?
                            nam się podoba 42 ale zastanawiam się nad saharą to jest chyba 97

złożyliśmy wczoraj rezerwację tego wózka,czyli 6WD bo dla nas to moze być
                            jednak kłopot w zimę na takich kólkach ale jakos to przemęczymy chocoaz babka w
                            sklepie mówiła,ze nie powiinno byc problemów z jeżdzeniem po śniegu
                            jednak później spacerówke używa się dłuzej i dla nas jest zgrabniejsza z tymi
                            kołami -ale to oczywiście kwestia gustu i jest lzejsza z tymi mniejszymi kołami
                            i ma je zwrotne z przodu,skręcając 180 stopni nie tzreba np.podnosić wóżka do
                            góry
                            ale po to sa dwa rodzaję,zeby można było wybierać więc dla Was napewno wiecej
                            plusów będzie mieć znowu 4WD
                            smile
                            pozdr.
                            • r.kruger skrętne koła-to najlepszy wynalazek.... 31.07.05, 11:11
                              ma mamy graco quatro tour,skrętne koła to rewelacja.Wózek bardzo łatwo się
                              prowadzi.
                              Ach,ja mogę oglądać wózki,ale jaki sens kupowacnowy skoro ten Mikołaja jest w
                              baaaaardzo dobrym stanie?
                              oj quinny buzzz jest suuuuuuuuuuuuuuuuuper smile
                              • izagrab Re: skrętne koła-to najlepszy wynalazek.... 31.07.05, 12:52
                                Wybralismy kolor 62. Zastanawialismy sie nad blekitem ( ale balam sie, ze
                                bedzie niepraktyczny) i wybor padl na niebiesko-granatowo-bezowy. Nasi znajomi
                                maja 6WD i jak do nas przyjezdzaja zima do spacery odpadaja sad Mieszkamy pod W-
                                wa i otaczaja nas lasy. Gdy poszlismy z nimi na spacer maz musial ciagnac z
                                przodu wozek a jego kolega pchal z tylu. Po 30 min postanowilismy wrocic do
                                domu bo chlopcy mieli dosyc szarpaniny z wozkiem. Jezeli mieszkacie w miescie
                                to pewnie unikniecie tych problemow. Wybralismy 4WD ze wzgledu na tereny jakie
                                nas otaczaja i przeszkody jakie sie w nich napotyka smile
                              • izagrab Re: skrętne koła-to najlepszy wynalazek.... 31.07.05, 12:52
                                Wybralismy kolor 62. Zastanawialismy sie nad blekitem ( ale balam sie, ze
                                bedzie niepraktyczny) i wybor padl na niebiesko-granatowo-bezowy. Nasi znajomi
                                maja 6WD i jak do nas przyjezdzaja zima do spacery odpadaja sad Mieszkamy pod W-
                                wa i otaczaja nas lasy. Gdy poszlismy z nimi na spacer maz musial ciagnac z
                                przodu wozek a jego kolega pchal z tylu. Po 30 min postanowilismy wrocic do
                                domu bo chlopcy mieli dosyc szarpaniny z wozkiem. Jezeli mieszkacie w miescie
                                to pewnie unikniecie tych problemow. Wybralismy 4WD ze wzgledu na tereny jakie
                                nas otaczaja i przeszkody jakie sie w nich napotyka smile
                                • jolanta8 Re: skrętne koła-to najlepszy wynalazek.... 31.07.05, 22:03
                                  my wybralismy 42 kolor
                                  u nas raczej takich problemów nie będzie z nierownym terenem itp,mieszkamy na
                                  osiedlu domków jednorodzinnych i tam jest w miare droga....

