mala781 03.11.05, 07:43 Odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży piję bezkofeinową w pracy bo uwielbiam smak porannej ...piję zawszę rozpuszczalną ...ale mam ochotę na normalną kawusię...czy nie zaszkodzi?...pozdrawiam Gosia i 13 tc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nitka111 Re: Jak z kawą? 03.11.05, 07:52 Podobno rozpuszczalna, z mlekiem dodatkowo nie zaszkodzi. Mnie na szczęście odrzuca od kawy, to samo miałam w pierwszej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
smok18 Re: Jak z kawą? 03.11.05, 07:55 Ja codziennie rano musze wypić jeden duzy kubek rozpuszczalnej z mlekiem,inaczej nie dam rady,bo teraz mam bardzo niskie cisnienie.Narazie nie zaszkodziło i nie zaszkodzi,nie wierze w to.... A tak na marginesie,jak tam u ciebie,kiedy masz kolejną wizyte.Ja 21.11.,to będzie już 14t5d. Odpowiedz Link Zgłoś
mala781 Re: Jak z kawą? 03.11.05, 08:23 ja koleją wizytę mam 23.11 dziś dokładnie 13 tc. i powoli ciasno mi w spodniach, a poza tym wszystko w porządku ...pracuję, odpoczywam.... Odpowiedz Link Zgłoś
o_tuska Re: Jak z kawą? 03.11.05, 08:56 normalna też może być byle nieszatan jakiś z mleczkiem na dodatek. Rozmawiałam z moją ginką i stwierdziła że z rana kubeczek to nie zbrodnia a jak zaczyna mnie boleć głowa to kawa najlepszym lekarstwem. A bezkofeinowa jest beeeee - paskudna. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Jak z kawą? 03.11.05, 09:09 Właśnie wypiłam neskę z mlekiem i.....mam zgagę cholera jasna! Mama mówi, że ponoć jesli ma się zgagę, to dziecko będzie miało piękne włosy. Violette Villas urodzę, jak nic! Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: Jak z kawą? 03.11.05, 11:47 Guzik prawdaz tą Violettą - ja całą poprzednia ciaze miałam okropna zgagę i urodziłam dziewuche ala kojak Odpowiedz Link Zgłoś
asiam1778 Re: Jak z kawą? 03.11.05, 13:29 U mnie też 13tc. Ja piję rano rozpuszczalną z mlekiem 1 kubek i to wszystko. Też myślałam nad bezkofeinową ale wydaje mi się że mniej szkodliwa jest filiżanka normalnej kawy z mleczkiem niż przesiąknięta chemią bezkofeinowa ( no bo w końcu jakoś muszą zrobić z normalnej kawy "nieszkodliwą". Może źle myślę ale pozostanę przy kubku porannej "normalnej". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mimoooza Re: Jak z kawą? 03.11.05, 21:18 Mi lekarz powiedział, że 1-2 filizanki dziennie to jest rozsądna ilość, byle z mleczkiem, i niezbyt mocna. Ja jestem niskociśnieniowcem, miewam ciśnienie 90/60, dla mnie filiżanka kawy to wprost lekarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
karlis76 Re: Jak z kawą? 04.11.05, 10:23 ja również należe do niskociśnieniowców (100/60) ... ostatnim czasem jakoś na sam zapach kawy mnie odrzucało ... ale dziś czuje, że znów mam niskie ciśnienie toteż zrobiłam sobie cieniutką rozpuszczalną z podwójnym melczkiem ... przyznam że pierwsz od kiedy dowiedziałam sie ze jestem w ciąży ... obecnie zaczełam II trymestr toteż podchodzę do tego troszke spokojniej ... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś