Dodaj do ulubionych

plamienia.......help!!!!

22.09.05, 07:44
Wczoraj wieczorem zauwazyłam w toalecie,bardzo delikatne,różowe
plamienie.Przestraszyłam się,ale nie towarzyszył temu żaden ból ani inne
objawy.Czy mam się bać i lecieć do gina,czy poczekać na planowa wizytę w
poniedziałek.Któras tak miała?Poradżcie coś!Po poście SŁONECZKA zaczynam
panikować.
Obserwuj wątek
    • olutek_m Re: plamienia.......help!!!! 22.09.05, 08:06
      Lepiej by było gdybys skontaktowała się ginekologiem. Może przepisze Ci
      duphaston i wszystko bedzie dobrze. Ale leć do niego.
      • mala781 Re: plamienia.......help!!!! 22.09.05, 08:10
        Madziu nie lekceważ plamień...na pewno musisz na siebie uważać...ja jak miałam
        plamienia dostałam zwolnienie i lek na podtrzymanie ciąży dostarczający
        progesteron.życzę wszystkiego dobrego...ale leć do lekarza.
    • smieszek Re: plamienia.......help!!!! 22.09.05, 08:36
      nic nie powinno się dziać, ale dla spokojności sumienia lepiej pójdź do
      lekarza.
    • smok18 Re: plamienia.......help!!!! 22.09.05, 09:06
      Zaraz zadzwonie do lekarki ale powiedzcie czy miałyście intensywne te plamienia
      czy takie jak ja,tylko na różowo zabarwiony śluz?Naprawde nie chce się za
      bardzo stresować,to chyba najgorsze wyjscie z sytuacji i w takiej sytuacji
      • monikajacka Re: plamienia.......help!!!! 22.09.05, 09:28
        smoku dzwoń do gin to najlepsze rozwiązanie,będzie dobrze smile
    • smok18 Re: plamienia.......help!!!! 22.09.05, 09:55
      Lekarka kazała jutro być rano w gabinecie!absolutnie zabroniła iść jutro do
      pracy.Boje się,okropnie sie boję!
      • monikajacka Re: plamienia.......help!!!! 22.09.05, 10:07
        nie bój się trzymam kciuki ,że będzie dobrze smile)))))
    • smok18 Re: plamienia.......help!!!! 22.09.05, 10:51
      Obliczyłam,że własnie dziś jutro w normalnej sytuacji powinnam dostać @.Czy te
      cholerne plamienia moga byc z tym zwiazane?Że do mojego organizmu jueszcze nie
      dotarło,że jestem w ciąży?Przecież zdarza się,że kobiety przez pierwsze
      miesiące maja cos na kształt okresu?
      • mimoooza Re: plamienia.......help!!!! 22.09.05, 10:59
        Tak, niektóre kobiety na początku ciąży mają krwawienia w terminie okresu i
        mimo tego rodzą zdrowe dzieci smile

Niczym się nie przejmuj, najważniejsze, że jutro zobaczy Cię gin i powie, co
        może być przyczyną, a jeśli potrzeba jakiegoś wspomagania (np. w postaci
        progesteronu), to je otrzymasz niemal natychmiast. Nie jesteś zdana na siebie,
        głowa do góry i żadnych czarnych myśli. Jeśli możesz, zrób coś relaksującego -
        dobra książka, film itp. Trzymaj się dzielnie smile
        • 1urszula1 Re: plamienia.......help!!!! 22.09.05, 11:46
          Hej Smoku!
          Nie panikuj i czekaj spokojnie do jutra. Gdyby lekarka uznala, ze to baardzo
          niebezpieczne, to natychmiast kazalaby Ci leciec na wizyte. A na razie polez
          sobie sokojnie. Zapomnij o gotawaniu objadku, praca sie nie przejmuj. Ty i
          Maluszek teraz jestescie najwazniejsci!
          Trzymja sie smile
          Ula
          • monikajacka Re: plamienia.......help!!!! 23.09.05, 10:39
            daj znać jak wrócisz ,ciągle trzymam kciuki smile)
            • smok18 Re: plamienia.......help!!!! 27.09.05, 09:34
              Dziewczyny!
              dziekuje wam za rady i wsparcie.Ginka w trakcie badania nie stwierdziła żadnych
              krwawień zwiazanych z fasolką,ona ma sie dobrze i w końcu widziałam bijące
              serduszko.Tak jak przypuszczałam to prawdopodobnie mój organizm przypomniał
              sobie że własnie powinnam mieć @.Natomiast nastraszyła mnie poronieniami w
              pierwszym trymestrze i dała L4 na 10dni i kazała raczej leżec.Wiec siedze w
              domku i zmuszam sie do lezenia chociaż kiepsko mi wychodzi.Ja wierze,że
              wszystko bedzie o.k.
              • mala781 Re: plamienia.......help!!!! 27.09.05, 09:39
                Hej, dobrze że się odezwałaś i że wszystko jest dobrze...w którym jesteś
                tygodniu...ja w 7 i idę drugi raz do gina 05.10. a teraz chyba trochę
                panikuję...jak boli brzuch martwię się jak nie boli tym bardziej. W ogóle to
                jestem ogólnie zmęczona, mam mdłości i tak sobie w ogóle. Jak Ty się czujesz? i
                leż koniecznie...odpoczywaj czytaj książki aż Ci zazdroszczę ja się tu męczę w
                pracy.
                • smok18 Re: plamienia.......help!!!! 27.09.05, 09:52
                  Cześć Mala!
                  Następne usg,po 10 dniach 4.10.To bedzie 7tyd 6dzien.Czuje sie ok,chociaz
                  wczoraj rano zaliczyłam pawika i cały dzien mnie mdliło.Brzuch czuje ale tylko
                  troche i tylko czasami,piersi tez troche dały na spokój,chociaz ich rozmiar nie
                  zmalał.Nie chciałam jeszcze mówic w pracy i normalnie chodzić ale cóż,to jest
                  ważniejsze.Tak na marginesie to ta moja Olszewska zadzwoniła nawet w sobote
                  wieczorem,zapytac czy wszystko ok,byłam pod wrazeniem.Magda
                  • mala781 Re: plamienia.......help!!!! 27.09.05, 09:58
                    smile no to super...fakt najważniejsze to się nie przejmować...jesteśmy prawiew
                    podobnym okresie ciąży...ja obecnie 7 tydzień i 2 dni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka