Dodaj do ulubionych

Głupie pytania na forum..

11.10.05, 22:13
Może mam bojowe nastawienie ale...czy to nielogiczne że zadaje się pytanie w
stylu "czy sadzicie że mam zapytac sie o to swojego gina?" tu na forum
zamiast od razu do niego gnac z zapytaniem??? prezciez gin wie wiecej niż
my....
nawet jesli jest facetem....
Obserwuj wątek
    • mokopi Re: Głupie pytania na forum.. 11.10.05, 22:28
      mnie też denerwują pytania w stylu "pomyślałam żeby zjeść ser, czy to mi zaszkodzi"
    • marcia81 Re: Głupie pytania na forum.. 11.10.05, 22:48
      Ja do tego troche inaczej podchodze. Sama na poczatku zadawalam idiotyczne
      pytania, ktore teraz jak czytam to mi sie smiac chce, wiec jak czytam te
      smieszne pytania to wtedy staram sie przypomniec ze ja takie zadawalam,
      zaciskam usta i odpowiadam.
    • konefka29 Re: Głupie pytania na forum.. 12.10.05, 08:44
      ...a ja sie nie dziwie, bo czasem nie wiemy czy jakas rzecz, ktora nam sie
      przydaza nie jest zupelnie oczywista w ciazy i czy nie zrobimy z siebie glupich
      blondynek pytajac o to gina. Dlatego zawsze lepiej spytac sie na forum, bo tu
      mozna skonfrontowac swoje odczucia na dany temat.

Ot np pytanie ze spuchnietymi nogami, moze to normalne i wszytskie tak macie,
      ale jesli sie okaze, ze to moze byc pojedynczy przypadek czyli objaw jakis
      powiklan, to zglosze sie do lekarza
    • budzik11 Re: Głupie pytania na forum.. 12.10.05, 09:39
      Są różne pytania - jedne wynikają z braku jakiejś tam wiedzy, a inne są po
      prostu głupie. Przykład - pytanie, czy borowanie zębów będzie miało wpływ na...
      uwaga... psychikę 20-tygodniowego płodu. Albo powtarzające się milion razy
      pytania o ser plesniowy, albo pytania w stylu "Czy jestem w ciąży". Czasem mnie
      takie pytania drażnią, czasem śmiesza, czasem odpowiadam spokojnie i
      cierpliwie, czasem złośliwie (jak nie mogę się powstrzymać), a ostatnio po
      prostu olewam.
      • r.kruger Re: Głupie pytania na forum.. 12.10.05, 09:43
        mnie wkurw powielane pytania-nawet kiedy nie "zeszły" jeszcze z pierwszej strony
        i pytania "Gin przepisał mi ... ale czy on ma racje....czy to bezpieczne..."
    • tretus Re: Głupie pytania na forum.. 12.10.05, 09:53
      To i ja dorzucę swoje trzy grosze, mnie bardziej niż głupie pytania
      drażni "nadwrażliwość". Czasem ktoś opisuje sytuację na pierwszy rzut oka
      normalną, a potem następuje nadinterpretacja, a co mój
      mąż/teściowa/mama/koleżanka/gin tak naprawdę chciał przez to powiedzieć i tutaj
      zostaje przedstawiona tak pokrętna interpretacja zdarzenia pozornie normalnego,
      że czasem wymiękam. (Pomijam oczywiście sytuacje uzasadnionych konfliktów)

Pozdrawiam
      Gośka
    • gabi72 a ja czytalam na naszym forum.. 12.10.05, 09:54
      ...,ze nie ma glupich pytan.i to wiele razy bylo powtarzane i bylo zachecanie
      do zadawania wszelkich pytan.i bylo obiecane ,ze beda odpowiedzi\tylko jakie?\.
      niestety nie ma wykazu madrych i glupich pytan,wiec jest troche strach
      zadawac ,aby kogos nie rozsmieszyc czy zdenerwowac...
      pamietajmy,ze pan bog nie wszystkim podarowal inteligencje
      a po za tym do czego sluzy forum?
      • budzik11 Re: a ja czytalam na naszym forum.. 12.10.05, 10:10
        No, ale warto czasem skorzystać ze swoich szarych komórek. Jak na pierwszej
        stronie są dwa wątki poświęcone np. szczepieniu p=ko grypie (co samo w sobie
        nie jest głupim pytaniem) to warto się pofatygować i przeczytać, co już było
        tym temacie powiedziane, niz zadawać kolejne, takie samo pytanie. Albo
        podważanie opinii lekarza. Czy dziewczyny uważają, że lekarz się myli i lepiej
        wiedzą kobiety na forum?? Po co pytania "A lekarz powiedział... - jak myślicie,
        czy ma rację i czy powinnam go posłuchać?"
        • konefka29 Re: a ja czytalam na naszym forum.. 12.10.05, 10:19
          nawiazujac do tematu "czy lekarz ma racje?". Przytocze sytuacje: ostatnio na
          grupach dyskusyjnych pl.soc.dzieci pojawil sie watek "nadwaga". Chodzilo w nim
          oto, ze lekarka stwierdzila nadwage u 3-miesiecznego dziecka karmionego tylko
          piersia i zalecila odstawienie cyca i karmienie rozcienczona gluzkoza...
          Zdezorientowanai rodzice spytali sie na grupach ludzi co o tym sadza i okazalo
          sie, ze ich dziecko nie ma zadnej nadwagi (bo wiele dzieci w tym wieku tak wazy)
          i ze to jakas straszna glupota z ta glukoza, bo tak malych dzieci sie nie
          odchudza, one pzryjmuje tyle pokarmu ile potzrebuja i ani grama wiecej. Z ta
          wiedza zapewne zmienia lekarza, abyc moze pytanie bylo glupie, bo podwazajace
          kompetencje specjalisty...
          • r.kruger konefka29 12.10.05, 11:17
            mocny argument, może nie zawsze mam racje
          • budzik11 Re: a ja czytalam na naszym forum.. 12.10.05, 11:50
            No racja. Nie do wszystkich lekarzy można mieć 100% zaufanie. Ale też nie
            należy bezkrytycznie ufać i wierzyć we wszystko, co sie przeczyta w internecie,
            zwłaszcza na forach.
        • gabi72 Re: a ja czytalam na naszym forum.. 12.10.05, 10:20
          nie pisalam o powtarzajacych sie pytaniach.
          no i ktos moze nie posiadac ,az tyle szarych komorek,aby nimi poruszyc.co
          wtedy ?ma sobie znalezc forum dla glupich?wydaje mi sie ,ze po to ma madre
          kolezanki na forum ,ktore uswiadomia.
          po co sie irytowac?poprostu mozna nie odpowiedziec na to pyt.
    • estellle Re: Głupie pytania na forum.. 12.10.05, 10:40
      A ja myślę, że głupie pytania nie istnieją. Mogą być źle sformułowane, ale nie
      głupie. Forum jest od tego, żeby poznać opinię innych ludzi. Luksus polega na
      tym , że nie musimy dzielić się swoimi spostrzeżeniami, jeśli nie mamy na to
      ochcoty.
      Sama zadaję czasem pytania na forum, zanim skonsultuję się z lekarzem. Szukam
      też informacji w necie, czy innych dostępnych źródłach, po to, by wiedzieć więcej.
    • kocia_kotna Re: Głupie pytania na forum.. 12.10.05, 11:07
      ......ok..to ja zaczęłam stwarzać chcociaż pozorysmile) Dwa dni temu
      przefarbowałam się na brunetkęwink)))
      • estellle Re: Głupie pytania na forum.. 12.10.05, 11:14
        to się nazywa inteligencja wtórna wink))))))))))))))))
        • kocia_kotna Re: Głupie pytania na forum.. 12.10.05, 11:17
          Nie estellko... UKRYTAsmile))))))))))))))))))))
          • budzik11 Re: Głupie pytania na forum.. 12.10.05, 11:47
            Nie, Kociu, SZTUCZNA INTELIGNECJA smile)))
            • r.kruger Re: Głupie pytania na forum.. 12.10.05, 11:53
              a ja mam tylko wąskie przebłyski głupoty smile
    • kocia_kotna Re: Głupie pytania na forum.. 12.10.05, 11:59
      Czy mam się upewnic u swojego gina?wink))))))))))))
      • estellle Re: Głupie pytania na forum.. 12.10.05, 12:09
        Ja bym na Twoim miejscu pognała do gina by zweryfikować te - sprzeczne skądinąd
        - dane. A nóż coś przeoczyłyśmy?! Bo ja obstawiam wtórną inteligencję! I
        wersji nie zmienię!
        • estellle Re: Głupie pytania na forum.. 12.10.05, 12:11
          Najlepiej zadzwoń do niego od razu! Nie trzymaj nas w niepewności smile)))
          • budzik11 Re: Głupie pytania na forum.. 12.10.05, 16:59
            A najlepiej jedź na ostry dyżur, niech szybko zrobią KTG i Dopplera smile To może
            być groźne dla Twojej dzidzi smile))))))))))))
    • bazylea1 Re: Głupie pytania na forum.. 12.10.05, 17:16
      no nie wiem, ja tam nie gnam do gina z każdą duperelą, wolę sie spytac czy to
      normalne i jesli usłyszę ze nie to wtedy dzwonie. fakt ze pytania są czasem
      idiotyczne ale nie każda babka wie cokolwiem na temat ciąży i może woli sie
      zapytac zeby dziecku nie zaszkodzic.

a jesli chodzi o zaufanie do lekarza to ja nie mam 100% zaufania do żadnego. to
      tylko ludzie. szczególnie jesli chodzi o pediatrów, różnice zdan są takie że to
      po prostu koszmar. a moja lekarka (tzn dziecka), z ktorej ogolnie jestem dosc
      zadowolona, np nie daje antybiotykow bez potrzeby - jesli przepisuje to wiem ze
      są juz naprawde potrzebne, przepisała synkowi lekarstwo w ilosci 4ml a w ulotce
      przeczytałam ze w jego wieku moze brac tylko 1,5ml. nie wiem czy była
      nieprzytomna czy specjalnie tak zapisała bo producent sie zabezpiecza a
      naprawdę lekarze zapisują wiecej, ale na wszelki wypadek dawałam tę mniejszą
      dawkę. to samo dzis - powiedziałam że mam w domu lek na kaszel i czy moge dawac
      dziecku, odparła że tak - 5ml. tymczasem to jest ten sam lek ale w kroplach a
      nie w syropie i dziecko moze dostawac 15 kropel, jakbym mu dała 5ml to nie wiem
      co by się działo. niestety trzeba byc zawsze czujnym.

aha chciałam Was uprzedzic ze po urodzeniu dziecka okaże się że 100% naszych
      dzieci ma alergię. w jakis 90% lekarze będą się mylic.
    • swietlik111 Re: Głupie pytania na forum.. 12.10.05, 20:36
      Nie ma głupich pytań... Pozatym dużo raźniej jest pytac osoby będące w tej
      samej sytuacji... Wpólne przeżywanie ciąży bardzo nas zjednoczyło przecież i
      wiele razy mi pomagałyście... Zawsze znalazł się ktoś kto mi doradził, wspierał
      albo tylko pocieszył i nigdy nie byłam sama ...... i to jest właśnie sens
      istnienia forum. smile)))
    • ariana1 Re: Głupie pytania na forum.. 13.10.05, 18:19
      A mnie rozwalają nie pytania tylko niektóre wypowiedzi - jak ktoś nie ma o
      czymś zielonego pojęcia a wypowiada się autorytarnym super pewnym tonem, jakby
      zjadł wszystkie rozumy. I jeszcze się kłóci jak człowiek podważa jego zdanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka