Dodaj do ulubionych

kąpiel codziennie?

17.10.05, 20:55
widzę tu wątek o kąpieli, ale nie ma w nim nic na temat czy trzeba codzień?
wiecie coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • miodzio_k Re: kąpiel codziennie? 17.10.05, 21:32
      My nie kąpiemy codziennie. Kąpiemy w poniedziałki, środy i soboty. Dzidziuś się
      nie brudzi przecież.
    • majka.majka Re: kąpiel codziennie? 17.10.05, 22:08
      A my kąpiemy codziennie, gdyż układ termiczny organizmu jest jeszcze nie
      wykształcony i w ciągu godziny może być jej chłodno, a za chwilę za gorąco i się
      spoci. Chodzi głównie o wszystkie zagięcia, bo tam się ten pot gromadzi i mogą
      się robić odparzenia.
      Pozdrawiamy (mamy 2 miesiące)
      • mloda25 Re: kąpiel codziennie? 17.10.05, 23:22
        Ja zgadzam sie z majka i tez kapie codziennie, ale wiem ze wiele osob nie kapie
        codziennie i tez jest ok.
    • guruburu Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 08:07
      spotkałam się z opinią pewniego warszawskiego profesora dermatologi, że nie
      należy kąpac niemowląt codziennie, bo wyjałaiw się im skórę i pozbawia
      naturalnej ochrony i to się staje jedną z przyczyn alergii. Codziennie należy
      dokładnie umyć twarz, rączki i pupę (poza myciem przy przewijaniu) a kąpiel dwa,
      ew. trzy razy w tygodniu.
      Jak widać opinie są różne.
      My nie kapiemy codziennie i odparzeń, tfu ftu nie mamy. Ale starannie przecieram
      codziennie te co bardziej uporczywe fałdy - w naszym przypadku szyję i pachwiny.
      • maggie2229 Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 08:25
        my kąpiemy codziennie...takie zalecenie-nawet główkę i włoski
    • aloiram_m Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 08:24
      my staramy się kąpać codziennie, chyba że mały przyśnie w godzinach pory
      kąpania. Główkę myjemy co 2-3dni
      • hautnah Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 10:32
        my kapiemy raz na tydzien. a pupe przemywam czasem pare razy dziennie woda bez
        kosmetykow i przemywam buzke raz dziennie i czasem szyjke. nie stosuje zadnych
        kosmetykow. tylko czasem na pupe make ziemniaczana. dziala super
        • gusia-81 Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 10:44
          My kąpiemy co 2 dni.. codziennie rano i wieczorem myjemy buzię, a pupę myjemy po każdej kupie smile Oliwka nie ma żadnych problemów ze skórą, więc uważam że wszystko jest ok smile
          • mala67 Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 11:26
            my kapiemy codziennie, jakos mi nie przyszlo do glowy zeby nie kapac. hmmm
            tylko glowki jeszcez nie mylismy, od kiedy mozna?pewnie juz dawnopowinnismy
            umyc..
            ewa i 18dniowa JUleczka
            • patoga Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 11:38
              Kąpiemy codziennie. Pierwsze że dzidzia czysta bo wiadomo za dnia się spoci jak
              sobie na mamusi poleży, drugie już miała początki ciemieniuchy i główkę
              codziennie trzeba jej umyć no i trzecie że zasypia po kąpieli jak suseł. Jest to
              dla niej znak że idziemy luli. Raz omineliśmy kąpiel bo mała ją poprostu
              przespała no i nic się nie stało.
              • azbestowestringi Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 11:50
                my tez codziennie. pola widac ze to lubi. glowe codziennie i potem oliwimy
                • ala77a Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 15:23
                  My też kąpiemy codziennie w Oliatum, bo miała suchą skórę - polecam, nie trzeba
                  nic innego do i po kąpieli, my jeszcze stsujemy oliwkę po ze wzgledu na skórę.
                  Główkę też codziennie. Mała lubi kąpiele.
                  • kika_kika Re: kąpiel codziennie? 19.10.05, 12:21
                    Ja tez kąpie małego w oilatum - rewela!! Do tego woda 38stopni i mały jest
                    najszczęśliwszy na świecie smile)) taaaaaaaaaaki banan pojawia mu się na buzi jak
                    tylko wyląduje w wanience!
                    • anx Re: kąpiel codziennie? 19.10.05, 13:01
                      Nam pediatra zaleciła codzienne kąpiele. Powiedziała, że tylko tak się wydaje,
                      że dziecko się nie brudzi, ale przecież: poci się, robi kupkę, sika, ma fałdki,
                      w których moga się zrobić odparzenia.
                      Poza tym dobrze jest myć główkę (choćby samą wodą) żeby nie miało ciemieniuchy
                      (jak myliśmy niedokładnie to od razu się pojawiła, wystarczyły 2 razy
                      dokładnego umycia głowki mydłem i przeszło jak ręką odjął).
        • guruburu Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 17:45
          uuf- a juz myslalam, ze tylko ja jestem wyrodna matka i nie kapie dziecka
          codziennie, tylko trzymam brudne smile
          Zreszta jak sama przestałam się kapać codziennie (co nie znaczy, ze sie nie myję
          codziennie smile to mi sie i azs poprawil - co za swinstwo co leci z kranu sad((
    • bonkreta Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 12:17
      A nasz Emiś był kąpany najpierw dwa razy dziennie (jeszcze w szpitalu, a potem
      przez 3 tygodnie w domu), teraz już kąpiemy tylko raz dziennie. Z tym, że u
      niego było to zalecenie lekarskie ze względu na bardzo wrażliwą skórę,
      stosujemy Balneum Hermal do każdej kąpieli.
    • jadis76 Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 16:30
      my też codziennie i codziennie myjemy glówkę
      staramy się kąpac o jednej godzinie, żeby Basia się przyzwczajala
      po każdej kąpieli nacieramy oliwką, zakladamy świeże ubranka, karmimy i
      kladziemy spać..
      • malina.majka Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 17:15
        A my co drugi dzien kapiel+glowka a potem bepanthen na pupcie i oliwka.Uzywamy
        Bubchen do kapieli z oliwka ale Maya ma dosc sucha skore ,wiec oliwimy jeszcze
        rumiankowym johnsonem.Mloda bardzo lubi sie kapac,robi wtedy przeurocze minkismile
    • isia_50 Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 19:40
      my się kąpiemy co drugi dzieńsmile
    • zuzannap3 Re: kąpiel codziennie? 18.10.05, 21:06
      My też kąpiemy małego codziennie.
      • kulusia Re: kąpiel codziennie? 20.10.05, 10:38
        Kapiemy antka codziennie, bo lubi to i on i mysmile)
        glowke co drugoi dzien i uwielbia czesaniesmile)
        wiec dlaczego nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka