Dodaj do ulubionych

W czym bedziecie przewozić dziecko ze szpitala?

24.08.05, 21:12
Witam.
Jak w temacie.
Alę przewozilismy w gondoli(torbie z uszami), jednak naczytałam sie troszke i
wszędzie było napisane, że to nie wygodne dla dziecka i niebezpieczne.
Wszyscy zalecaja przewożenie w foteliku - kołysce.
Co Wy o tym myslicie?
My będziemy jechać z dzieckiem około 25 km, ponieważ nie rodzę w szpitalu w
moim mieście (tak samo nie rodziłam u Nas Ali).
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kk_pysiak Re: W czym bedziecie przewozić dziecko ze szpital 24.08.05, 21:15
      My planujemy w foteliku, chociaz do szpitala mamy ok.25 min.

Kasia
      • r.kruger JESTEM JAK FANATYCZKA-FOTELIK !!! 24.08.05, 21:36
        Ja wiem że może się wydawać że kawałek,że będziecie jechali ostrożnie ale !!!
        pisałam wczoraj że znajomi mieli wypadek,bardzo przykra sprawa ich dwu letniemu
        synkowi nic nie stało się bo był w foteliku.A wypadek był kilkanaście metrów od
        domu!!!
        dla noworodka groźny jest poślizg,drobna stłuczka...
        PROSZĘ JEŚLI NIE CHCECIE KUPOWAĆ FOTELIKA POŻYCZCIE OD KOGOŚ I NIE RYZYKUJCIE
        • syllllwia Re: JESTEM JAK FANATYCZKA-FOTELIK !!! 24.08.05, 21:40
          Ale to nie chodzi o to, że niechcemy kupować. Mamy taki fotelik po córce. Tylko
          mnie sie wydawało, że jeśli dziecko leży wygodnie w gondoli, opatulone
          cieplutko, na materacyku, na miękkiej podusi to jest mu lepiej.
          • r.kruger syllllwia 24.08.05, 21:47
            ta drastyczna w wymowie prośba była ogólnie do wszystkich.A wydaje mi się że
            fotelik też jest wygodny.teraz podobno są gondole które można przypinać i pas
            biodrowy dla dziecka-ale nie mam opinii.
            • naturella Re: syllllwia 25.08.05, 08:43
              My koniecznie w foteliku - bo mieszkamy w Warszawie, a rodzić będę w Poznaniu -
              więc będziemy mieli do przejechania 300 kmsmile
              • olunia24 Re:naturella 26.08.05, 07:30
                300km!!! w foteliku?

z tego co wiem to w foteliku można przewozić dziecko nie dłużej niż 3h a nie
                wspominając o noworodku,który powinien być jeszcze krócej

pomyśl lub popytaj sie o tym

pozdrawiam
                • naturella Re:naturella 26.08.05, 15:23
                  Nad czym mam pomyśleć? Sugerujesz, żeby zostawić dziecko w Poznaniu, czy też
                  może, żeby się przeprowadzić? Jeśli w ciąży podróżował ze mną co miesiąc 300 i
                  więcej kilometrów, to i tydzień, czy dwa po urodzeniu da radę, z przerwami na
                  karmienie.
    • ariana1 Re: W czym bedziecie przewozić dziecko ze szpital 25.08.05, 10:33
      Tylko i wyłącznie w foteliku kołysce, którego jeszcze nie mam, a który
      zamierzam na dniach zakupić na allegro. Do szpitala mam ok. 5 min drogi.
    • bazylea1 Re: W czym bedziecie przewozić dziecko ze szpital 25.08.05, 11:22
      w foteliku, w ogole nie rozważam innej opcji. moj synek nigdy w życiu nie
      jechał samochodem poza fotelikiem.
      • sisi55 Re: W czym bedziecie przewozić dziecko ze szpital 25.08.05, 12:37
        W foteliku.
        Już kupilićmy maxi cosi cabrio
    • budzik11 Re: W czym bedziecie przewozić dziecko ze szpital 25.08.05, 13:30
      W foteliku, którego jeszcze nie mamy wink
      • abiela Re: W czym bedziecie przewozić dziecko ze szpital 25.08.05, 14:04
        W foteliku, nic innego nawet mi do glowy nie przyszlo. Co do podusi, moje
        dziecko nie bedzie mialo zadnej, na pewno do roku. Uwazam, ze poduszki sa
        niezdrowe.
        • sam.tatus Re: W czym bedziecie przewozić dziecko ze szpital 25.08.05, 14:32
          w foteliku,mam zamiar kupić graco z bazą
          • swietlik111 Re: W czym bedziecie przewozić dziecko ze szpital 25.08.05, 22:23
            kompletnie nie znam się na fotelikach, ale jakiś kupię... w średniej cenie.. a
            do domu ze szpitala mam 2 minuty wink
            • biedronka11 Re: W czym bedziecie przewozić dziecko ze szpital 26.08.05, 14:39
              A jaki maksymalnie czas noworodek powinien spędzić w foteliku-bo my np.
              będziemy rodzić 120 km od domu i potrzebujemy na przejazd do domu około 2
              godzin.....czy to nie za długo?.....tylko co w takim razie zrobić?
              • smeagoul Re: W czym bedziecie przewozić dziecko ze szpital 26.08.05, 14:43
                Witaj!
                Ja słyszałam, że noworodek nie powinien być w foteliku dłużej niż godzine. ale
                myśle, że jak raz zostanie w nim dłużej to nic się nie stanie.
                Ania i bobas(35,5 tyg)
                • r.kruger .. 26.08.05, 14:49
                  Myślę że potrzebna będzie przerwa na karmienie smile jeśli chodzi o czas spędzany
                  w foteliku-może być dłużej niż godzine,noworodek jest przystosowany
                  do "ciasnoty" i nie potrzebuje ruchu.Jeśli chodzi o niemowlę to owszem
                  kręgosłup nie powinien zbyt długo być "męczony" w foteliku itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka