Dodaj do ulubionych

termometr dla dzieci polecam, kupiłam :)

17.08.05, 09:56
termometr 1minutka - rtęciowy - ale cieńszy niż zwykły. faktycznie wskazuje
temperaturkę po 1minutce pomiaru i co wazne - identycznie wskazuje zwykły
tradycyjny. W aptekach dziwnie na mnie patrzyli gdy pytałam o taki i chcąc
mnie ratowac z opresji polecano mi termometr paskowy do czółka big_grin -
dziewczyny, tego akurat absolutnie nie polecam!! wskazuje temp. jak mu się
podoba - nawet do 2st. róznicy!!
Obserwuj wątek
    • hana254 Re: termometr dla dzieci polecam, kupiłam :) 17.08.05, 10:00
      A gdzie go kupiłaś, w Poznaniu?
      • kika_kika Re: termometr dla dzieci polecam, kupiłam :) 17.08.05, 10:16
        a tak smile w poznaniu na deptaku w aptece koło bankomatu bzwbk - od strony
        kupca... 6zł.
        • hana254 Re: termometr dla dzieci polecam, kupiłam :) 17.08.05, 13:35
          Dziękuję bardzo. Pozdrawiam
          • maggie2229 Re: termometr dla dzieci polecam, kupiłam :) 17.08.05, 19:04
            nie jestem z Poznania, ale tez szukam takiego-mozesz podac jakiej masz firmy?
            bedzie latwiej pytac
            • szyman33 Re: termometr dla dzieci polecam, kupiłam :) 17.08.05, 19:49
              Dolaczam sie tez bym kupila taki, ale jakies dodatkowe namiary tego termometru....
              • kasikk Re: termometr dla dzieci polecam, kupiłam :) 18.08.05, 00:35
                i ja proszę o firmę - zastanawiałam sie właśnie nad termometrem dla maluszka
                dziękuję
            • kika_kika Re: termometr dla dzieci polecam, kupiłam :) 18.08.05, 09:26
              producent to AS Polonia z Wawki. termometr nazywa się 1 minutka. Jest cieńszy
              od zwykłych (słupek rtęciowy węższy i szybciej się nagrzewa).
    • ivka78 Re: termometr dla dzieci polecam, kupiłam :) 20.08.05, 12:19
      Ja chciałam sie tylko zapytac, czy to jest termometr do pupki dziecka?Szukam
      jakiegos dobrego niedrogiego termometru, ale chcialabym uniknac mierzenia
      temperatury w pupce malenstwa.Pozdrawiam!!!!!
      • miodzio_k Re: termometr dla dzieci polecam, kupiłam :) 30.08.05, 08:11
        Kupiłam ten termometr i faktycznie okazał się trafnym zakupem. Thank's kika.
        • hanna26 Re: termometr dla dzieci polecam, kupiłam :) 30.08.05, 23:33
          My naszej małej mierzyliśmy zawsze elektronicznym (ok. 1 minuty pomiaru),
          sprawdzał się dobrze. Ale może rzeczywiście warto zaopatrzyć się jeszcze w ten,
          októrym napisała Kika? A co do pomiaru w pupce, to u nas w aptece można kupić
          termometr w kształcie smoczka - do mierzenia w buzi. Kosztuje chyba jakieś 20
          zł.
          My też bardzo często używaliśmy termometru paskowego, na czułko - i muszę
          powiedzieć, że dla nas to była prawdziwa rewelacja! Jest błyskawiczny,
          temperaturę można zmierzyć natychmiast, właściwie w każdej sytuacji i w każdych
          warunkach. Oczywiście warto też mieć drugi termometr, bo ten po prostu pokaże,
          czy dziecko ma gorączkę czy nie ma (to prawda, że nie jest zbyt dokładny).
          Naszą córkę nie raz on uratował, kiedy trzeba było zadziałać błyskawicznie, a
          jak wiadomo, maluszek z wysoką gorączką nie jest zwykle skłonny do współpracy.
          • miodzio_k temperatura mierzona w pupce - najwiarogodniejsza 31.08.05, 09:20
            Tak przynajmniej przeczytałam na opisie załączonym do tego termometru. I choć ja
            też byłam bardzo uprzedzona do tej metody to zrozumiałam ze nie jest chyba taka
            zła. No cóż zobaczymy jak to wyjdzie później. A termometr niedrogi u mnie
            kosztował 4,50
            • kasikk Re: temperatura mierzona w pupce - najwiarogodnie 31.08.05, 09:23
              miodzo, czy ty może z wa-wy?
              ja tutaj nie moge go dostać, chociaż pytałam
              w końcu kupiłam elektroniczny

aaa... i jeszcze dziewczynki podpowiedzcie, ile sie odejmuje od temp. mierzonej
              w ustach i w pupie? i jak długo mierzyć zwykłym rtęciowym?
              no zawsze mi się pokręci sad(
              • maggie2229 Re: temperatura mierzona w pupce - najwiarogodnie 31.08.05, 10:26
                w Lodzi tez nie moge tego "1 minutka" znalezc...sad
                a tez chcialam rtęciowy, bo to zawsze najdokladniejszy
                a juz sie tak na niego napalilam, w jednej aptece Pani "laskawie" zaproponowala
                Brauna do ucha za 240 zł !!!
                który zreszta podobno też wskazuje nieprawidłowe wyniki...
                • kasikk Re: temperatura mierzona w pupce - najwiarogodnie 31.08.05, 11:06
                  ja mam zwykły rtęciowy i elektroniczny canpolu
                  zobaczymy...
                  • miodzio_k do kasikk 31.08.05, 11:08
                    Niestety ja nie z Wa-wy. Mieszkam w Głogowie kilkaset kilometrów od stolicy.

Na ulotce pisze o pomiarze z pupki:
                    -pomiar uznawany za najdokładniejszy, temperatura jest o ok. 0,5 st wyższa od
                    zmierzonej pod paszką
                • aniapatryk Re: temperatura mierzona w pupce - najwiarogodnie 31.08.05, 13:02
                  Ten Braumna jest odlotowy, ale cena mnie tez zabija smile
    • tosia.ru Re: termometr dla dzieci - do ucha najlepszy!!! 31.08.05, 11:33
      Polecam kupic termometr do ucha - mierzy temperature idealnie (jesli wlozysz go
      zgodnie z instrukcja co nie jest trudne) i na dodatek w kilka sekund. Starszym
      dzieciom mozna mierzyc w formie zabawy - nie jest to bolesne!!! Jedyna wada
      cena - ok 150 zl.
      • tin_t Re: termometr dla dzieci - do ucha najlepszy!!! 31.08.05, 17:19

czy ktoś używa(ł) termometru elektronicznego dla dzieci firmy Medex z ruchomą
        końcówką?? w aptece kosztuje ok. 20 zł. bo wypróbowałam na sobie i mam przy
        pierwszym mierzeniu ok. 35 stopni, a potem przy każdym następnym mierzeniu o
        kilka kresek więcej i tak aż do 36,4-5. można oszaleć. mam reklamować??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka