bazylea1 07.09.05, 13:25 czkają Wasz maluchy w brzuszkach? mój często jego brat też miał często czkawkę przed i po porodzie, przeszło gdzieś jak miał pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariana1 Re: czkawka :) 07.09.05, 13:30 Moja dziecina ma kilka(naście)razy dziennie Młoda też tak miała i po urodzeniu. Czyli identycznie jak u was Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: czkawka :) 07.09.05, 13:33 U nas tak samo. I synek i (chyba) córeczka. Kilka/nascie razy dziennie i w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: czkawka :) 07.09.05, 15:10 Ja dotychczas czułam czkawkę chyba tylko 2 razy. Sama nie znoszę czkawki i cieszę się, że dziecka też nie męczy. A swoją drogą, to jak czytałam o czkawce, to wydawało mi się, że to będzie silne, że dziecko będzie mi się obijało o brzuch, a to są tylko takie leciuteńkie regularne puknięcia... Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_kotna Re: czkawka :) 07.09.05, 15:12 Czkawka jest istotna w rozwijaniu się układu oddechowego a w szczególności płucek na pierwszy krzyk....mój czka mniej więcej co dwa dni..w dole Odpowiedz Link Zgłoś
eminka1 Re: czkawka :) 07.09.05, 15:40 Mój synuś czkawkę ma mniej więcej raz dziennnie. Ja osobiście nie lubię tego uczucia. Chyba bym zwariowala jak bym odczuwała to kilkanaście razy na dzień tak jak niektóre z Was. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
boratyna Re: czkawka :) 07.09.05, 16:38 Nasza mala raz na 1-2 dni tak sobie delikatnie, rytmicznie... czuje to gdzies w dole brzucha, a niech sobie trenuje, to podobno dla niej zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
asca25 Re: czkawka :) 09.09.05, 12:44 Jeśli to, co czuję to czkawka - to Mała czka kilka razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: czkawka :) to dobrze 09.09.05, 13:10 natura ćwiczy dzidziorom przepone (m.innymi) i właśnie dzięki tej czkawce dzieci dobrze oddychają i mają wykształcony odruch połykania Odpowiedz Link Zgłoś
basik20 Re: czkawka :) 11.09.05, 22:25 Ja to czuję od jakiegoś tygodnia raz dziennie. Mi nie przeszkadza to uczucie za to mój maż na początku uważał że czegoś niedobrego się najadłam i małemu jest teraz źle. Ja się cieszę że czuję mojeggo synka. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: czkawka :) 12.09.05, 08:29 Czytałam, że jak zjemy/wypijemy coś, co maluszkowi smakuje, to zaczyna łapczywie połykac wody owodniowe i dostaje czkawki. To by się zgadzało, bo mój ma czkawkę po Coca-Coli, Ice Tea, czekoladzie i sokach owocowych Odpowiedz Link Zgłoś