będe liczyc na to,ze ta zima będzie podobna do ubiegłorocznej.
                                  • jolanta8 Re: skrętne koła-to najlepszy wynalazek.... 31.07.05, 22:03
                                    42 to kolor brązu ze wstawkami beżu i błekitnych lamówek na około wózka
                                    • izagrab Re: skrętne koła-to najlepszy wynalazek.... 01.08.05, 10:20
                                      To bardzo fajny kolor. Tez o nim myslalam na poczatku ale mezowi bardzies
                                      spodobal sie granatowy choc ja nie bylam do konca przekonana smile
    • basik20 Re: CHICCO 4WD i 6WD-macie jakieś opinie? 01.08.05, 22:45
      Kupiłam tech 6 WD. Jestem bardzo zadowolona!!! W końcu trafiłam na wózek który
      w pełni spełnia moje oczekiwania.
    • coco14 Re: CHICCO 4WD i 6WD-macie jakieś opinie? 01.08.05, 23:10
      a znacie może jakis sklep internetowy gdzie można obejrzeć te wózki i
      ewentualnie kupić w tej promocji??
      • jolanta8 Re: CHICCO 4WD i 6WD-macie jakieś opinie? 02.08.05, 07:14
        wklejam Ci coco14 link do strony na allegro
        www.allegro.pl/show_item.php?item=58558481
        z tym,ze wiesz to poważny zakup moze nawet na kilka lat więc ja Ci radze jednak
        pooglądać te wózki w sklepie chicco,sprawdzić rozbieżnosc kół,kolor,sprawdzić
        sprawność itp...a w klepie są te same ceny co w internecie 999zł

pozdrawiam
      • r.kruger sklep 02.08.05, 08:00
        po prostu www.chicco.pl
        • coco14 Re: sklep 02.08.05, 18:28
          Dzięki dziewczyny.Ja bardziej potrzebuje fotelik ewentualnie ze stelażem bo
          wózek mam po córci(głęboki bo spacerówka się zużyła)ale skoro to taka okazja
          (sam fotelik maxi cosi to 500zł)muszę najpierw popatrzeć
          • basik20 Re: sklep 03.08.05, 11:20
            Orietta cena 999 obejmuje tylko gondolę ze spacerówką. Wózki 3 częściowe
            kosztują około 1400 zł. Ale same foteliki samochodowe też mają w kożystnych
            cenach - napewno taniej niż maxi cosi. Pozdrawiam ciebie i Kacperka.
            • coco14 Re: sklep 03.08.05, 20:07
              dzieki Basiu za odpowiedź.Tak się domyslalm,ale żałuje bo nie mam stelaża do
              fotelika a może by się przydał.Wiesz będe wozić malucha często bo muszę córcię
              odwozić do przedszkola a to zakupy .Zawsze jest coś.I tak się zastanawiam bo
              sam fotelik też mało nie waży.
              Pozdrawiam Was
              Orietta
              • r.kruger coco14 03.08.05, 21:22
                Mam fotelik-nosidełko nania, do którego jest samodzielne podwozie z
                kołami.Całość jest z mocnego plastiku i z powodzeniem używałam tego zamiast
                wózka(lekkie i małe w porównaniu z wózkiem)jeździłam do miasta,chodziłam do
                urzędów.Kosztowało to około 400zł ale wiem że można kupić to taniej.Jeśli
                będziesz chciała postaram się poszukać zdjęcia.
    • smeagoul odpowiedź od Wrzesniówki 2005 (chicco 6wd, 4wd) 05.08.05, 13:51
      Hej ja jestem posiadaczką chicco 6WD LX kolor 86(jest sliczny)na poniższym linku
      znajdziesz go na zdjęiach. - kupiłam uzywanego ale w super extra stanie na
      allegro i dałam 660zł. Wygląda jak nówka wiec ciesze się że nie wydałam 999 bo
      tym sposobem zaoszczędziłam na inne rzeczy dla bobaska. podam ci link z naszego
      forum w którym również rozmawiałyśmy o chicco 6wd i 4 wd.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25239&w=26502805&a=26502805
      Gdybyś miała jakieś pytania to pisz na adres gazetowy.
      Pozdrawiam Wrześniowka Ania.

• smeagoul ooo ten moze byc fajny :) 05.08.05, 13:56
        www.allegro.pl/show_item.php?item=59736114
        o tutaj link aukcji i można go mieć za 400zł ale niestety nie wiem czy z
        gondolą- trzeba poczekac na zdjęcia.
        Ania (wrzesien 2005)
        • jolanta8 Re: ooo ten moze byc fajny :) 05.08.05, 15:29
          właśnie takie posty mnie mobilizują do tego,ze jednak sie na niego
          skusić ,dzieki smeagoulsmile

a ten wózek z allegro to chyba sama spacerówka bo jeżeli jest z gondolka to
          przeważnie piszą 6WD TECH DUO
          • smeagoul do Jolanta8 06.08.05, 11:19
            Hej!
            gdybys potrzebiwała jego dokladne wymiary, rozstaw kół, wymiar gondli i inne
            pytania to pisz tutaj lub na adres gazetowy -służe pomocasmile
            Ania
            • jolanta8 Re: do Jolanta8 06.08.05, 16:41
              dzięki bardzo
              napisz tylkoproszę czy nie przeszkadza Ci to,ze nie ma montowanej spacerówki na
              dwa sposoby i czy gondolka połozona na spacerówce nie będzie obcierać jej przy
              użytkowaniu
              • smeagoul Re: do Jolanta8 06.08.05, 17:02
                Na poczatku to wogóle nie chciałam wózka bez przekładaniej raczki lub obracanego
                siedziska spacerówki ale odkąd czasem zostaję z moja roczą chrzesnica i wiozę ją
                w jej wózku tyłem do kierunku jazdy to nie chce w nim wogóle siedzieć! płacze i
                wyciąga ręce abym ją niosła. A jak jedzie przodem to nawet 3 godziny wysiedziała
                i była zadowolona- stąd przestało mi przeszkadzac to, że wózek chicco nie ma tej
                możliwosci zmiany kierunku jazdy dziecka. Co do gondolki to minimalnie ociera
                sie na górze w miejscu gdzie styka się ze stelażem ale tylko tam i wogole tego
                nie widać- plastik musi byc mocny bo ja mam wózek używany i naprawdę otarcia sa
                minimalne. Poza tym reszta gondoli jest z materiału wiec nie ma sie co ocierac.
                Gondolka od dołu ma nóżki i styka się z tapicerką spacerówki-tak najmocniej
                tylko w 4 miejscach(nóżki), poza tym jak mówiłam mam używany zestaw i nie ma
                wogóle zmechaconej, ani otartej tapicerki, wiectrzeba byc dobrej mysli. z resztą
                materiał moim zdaniem jest mocny i naprawdę cieżko trzeba by było sie napracować
                by ją zniszczyc.
                No i dodatkowy plus- WSZYSTKO ZDEJMOWANE DO PRANIA- nawet budka!- ja prałam
                całość ręcznie a potem kolejno wirwałam w pralce 1200 obrotów przez 2 min. i nic
                się nie stało
                -----jak jesczze coś Ci się przypomni to pytaj, będę tutaj zaglądałasmile--------
                Ania i lilypie.com/days/050925/4/0/1/+1
                • abiela Re: do Jolanta8 07.08.05, 17:52
                  Mam znajoma, ktora bardzo narzeka na niemoznosc montowania spacerowki w dwie
                  strony. Gdy synek patrzy w kierunku jazdy, to jest niespokojny chce wysiadac,
                  sam biegac. Przy mniejszych dzieciach bardzo istotny jest tez kontakt wzrokowy
                  mamy z dzieckiem. Ja osobiscie nie kupilabym wozka, ktorego nie mozna montowac
                  w 2 strony. Poza tym Chicco jest dosc ciezki.
                  • smeagoul Re: do abiela 07.08.05, 21:02
                    Chicco nie jest wcale ciężki!!!! Mój 6WD LX ma gumowe ale nie pompowane koła i
                    waży z gondolą 12,5 kg, a bez 11,5 kg. (ważyłam osobiście, bo mam taką możliwość)
                    Ciężkie wózki to takie co ważą 17 przecietnie wazy tyle wózek z pompowanymi
                    kołami a najnowszy wynalazek firmy TAKOważy-21 kg!! Ten to dopiwro ciężki. Nawet
                    deltim wazy ok 14-16 w zależności od kółek.
                    chicco jest starsznie zwrotny i znakomicie się go prowadzi.A
                    niemoznosc montowania spacerowki w dwie strony- to zalezy od dziecka. A dla
                    matki jest duże okienko aby mogła cały czas spoglądac na dzidzię.
                    Dla mnie to wystarczające- a z reszta, kto lubi jechać pociągiem, autobusem
                    autem tyłem do kierunku jazdy???
                    • abiela Re: do abiela 08.08.05, 11:35
                      smeagoul napisała:

> Chicco nie jest wcale ciężki!!!! Mój 6WD LX ma gumowe ale nie pompowane koła i
                      > waży z gondolą 12,5 kg, a bez 11,5 kg. (ważyłam osobiście, bo mam taką
                      możliwoś
                      > ć)

Co to za gondola, ktora wazy 1 kg????

> Dla mnie to wystarczające- a z reszta, kto lubi jechać pociągiem, autobusem
                      > autem tyłem do kierunku jazdy???

Ja nie wiem, przekazuje tylko doswiadczenia innych. Wydaje mi sie, ze dla
                      malego dziecka, np. 7 miesiecy istotny jest kontakt z matka.
                      Ja bym takiego wozka nie wybrala, ale to tylko twoj wybor.
                      • smeagoul Re: do abiela 08.08.05, 11:57

Co to za gondola, ktora wazy 1 kg????

wózek wazyłam z gondolą i wyszło 12,5 kg. a producent podaje wagę wózka jako
                        11,5 kg, Własnie podniosłam samą gondolę i nie wiem ( w tej chwili nie mam
                        możliwości zwazyć|)ale sama gondola nie wazy kilograma- tylko jest cięzsza. Ma
                        solidne plastikowe dno, z nóżkami,wyłożona wewnątrz dyktą i wzmocniona
                        metalowymi pretami do tego dochodzi miękki materacyk. Poza tym jest na tyle
                        duża, że spokojnie zmiesci się w niej dziecko 7-8 miesięczne i kontakt z matką
                        jest zachowany.
                        • abiela Re: do abiela 08.08.05, 13:57
                          smeagoul napisała:
                          Poza tym jest na tyle
                          > duża, że spokojnie zmiesci się w niej dziecko 7-8 miesięczne i kontakt z matką
                          > jest zachowany.

Hmm, a myslisz ze takie duze dziecko polezy w gondoli? Ja watpie.
                          Z ta waga faktycznie zagadka. Ja zla nie jestem, w sumie chcialam tylko
                          poradzic doswiadczeniami innej mamy. Wiadmo, ze kazdej odpowiada cos innego i
                          cos innego sie podoba. ja mam nazdieje, ze ci sie chicco bedzie dobrze
                          sprawowal!
                    • abiela Re: do abiela 08.08.05, 11:44
                      Znalazlam, ze sapcerowka sama wazy 13,3 kg
                      www.babydaysdirect.co.uk/ShowDetails.asp?id=488&name=Chicco%2C+Tech+6WD+Stroller+Travel+System+Synthesis+C%2FSeat

Wiadomo, ze producenci staraja sie wage zawsze jak najbardziej zanizyc, no i
                      tzreba odliczyc gondole. Wiec mysle, ze max. 15 kg sa realistyczne. No ale
                      fakt, nie nalezy on do najciezszych wozkow. Przy takiej Emmaljundze trzeba sie
                      juz z min. 16-17 kg liczyc.
                      • smeagoul Re: do abiela 08.08.05, 12:08
                        Naprawdę nie wiem dlaczego tam podana jest taka duża waga?!?! Ja mimo to,że sama
                        ważyłam wózek to tak jak wspominałam zakupiłam ten wózek na allegro i na
                        przesyłce waga wózka z dodatkowa bazą do fotelika (pałąkiem, który na moje oko
                        wazy ok, kilograma plus wszystkie osłonki na nóżki) wyniosła 13,6kg.Wątpię, że
                        na poczcie zaniżyli wagę-przecież oni od tego liczą kasę za wysyłkęsmile
                        ps. trzeba też wziąść pod uwagę, że wózek ten posiada rózne koła do wyboru.
                        platikowe sa lżejsze, gumowe cięższe a pompowane to już wogóle. Niewiadomo z
                        jakiego modelu ten sklep internetowy wział wage- podejrzewam, że z tego z
                        pompowanymi kołami, wtedy by się to zgadzało.
                        Dzięki za konwersację, mam nadzieję, że nie jesteś na mnie zła- kazda z nas
                        przeciez ma własne spojrzenie na to czy tamtosmile
                        Pozdrawiam Ania.
                        • basik20 Re: do abiela 08.08.05, 16:36
                          Ja uważam że ten wózeczek jest bardzo fajny ale to kwestia gustu. Co do
                          kontaktu wzrokowego to 7 miesięczna dzidzia rozgląda się naokoło i ciekawi ją
                          wszystko oprócz mamy. Jeździłam na spacery ze swoją siostrzenicą i nie
                          przypominam sobie zeby była wpatrzona we mnie - raczej interesowało ją tysiąc
                          innych rzeczy. Tak więc kwestia spacerówki dwustronnej jest bardziej sprawą dla
                          zatroskanej mamusi a nie bezpieczeństwa i komfortu dziecka.
                          • abiela Re: do abiela 08.08.05, 16:54
                            basik20 napisała:

> Ja uważam że ten wózeczek jest bardzo fajny ale to kwestia gustu. Co do
                            > kontaktu wzrokowego to 7 miesięczna dzidzia rozgląda się naokoło i ciekawi ją
                            > wszystko oprócz mamy. Jeździłam na spacery ze swoją siostrzenicą i nie
                            > przypominam sobie zeby była wpatrzona we mnie - raczej interesowało ją tysiąc
                            > innych rzeczy. Tak więc kwestia spacerówki dwustronnej jest bardziej sprawą
                            dla
                            >
                            > zatroskanej mamusi a nie bezpieczeństwa i komfortu dziecka.

Podawalm doswiadzcenia mamy BARDZO rozbrykanego trzynastomiesieczniaka.
                            • basik20 Re: do abiela 08.08.05, 17:03
                              Dlatego też każda z nas będzie miała kompletnie inne doświadczenia i będzie
                              zadowolona z innych rzeczy. Fakt - jedno dziecko jest spokoje inne
                              nadpobudliwe. Ale nie da się tego przewidzieć i dzisiaj będziemy kupowały
                              rzeczy nie zastanawiając się nad tym. Te które nam sie po prostu najbardziej
                              podobają na dzień dzisiejszy będą najtrafniejszym wyborem a czy bedziemy z nich
                              zadowolone to zobaczymy za kilka lub kilkanaście miesięcy. Wtedy spotkamy się
                              na innych forach i sobie ponarzekamy - bądź nie.
                              Pozdrawiam
                              • izagrab Re: do abiela 08.08.05, 23:03
                                Musze przyznac, ze brak przekladanej raczki jest moim najwiekszym zmartwieniem.
                                Nie martwie sie niemoznoscia przekladania spacerowki bo to i tak malo
                                praktyczne. Na spacerze malo ktora mama przeklada spacerowke by uchronic
                                dziecko od wiatru, moc je obserwowac itp, tym bardziej, ze wiekszosc czasu
                                dziecko woli jezdzic przodem do kierunku jazdy. Kupilismy wozek chicco 4WD
                                tydzien temu i mam nadzieje, ze dobrze zrobilismy. W piatek wybralismy sie
                                jeszcze do sklepu by obejrzec rozne wozki. Byly fajne i troszke lzejsze (1-2kg)
                                za 3000zl a chicco, za ktore zapalcilismy 999zl nie wiele im ustepuje wiec
                                uspokoilam sie troszke i jeszcze bardziej przekonalam co do slusznosci naszego
                                wyboru. Brakowalo mi jedynie skretnej osi i zastanawialam sie nad wymiana wozka
                                na model 6WD ale na naszych terenach(mieszkamy w lesie) moglby sie nie
                                sprawdzic, zwlaszcza zima wiec zostalismy przy duzych, pompowanych kolach. W
                                kilku roznych sklepach sprzedawcy zapewnili mnie, ze te wozi wlasciwie sie nie
                                psuja i maja bardzo malych reklamacji smile

tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20051030/dt/7/k/871e/preg.png

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka