Dodaj do ulubionych

przeterminowane

01.09.05, 08:33
ja chyba jestem pierwsza. termin na 1 wrzesnia i nic, siedze, pije kawe i
raczej watpie, abysmy urodzili tak jak mielismy urodzic.
a wrozono nam wczesniejszy porod... jedynym pocieszeniem jest to, ze wyjsc
musi - tak czy siak. jestem juz zmeczona...
pozdr
Obserwuj wątek
    • azbestowestringi Re: przeterminowane 01.09.05, 10:15
      ja tez przeterminowana ale z sierpnia smile
    • zuzannap3 Re: przeterminowane 01.09.05, 10:57
      Ja mam termin na jutro i też nic- żadnych oznak zbliżającego sie porodu!!!
    • e-go Re: przeterminowane 01.09.05, 13:24
      bo to tak niestety jest... przychodzi termin a tu nicsad
      moje pierwsze dziecko przyszło na świat dokładnie 2 tyg. po terminie -
      obawiałam się już, że do końca życia będę chodzić z tą kulą z przodu smile))
      ciekawa jestem jak będzie teraz ...
      trzymam za was kciuki, bo ja mam jeszcze co najmniej 3 tyg.

Gosia
    • e-go Re: przeterminowane 01.09.05, 13:32
      ale Was pocieszyłam, co??? smile
      ale to było 2 tyg. po wyliczonym przez gina terminie porodu - w rzeczywistości
      wiedziałam kiedy maluszek powstał i "moja" data porodu była lepsza - prawie
      taka jak rzeczywista smile

Gosia
      • hautnah Re: przeterminowane 01.09.05, 19:36
        ja mam jeszcze prawie dwa tyg. ale wczoraj gadalam z moja lekarka i powiedziala
        mi, ze tylko trzy procent dzieci rodzi sie w terminie. szkoda!
    • mola16 Re: przeterminowane 02.09.05, 16:21
      No ja też przterminowana i to z sierpnia. Termin miałam na 30.08 wg USG i 31.08
      wg OM. Liczyłam na wcześniejszy poród ale niestety jeszcze pewnie ponosze oją
      córkę.
    • stefka Re: przeterminowane 05.09.05, 12:08
      I ja do was dziewczyny się dołączyłam, termin miałam na wczoraj, ktg w normie,
      brzuszek twardy a mała ani myśli wychodzić. Tak to jest teraz, że najpierw nam
      mówią żebyśmy się oszczedzały, bo grozi poród przedwczesny, termin przychodzi a
      my ciągle 2w1. Może już niedługo się rozsypiemy i uściskamy nasze dzieciaczki.
      • youngeva Re: przeterminowane 05.09.05, 12:46
        ja tej rozsypki nie moge sie doczekac, juz mi bole porodowe nie straszne,
        termin na 1 wrzesnia a ja we wzglednie dobrej formie. tylko psychicznie juz mam
        dosc.
    • aneczka8 Re: przeterminowane 05.09.05, 19:48
      to ja się też dołączam - od dwóch dni jestem przeterminowana i właśnie fizycznie
      znoszę to super ale psychicznie.... szkoda gadać. Dziś byłam na KTG i byż "aż" 1
      skurcz - ale za to jaki - nie starczyło skali!!! Przy czym wcale nie zleciałam z
      łóżka - czułam go ale nie bolał. następne kontrolne KTH we czwartek - może do
      tego czasu nasza Maleńka zechce do nas w końcu przyjść. Miała byc drobniutka a
      tu dziś waga 3600-3800 g !!! CÓREŃKO PRZYCHODŹ WRESZCZIE DO NAS, NIE DAJ SIĘ
      DŁUGO PROSIĆ smile
      • aneta.d-g Re: przeterminowane 06.09.05, 08:06
        Ja też już po teminie... sad Był na wczoraj. Nie czuję, aby miał wkrótce
        nastąpić poród. Bardziej nastawiam się na to, że położą mnie do szpitala 11 dni
        po terminie, co jest bardzo prawdopodobne przy opinii mojego gina i położnej
        nt. stanu mojej szyjki, która nie jest w ogóle gotowa sad

Pozdrawiam wszystkie zniecierpliwione,

Aneta
    • isia_50 Re: przeterminowane 06.09.05, 19:09
      Też już mam dość. Trzy dni po terminie, najpierw ciąża zagrożona porodem
      przedwczesnym, rozwarcie na 1,5 cm (podobno, po badaniu przez dwóch lekarzy
      ginekologów), założony krążek, teraz małe nie chce wyjść... Szyjka skrócona, a
      rozwarcia brak. Szczerze mówiąc szukam w necie czy rozwarcie może "zniknąć".
      W niedzielę zgłosiłam się na KTG, dzidzia ma się dobrze, zero skurczy, zrobili
      mi USG, bo brzuch mam olbrzymi i wyszło, że młode będzie miało między 4100-
      4400g (poprzednia córa miała ponad 3900g).
      Popłakałam się, bo jak ja je urodzęsad w dodatku kiedy? Dziś znowu KTG, a w
      czwartek kolejne KTG tym razem znowu z USG i pomiarem masy. Do szpitala dopiero
      po 7 dniach od terminusad
      • youngeva 7 dzien po terminie 07.09.05, 09:12
        i nic, zaczynam zyc zyciem normalnym, jakby ten stan mial trwac wiecznie.
        ide dzis na KTG, ale nawet nie marze, ze cos mi tam wyjdzie.
        Jr. ma sie swietnie, zero skurczy.
        pojade chyba na bsen, gotuje obiad, mam cos do zrobienia.
        osiagnelam stan bycia nie-w-ciazy wink
        pozdr
    • prakseda_ka Re: przeterminowane 07.09.05, 11:03
      dopisuję się do listy. Termin na wczoraj... pojechalam na ktg - nawet miałam 4
      nieregularne skurcze, których w ogóle nie czułam ale dobrze ze w ogóle jakies
      były.... rozwarcie na 1 cm - czyli to samo od 2 tyg! najlepszy był lekarz,
      który stwierdził ze chyba nie jestem gotowa rodzić bo mam zbyt radosną minę ! :-
      ) zademonstrował mi grymas "rodzę" i stwierdzilismy że będę ćwiczyć przed
      lustrem... nic, idę jutro do mojego gina i gadamy o wywołaniu... już po prostu
      nie mam cierpliwości.... no i zaczynają się telefony - czy już? i tutaj robię
      się cholernie nieprzyjemna dla rozmówcy.... nic idę polatać po dworze -
      przytargam parę kilo zakupów do domku to moze "ruszy"
      życze szybkich rzowiązań smile

Kasia i uparciuch Maciuś
    • addax Re: przeterminowane 08.09.05, 16:40
      No i ja nastepna. Termin na niedziele 04.09, a tu nic. Lekarz powiedzial dzis
      ze spokojnie do poniedzialku dochodzimy. Juz nawet sportow ekstremalnych(mycie
      okien, pranie dywanow)nie uprawiam. Jestem jednym wielkim czekaniem.
      pozdrawiam
      adax
      • youngeva Re: przeterminowane 08.09.05, 23:46
        ja jutro na test z oksy. zobaczymy co wykaże. dzis juz tak sie czulam, ze
        myslalam, ze sie Junior zaprze i wyjdzie, ale nici z tego.
        herbate z lisci malin wypilam, witaminy zjadlam, skonczyl mi sie krem na
        rozstepy. starac juz mi sie nie chce... po schodach i tak nie pobiegam, bo za
        bardzo czuje napor na krocze, ledwo chodze.
        pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka