Dodaj do ulubionych

jak czesto jedza wasze dzidzie//??

13.11.05, 15:44
jak czesto karmicie piersia w dzien??bo moja mala w nocy potrzebuje tak co 3
godzin a w dzien daje jej co 2 i wtedy zwykle sa placze przy cycku bole
brzuszka, moze ja ja przekarmiam??na wadze przybiera prawidlowo nie za duzo
nie za malo ogolnie jest drobna wazy jakie 4100g a ma 6tyg i 3 dni
ewa
Obserwuj wątek
    • aniapatryk Re: jak czesto jedza wasze dzidzie//?? 13.11.05, 16:27
      W dzien co 2,5 godziny, w nocy pierwsza przerwa to około 3-4 godziny a potem juz
      co 2.Jesli placze przy cycu moze jej sie cofa kwas i ma taka przypadłosc jak
      madeline synek
    • monika9710 Re: jak czesto jedza wasze dzidzie//?? 13.11.05, 16:38
      moja mała w dzień chce często cyca, nawet co 1h. w nocy co 2h a ostatnio nawet
      co 3h.
      • jjulita Re: jak czesto jedza wasze dzidzie//?? 13.11.05, 18:01
        Nasza niunia ma 7,5 tygodnia i w dzien tez je co 2 godziny. Czesto lapczywie rzuca sie na cyca(chyba po to zeby sie uspokoic) a zaraz puszcza i placze a potem znow i w kolko. Czesto pomaga na to dzwiek suszarki. Ja mam wrazenie ze jak juz pusci baczki to te placze przy piersi przechodza...
        W nocy ma jedna przerwe 4-5 godzinna a druga 3 godzinna.
        • monismonis Re: jak czesto jedza wasze dzidzie//?? 15.11.05, 15:45
          Mój synek w dzień je gdzieś co 1 godzinke w nocy tak co 2 lub 3 godzinki
          dzisiaj udało mu sie nawet pospać 4 godzinki smile. Na wadze przybiera
          prawidłowo,nawet bardzo dobrze ma 7 tygodni i waży 5800g więc wielki chłop z
          niego!! Mysle że to normalne że nasze dzidzie tak często jedza i mam nadzieje
          że niedługo te czas sie zacznie wydłużać. Pozdrawiam!
          • kaminia76 Re: jak czesto jedza wasze dzidzie//?? 15.11.05, 19:10
            hej
            jak slusznie ktoras z was zauwazyla czas miedzy karmieniami bedzie sie wydluzal
            moj synus ma 2,5 miesiaca i w dzien jak nie spi je co 2 h czasem 3 lub 4 jak
            trafi sie spacer a w nocy po karmieniu o ok 22 wstaje do niego tylko raz po 5,
            tak wiec spie bardzo dobrze. potem budzi sie na jedzonko o 8-9 a nastepnie za
            dwie h 11-12...i tak dalejsmile
            przybiera na wadze pieknie mimo iz ustalil sobie rytm ssania jedynie na 10
            minut,tyle mu wystarcza a i moje piersi dostosowaly sie do niego i produkuja
            pokarmu w sam raz dla niegosmile

pozdrawiamy

kaminia i Kubuś 29.08.05
          • kaminia76 Re: jak czesto jedza wasze dzidzie//?? 15.11.05, 19:21
            • kama755 Re: jak czesto jedza wasze dzidzie//?? 16.11.05, 09:43
              W nocy jemy co 3 godziny, a w dzień częściej, czasem przerwa trwa godzinę,
              czasem dwie. Niestety nie jemy regularnie, karmię na żądanie, ale zastanawiam
              się, czy nie spóbować wprowadzić więcej regularności. JAk na razie pierś działa
              takze jako uspokajacz i zasypiacz, dlatego często przystawiam i na długo.
              zazdroszczę mamom które karmią 10 min, u nas w dzień karmienie trwa min. 0,5 godziny
              • zuelka Re: jak czesto jedza wasze dzidzie//?? 16.11.05, 12:47
                Mnie udalo sie wprowadzic latwy plan Tracy Hogg, i od kiedy skonczyl 3 tyg Maciek je w dzien co 3-4
                godziny, a dzisiejsza noc przespal cala- od karmienia o 21.30 do 6 rano!!! Wczesniej juz od 2 tyg mial
                pierwsze nocne karmienie po 5-6 godzinach od polozenia spac, a potem co 3-4 godziny. Ale dzis mnie
                zupelnie zaskoczyl smile)) Mam nadzieje ze ta tendencja sie utrzyma, bo od porodu tak sie nie wyspalam smile
                Pozdrawiam serdecznie!!!
                • malina.majka Re: jak czesto jedza wasze dzidzie//?? 16.11.05, 15:08
                  A u nas supersmile Wysypiam sie na maxa-dzis wstalam o 13 smile Maya o 13.40 smile
                  Wieczorne karmienie o 21:30 i identycznie jak u "zuelki" pierwsze karmienie o 6
                  rano.Pozniej drugie karmienie ale nie wiem,o ktorej bo z zamknietym okiem
                  wzielam mala do siebiewink No i tak dlugo pospalysmy jak nigdy,choc norma jest
                  ze po ostatnim karmieniu ok 21.30 budzi sie o 6 rano smileAle dzis odespalysmy za
                  wszystkie czasysmileW dzien zalezy-karmie na zadanie ale zwykle jest
                  schemat:karmienie,zabawa,sen,przewiniecie i od poczatku.Wieczorem robi sie
                  marudna ze zmeczenia bo to czas kiedy nie spi za dlugo,ale po kapieli zmienia
                  sie na nowo w anioleczka. Pozdrawiamy,Malina i Maya
        • asia_mod Re: jak czesto jedza wasze dzidzie//?? 17.11.05, 14:09
          Taki płacz przy jedzeniu świadczą o problemach z jelitami, nic dziwnego,ze jak
          sie wypryka to przestaje płakać. U mojego synusia tak zaczęła się kolka.
    • malta25 Re: jak czesto jedza wasze dzidzie//?? 17.11.05, 16:11
      Ja usiluje swojego synka nauczyc jesc co 2 godziny w dzien.Ciezko idzie.Maly
      jest glodny juz co poltorej godziny.W nocy nie lepiej.Tylko pierwsza przerwa
      dluzsza,pozniej znowu co 2,a nawet co poltorej godziny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka