Dodaj do ulubionych

Spłaszczony pęcherzyk

28.09.05, 08:28
Cześć, byłam wczoraj na usg. Niestety wyszło źle, okazuje się, że mój
pęcherzyk ma 9,1 mm ale jest spłaszczony. Gin powiedział, że może przestać
się rozwijać, beta może zacząć spadać i dojdzie do poronienia. Jak tylko
zacznie się jakieś plamienie, mam się zgłosić do szpitala na obserwację.
Straszne. Już raz poroniłam, nie chcę tego znowu przeżywać. Wtedy już chyba
zupełnie stracę nadzieję. Dlaczego nigdy nie może być normalnie. Troszkę o
tym poczytałam...w sumie wiele dziewczyn tak miało, a potem okazywało się, że
wszystko dobrze się rozwija. Trzymajcie za mnie kciuki. Pozdrawiam wszystkie
majówki.
Obserwuj wątek
    • gonia_1 Re: Spłaszczony pęcherzyk 28.09.05, 08:40
      Witaj,
      ja miałam spłaszczony pęcherzyk, w dodatku o nieregularnym kształacie i
      wszystko skończyło sie dobrze - mam dwuletniego synka. Spróbuj być dobrej
      myśli - wiem, ze to banał, bo sama jutro (początek 7tc) wybieram się na
      pierwszą wizytę - a już od tygodnia świruję. Przerobiłam w myślach już
      wszystkie możliwe scenariusze.
      Bardzo wierzę, że wszystko będzie z Toba w porządku i trzymam kciuki. Dlaczego
      miałoby nam się nie udać!!
      Gonia
      • mela24 Re: Spłaszczony pęcherzyk 28.09.05, 08:52
        Nie wiem czy mam czekać spokojnie, czy powtarzać betę żeby spradzić czy rośnie.
        Sama nawet dokładnie nie wiem, który to tydz. OM była 14.08 ale moje cykle
        trwają zawsze ponad 30 dni. Licząc od OM to już zaczęłam 7 tydzień.
        Kurcze kiedyś nie było usg, nie latało się po lekarzach jak teraz i może było
        lepiej. Przynajmniej na początku ciąży, nikt się nie stresował. Ja już myślę
        gdzieś w podświadomości co będzie jak zacznę plamić, nie chcę do szpitala, ale
        jeśli to będzie miało pomóc to zrobię wszystko.
    • gonia_1 Re: Spłaszczony pęcherzyk 28.09.05, 09:09
      Wiesz, ja chyba w takiej sytuacji coś bym jednak zrobiła - albo betę albo usg -
      jeśli masz dosyć siły to oczywiście najlepiej nie wpędzać się w stresy i koszty
      i czekać. Ja nie umiem - wolę coś robić, to przymanjmniej mnie jakoś uspokaja.
      Samo działanie, wiesz, że coś zrobiłam. Nie ma to rzecz jasna żadnego wpływu na
      sytuację ale po prostu nie mogę usiedzieć w miejscu. Ja mam leciutkie plamienia
      i dostałam po konsultacji z moją gin. duphaston. Łykam i aż mnie dusi z obawy
      dlaczego tak się dzieje. Jutro może sie coś wyjaśni ale nie moge o tym przestać
      myśleć.
      • mela24 Re: Spłaszczony pęcherzyk 28.09.05, 09:16
        Też zawsze wolałam coś robić, działać, ale to było przed zajściem. Teraz jeśli
        mi się uda to chyba spokojnie poczekam, wierze w przeznaczenie. Będzie co ma
        być i wszystko jest gdzieś zapisane.
        Ja też biorę cały czas duphaston. Czytałam, że w pewnym momencie mogą wystąpić
        lekkie plamienia bo zarodek chce się zagnieździć porządnie, a macica chce go
        troszkę odrzucić. Trzymam kciuki żeby u Ciebie było dobrze. Trzymaj się
        dzielnie.
    • sanna2 Re: Spłaszczony pęcherzyk 28.09.05, 09:34
      Trzymam kciuki, mam nadzieję że będzie dobrze.
    • o_tuska Re: Spłaszczony pęcherzyk 04.10.05, 10:35
      mela trzymaj się!
      staraj sie myśleć pozytywnie - porozmawiaj sobie ze swoją fasolką tak jak się
      rozmawia z kwiatkami - może to brzmi trochę dziwnie smileale jak moja mam rozmawia
      z kwiatkami to rosną jak szalone i jak tylko dowiedziała sie że będzie babcią
      kazała rozmawiać z fasolką mówić aby rosła, dobre sie rozwijała, głaskać ją
      kochac.... może to jakiś sposób - trochę cię rozumiem bo ostatnio też mieliśmy
      pecha a teraz 10 tydzień i ja święcie wierze że musi być dobrze.
      Pozdrawiam i trzymam kciuki!!!!
      • mela24 Re: Spłaszczony pęcherzyk 04.10.05, 13:57
        Dzięki dziewczyny, ja nadal nic nie wiem. Dzisiaj wybieram się na kolejne
        badanie bety...jeśli dam radę pójść, bo męczą mnie mdłości i wymioty.
        Staram się być dobrej myśli, usg dopiero w sobotę, może coś więcej się wyjaśni.
        Boję się cieszyć, w końcu jeszcze wiele może się zdarzyć.
        • o_tuska Re: Spłaszczony pęcherzyk 04.10.05, 14:04
          i koniecznie pogadaj z fasolką - nie zaszkodzi a kto wie może Cię usłyszy wink
          Trzymam bardzo mocno kciuki a na mdłości moja gim poecała mi gniecione
          ugotowane ziemniaki- może pomoże smile
          aha i czekam na dobre wieści !!!
    • kachnaa Re: Spłaszczony pęcherzyk 07.10.05, 10:49
      Cześć dziewczyny, naczytałam się wczoraj w internecie na temat nieregularnego
      kształt pęcherzyka ciążowego i strasznie się przestraszyłam. Na moim zdjęciu z
      7 tygodnia pęcherzyk ma bardzo nieregularne kształty, a nawet był pofałdowany z
      jednej strony. Więc pognałam wczoraj do lekarza na usg. Okazało się, że
      pęcherzyk w tej chwili jest cudownie owalny i jest wszystko w najlepszym
      porządku. A więc głowa do góry i proszę się nie martwić na zapas. Pa, pa
      • mela24 Re: Spłaszczony pęcherzyk 10.10.05, 12:38
        Przeniosłam się na forum "trudna ciąża", ale zaglądam do Was i odpisuję...a
        więc, obraz usg znowu nieciekawy. Doktor chciał mnie zostawić w szpitalu,
        pewnie tylko po to żeby wykonali betę, ale udało mi się tego uniknąć. Gdyby
        miało to pomóc to oczywiście bym się zgodziła nawet na szpital, ale niestety
        nie o to chodzi. Nie doszukał się tętna i stwierdził, że zarodek jest za mały
        jak na swój wiek. Od OM to już prawie 8 tygodni, ale bierzemy pod uwagę
        możliwość zajścia w ciążę znacznie póżniej niż przypuszczam. Boje się okropnie,
        może skończyć się tak jak za pierwszym razem. No ale, pozostaje mieć nadzieję i
        czekać. Pozdrawiam Was.
        • lsc Re: Spłaszczony pęcherzyk 10.10.05, 23:30
          Mela bądź dobrej myśli.
          Ja też mam bardzo długie cykle i wg książek to już powinnam być chyba w 12 tyg,
          a jestem w 8 tyg i to na 100% bo robiłam testy owulacyjne i doskonale wiem
          kiedy począł się nasz okruszek smile Może u Ciebie też jest dużo młodszy
          człowieczek niż wg OM i ujawni się jako śliczny zarodek już za parę dni smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka