Dodaj do ulubionych

do gardenia76

22.09.05, 11:07
Witaj,
Nie wiem czy mnie pamiętasz ale razem zaczynałyśmy staranka w wątku starania
lutowo - kwietniowe. Obie jesteśmy z Poznania i polecałaś mi wtedy lekarza dr
Słopienia, z którego jestem bardzo zadowolona. Ja już niedługo będę
rodzić.Termin mam na 18.10. i będę rodzić właśnie w św. rodzinie tak jak Ty.
Pozdrawiam
Ewelina
Obserwuj wątek
    • gardenia76 Re: do gardenia76 22.09.05, 14:00
      Cześć, pewnie, że pamiętam! Nawet się zastanawiam, czy nie spotykamy się w
      poczekalni Słopienia - np.: wczoraj była właśnie Ewelina, słyszałam,leżąc na
      ktg, jak wchodziła. Ja mam termin na 11.11. Zagladałam na wątek październikowy,
      ale Cię nie widziałam ( chociaż tylko pobieżnie przejrzałam ).
      Chodzisz do dr Słopienia, czy do kogoś innego? Zastanawiałam się, czy nie byłby
      lepszy ktoś ze Św. Rodziny, ale jakoś zabrakło mi energii na konkretne
      działania. Jeszcze nie miałam okazji podjechać nawet do szpitala, żeby obejrzeć
      porodówkę!
      Będziesz mieć synka czy córeczkę? Ja córkę, z czego bardzo się cieszę!
      pozdrawiam! Agata
      • gardenia76 Re: do gardenia76 22.09.05, 14:03
        A, właśnie przeczytałam, że jesteś z dr Słopienia zadowolona, czyli to pytanie
        nie miało sensu! Ja też - zawsze odbiera telefon, ktg na miejscu, no i wiedzę
        ma na odpowiednim poziomie!
    • bazylea1 Re: do gardenia76 22.09.05, 14:04
      hej Ewelina pozdrawiam, tu Jajko54 ze starań smile
      • gardenia76 Re: do gardenia76 22.09.05, 14:08
        Pozdrowienia! zastanawiam się, gdzie podziały sie dziewczyny z tamtego wątku, a
        tu proszę, juz dwie odnalezione! Ciekawe, jak poszło reszcie, nie widziałam
        nigdzie np.: Hiacynty. Wiecie coś?
        • egz77 Re: do gardenia76 22.09.05, 16:35
          Gardenia byłam wczoraj u Słopienia i byłam podłączona na KTG smile) Ale numer. Może
          się nawet widziałyśmy smile)

A co u reszty dziewczyn to tu jest link do nich:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28869
          Też tam zaglądam Hiacynta i Pelegrino w trakcie starań.

Jajko54 też Cię pamiętam. Możecie do nas wpadać na bociana są tam nie tylko
          starające ale i już te oczekujące.

A co do szpitala i lekarza to w rezultacie stwierdziłam że tak naprawdę
          ważniejsza jest chyba położna a nie lekarz, dlatego zostałam u Słopienia a rodzę
          z wybraną położną w Św. Rodzinie. smile)
          Pozdrawiam
          • egz77 Re: do gardenia76 22.09.05, 16:39
            Acha i będę mieć synka. Waży ok 2400 i lekarz powiedział że mam się jeszcze
            pooszczędzać przez 2 tyg a potem mam robić wszystko jeśli nie chcę
            przeterminować. smile Szyjka mi się już skróciła i mam lekkie rozwarcie więc
            wszystko jest na dobrej drodze. smile
            • gardenia76 Re: do gardenia76 22.09.05, 23:01
              A o której byłaś? Ja, teoretycznie, na 15.20, ale to czyste mrzonki - wyszło
              godzinne opóźnienie ( co zwykle doprowadza mnie do furii, ale teraz, kiedy mam
              świadomośc, że to już nie tak dużo tych wizyt przede mną, jakoś lepiej znoszę
              czekanie ). To termin masz właściwie 2 tygodnie przede mną - może się pospieszę
              i spotkamy się w szpitaluwink
              Dzięki za link, od razu zajrzałam i aż się zdziwiłam! Nie przypuszczałam, że
              jeszcze tyle starających się z naszego wątku nadal jest na tym etapie!
              A z połozną umawiałaś się jakoś extra? Też się nad tym zastanawiam. Możesz mi
              jakąś polecić?
              Gratuluję synka, ciężki już jest! Moja ma na razie podobno ok. 1900g, ale za
              dwa tygodnie pewnie będzie podobnie!
              Pozdrawiam! Agata
              • egz77 URODZIŁAM!!! 29.09.05, 10:38
                Witajcie dziewczyny! Nie uwierzycie. Sama jeszcze nie mogę w to uwierzyć. Nasz
                Wojtuś postanowił że już nie chce siedzieć w brzuszku. W piątek 23.09 odeszły mi
                wody i po wielu trudach moich i Wojtka z wizją cesarki przed oczami w sobotę
                24.09. o godzinie 14.20 w 36 tc przyszedł na świat nasz mały skarb. Ważył 2380 i
                mierzy 46cm. Dostał 10pkt choć został uznany za wcześniaka. Teraz już jesteśmy w
                domku. Poród był bardzo męczący ale do przeżycia. Miałam zzo więc aż tak nie
                bolało i dzięki temu miałam siły na parcie bo w końcu urodziłam sn.
                Pozdrawiam
                Ewelina
                • egz77 Re: URODZIŁAM!!! 29.09.05, 10:39
                  Jak będę miała chwilkę to napiszę coś więcej.
                  • egz77 Re: URODZIŁAM!!! 29.09.05, 11:12
                    Dopiero doczytałam że pytałaś o położną. Tak miałam swoją z którą się wcześniej
                    umówiłam. I bardzo jestem z niej zadowolona. Pomogła mi bo poród był ciężki. Jak
                    jesteś zainteresowana to szczegóły napiszę na priv.
                    • gardenia76 Re: URODZIŁAM!!! 29.09.05, 12:32
                      Gratulacje!!! Ale Ci zazdroszczę! Pewnie, że opisz mi WSZYSTKO, jak tylko
                      będziesz miała chwilkę czasu! Adres: gardecka@poczta.fm . Domyślam się po zzo,
                      że poród był planowo w Św. Rodzinie. Ja byłam w tym tygodniu obejrzeć szpital,
                      mam mieszane uczucia, ale zdecydowanie więcej pozytywnych.
                      Jak zagladałam na forum, nie widząc odpowiedzi od Ciebie, to zastanawiałam się,
                      czy to czasem nie już! Dobre miałam przeczucia!
                    • bazylea1 Re: URODZIŁAM!!! 30.09.05, 10:02
                      ogromne gratulacje Ewelinko!!!! no i zdrówka dla maluszka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka