Dodaj do ulubionych

mamy z lipca 2005

29.11.05, 18:38
Próbowalam znalezc mamy z podkarpacia ale widac nie ma takowych.bardzo bym
chciala pogadac z mamami 5-cio miesiecznych bobasów.napiszcie cos o swoich
pociechach.powymieniamy sie swoimi wiadomosciami.pozdrawiam do usłyszenia
Obserwuj wątek
    • an761 Re: mamy z lipca 2005 01.12.05, 17:08
      ja mam dzidziusia który się urodził w lipcu.mała miała 2340 i 49 cm, dziś waży
      ponad 6 kg.mieszkamy sobie w Olsztynie.pozdrawiamy lipcowe mamusie i ich bobaski
      • edi1978 Re: mamy z lipca 2005 01.12.05, 17:27
        czesc An juz myslałam ze nikt z lipca nie siedzi na internecie,albo moze te
        mamy takie zajęte.karolek urodził sie z wagą 3540 i 54 cm teraz wazy ponad
        9kg.jest zdrowy i strasznie mądry.ale ma wade jest tak niedobry ze niedajemy
        sobie rady.napisz cos o swoim maluszku.my jestesmy z Przemysla.mozesz zobaczyc
        nasze zdiecie na str www.karolek0707.bobasy.pl
        • an761 Re: mamy z lipca 2005 01.12.05, 17:36
          oj Edi chyba nie ma niedobrych dzieci tylko dorosłym brakuje cierpliwosci.ja
          wychodze z zalozenia ze dzidzius nie placze bez powodu ani po to zeby nas
          wkurzyc.trzeba sie czasami uzbroic w cierpliwosc.ale pewnie latwo mi mówic bo
          moja weronisia jest bardzo spokojna, malo placze i duzo sie smieje.widzialam
          karolka jest sliczny.pozdrawiam was cieplutko
          • edi1978 Re: mamy z lipca 2005 01.12.05, 19:25
            An on nie płacze ale piszczy marudzi to takie wymuszanie zeby go na rece brac
            bo tak został nauczony.mieszkalismu 4 miesiace u moich rodziców i tam sie
            zaczelo teraz jestesmy na swoim i brakuje rąk a jak go sie nie wezmie to juz do
            bicia sie zabiera.dziewczynki na ogół są grzeczniejsze-fajnie ci ze masz
            grzeczne dzidzi.karol tez duzo sie smieje.na głos rozbraja wszystkich.jest
            oczkiem w głowie wszystkich ale daje popalic.wszyscy stwierdxili ze jest
            poprostu niedobry.ucałuj Weroniczke od karolka
            • an761 Re: mamy z lipca 2005 02.12.05, 09:52
              cześć Edi.wstał nowy dzień a ja taka niewyspana...dopiero co się chwaliłam że
              moja mała taka spokojna, a dziś w nocy dała mi czadu. to pewnie po szczepieniu
              wcale nie chciała sama spać tylko przy cycu a spała tak czujnie, że jak
              próbowałam zabrać jej to się natychmiast budziła i szukała znowu.tak to jest z
              tymi dzidziulkami, najlepiej im przy cycu albo na rękach i się domagają swego.
              mam nadzieję jednak, że ty nie jesteś ciągle zmęczona, że te bezzębne uśmiechy
              wynagradzają wszystko.napisz coś o sobie, pozdrawiam.an
              • edi1978 Re: mamy z lipca 2005 02.12.05, 10:50
                czesc An ja dzisiaj spalam do pierwszej dokładnie tylko tyle.Mieszkamy z
                chłopakiem (bo jeszcze nie mezem i nie wiem czy mi to potrzebna)i mamy obydwoje
                nocne dyzury.on do 3 w nocy ja od.dzisiaj troche sie zmieniło bo i tak nie
                mogłam spac wiec sie zmienilismy .spimy w osobnych pokojach zeby kazde troche
                spało.Rok temu wrócilismy z angli bo zaszłam w ciąze .bylismy tam 3 lata, zaraz
                po studiach pojechałam a on 2 lata pracował w urzedzie ale zrezygnował.Po
                przyjezdzie z angli ja bylam w domu jeszcze rodzinnym a on pojecha na pare m-
                cy do stanów ale definitywnie wrócił bo to nie zycie na odległosc.teraz
                obydwoje nie pracujemy.kasa sie konczy a z pracą cięzko.nie wiem jak to bedzie.
                Karolek dalej szaleje.jeste sliczny zdrowy ale ideałów nie ma.maly diabelek z
                niego.kiedys sypiał lepiej a teraz tragedia.w dzien tez daje czadu.ja juz 2 m-
                ce nie karmie piersią a w nocy to od urodzenia dostawał sztuczne bo bym
                niewyrobiła.pozdrawiam i czekam na wiadomosci od was
    • s_gosias Re: mamy z lipca 2005 02.12.05, 13:30
      moją Olgę urodziłam 20 lipca, 4100 kg i 61 cm
      cieszę się że znalazłam mamy "rówieśniczki" i liczę na wymiane rówżnych
      doświadczeń dotyczących naszych słodkich pociech
      pozdrawiam wszystkie lipcóweczki
      • edi1978 Re: mamy z lipca 2005 02.12.05, 15:28
        gosiu bardzo sie ciesz ze jestes z nami.pewnie czytalas wczesniejsze wypowiedzi
        to wiesz juz cos o mnie i karolku.napisz cos wiecej o swojej dzidzi.gdzie
        mieszkacie?my w przemyslu.karolek wazył 3540 i mial 54 cm .do usłyszenia
        • edyciorka Re: mamy z lipca 2005 04.12.05, 00:21
          cześć ja także jestem mamą dzieciaczka lipcowego. Patryk ur się 7.07. Cudo nie
          dziecko porównując go do jego 2,5 letniego brata. Śpi do 5 lub 6. Ponowna
          pobudka o 9. Później jest troche gorzej ze spaniem ale Patryś umie się troszkę
          sam pobawić. Jeszcze 2 mies. temu też uwielbiał rączki ale powoli go oduczyłam.
          Karmię go sztucznym mlekiem od 2 mies. poniewaz Patryk to ogromny żarłok i
          ciagle przy cycu by siedział a w tym czasie jego starszy brat strasznie broił.
          Więc nie było rady, no trudno ale nie jest źle. Powiem tylko, że Partyś obecnie
          waży ponad 7kg i kupuje mu ubranka w rozm.74 - kawał chłopa z niego. Pozdrawiam
          wszystkie lipcowe mamusie!
          • edi1978 Re: mamy z lipca 2005 04.12.05, 08:48
            czesc edyciorka.jak sie domyslam mamy to samo imię.karolek tez urodził sie 7.07
            tak wiec rówiesnicy na całego.on wazy 9kg.tez jest wielki chłop.ja w
            wypowiedziach wyzej napisałam adres internetowy karola.mozna zobaczyc jego
            zdięcie.www.karolek0707.bobasy.pl fajnie ze napisałas.my jestesmy z przemysla
            a wy.przeczytaj moje wypowiedzi to cos o mnie sie dowiesz.napisz mi cos o
            waszej rodzinie.sciskamy mocno z karolkiem.pa
            • edyciorka Re: mamy z lipca 2005 04.12.05, 23:14
              część świetnie się złożyło. Tak mam na imię Edyta mieszkamy na Dolnym Śląsku
              niedaleko Legnicy. Mam oprócz Patryczka prawie 3 letniego łobuziaka Kamilka.
              Oglądałam zdjęcia Karolka - wydaje mi się że jest nawet podobny do mojego
              Patrynia. Jak chcesz obejrzeć nasze zdjęcia to wejdź na www.patryniu.bobasy.pl
              Pozdrowionka dla wszystkich lipcowych mamusiek a szczególnie dla Edytki i
              Karolka Jeżeli ktoś by chciał pogadać to mój gg4487274 Pa
              • edi1978 Re: mamy z lipca 2005 05.12.05, 10:31
                edyciorka super dzieci.taki 3-latek to juz musi byc fajniutki.pewnie zajmuje
                sie braciszkiem no nie???powiedz mi jako juz doswiadczona mama co zrobic zeby
                makuch wiecej spał w nocy.od 18 do 1 w nocy spi twardo ale potem to juz coraz
                gozej.wstaje co 2 nawet co godz.chodzimy niewyspani ze hej.w dzien spi malo
                wiec powinien chociaz w nocy ale nie.za 2 tyg mamy chrzciny.patryczek pewnie
                dawno juz po ale my nie moglismy wczesniej.czy ty pracujesz???ja siedze w domu
                ale chciałabym isc do pracy.
                • edyciorka Re: mamy z lipca 2005 06.12.05, 21:37
                  hej. 3 latek jest fajniutki a le jak daje popalić że hoho oczy trzeba mieć
                  wokoło głowy szczególnie jak jest w domu mały braciszek. Bo to trzeba bratu dać
                  coś zjeść np płatki kukurydziane, albo podzielić się Kubusiem, wcisnąć do
                  rączek kredki a niech się pobawi a co będzie tak siediał i nic nie robił.
                  Odnośnie spania to nic nie poradzę, każde dziecko jest inne. Widzę, że twój
                  Karolek jest podobny do mojego Kamilka jak był mały. On do 2 lat budził nas w
                  nocy 2 - 3 razy a to pić, jeść znowu pić nawet teraz czasami wrzeszczy że chce
                  pić lub jeść np o 3 rano. Jak Patryniu skończył 2 mies. i zaczął przeypiać całą
                  noc to gdy było to pierwszy raz obudziłam się o 5 i w wielkim szoku pobiegłam
                  do łóżeczka zobaczyć czy coś mu się stało, czy dycha. I myślałam, że to tylko
                  tak mu się raz zdażyło a tu taka niespodzianka. Jeżeli chodzi o chrziny to
                  faktycznie jesteśmy po tj. odbyły się 02.10. Tu zresztą moji chłopcy też się
                  różnili. Kamil wrzeszczał jak opentany, nie mogłam się skupić na tym co ksiądz
                  mówi tylko myślałam jak go uspokoić natomiast Patryniu ani nie kwęknął, nawet
                  przy ściąganiu czapki. Bardziej było słychać Kamila który co chilę wołał PIĆ.
                  Jeżeli chodzi o pracę to wracam 19.XII i trochę się cieszę bo odpocznę odrobinę
                  od tej 5 mies. "charówki". Mam fajnie ponieważ moja mama zajmię się chłopcami,
                  jedyny mankament to, że codziennie musimy dojeżdżać 16km a tu zima!!! Ale się
                  rozpisałam... To narazie tyle papa cieplutko pozdrawiamy wszystkie dzieciaczki
                  i ich mamusie
                  Edyta z Patrykiem (07.07.2005r.) i Kamilem (02.04.2003r)
    • an761 Re: mamy z lipca 2005 05.12.05, 10:33
      cześć mamuśki lipcowe! coraz więcej nas tu, fajnie. ale wiecie jak fajnie jest
      na forum prywatnym lipiec 2005(macierzyństwo) (tam na dole), tam to dopiero
      jest lipcówek!!!zapraszam. a moja Weronisia troche marudna ostatnio, nie śpi a
      raczej ucina sobie drzemki.Nie wiem może dziąsełka ją bolą czy co.Jak kiedyś
      spała po 3, 4 godz. tak teraz pół godzinki to góra. pozdrawiam Was
      serdecznie.ania
      • malgosia_30 Re: mamy z lipca 2005 08.12.05, 10:45
        hello ja tez jestem mauska lipcowa dokladnie 27.07.05 .Troszke wypadlam z rytmu
        na forum ma jeszcze starszego synka 11 lat i jestem jeszcze na urlopie ale
        zajec domowo spacerowo szkolnych mi nie brakuje czasu nie mialam zjrzec
        pozdrawiam wszystkie mamusie i wasze dzidziusie moja Antosia ma juz 4.5 mies.
        wazy ok.7400 i wlasnei mnie wola wink)
        mam prosbe szukam lipcowek 2005 - forum prywatne tam czesto pisalam ale o dziwo
        nie moge znalezc w wyszukiwarce sa tylko stre posty z lipca ...crying
        pomozecie????
        dzieki pozdrowionka gosia i tosia
    • niunii Re: mamy z lipca 2005 07.12.05, 00:07
      Witam!!!urodzilam synka 29.07.2005 i do czwartego miesiaca moj synek mial kolki-
      "niemocne"ale mial.Dzisiaj ma prawie piec miesiecy bardzo mu sie nudzi lezec
      samemu i musze sie z nim bawic-na zmiane z mezem smile Na razie to tyle,jeszcze
      sie odezwe smile) Pozdrawiam
    • edi1978 Re: mamy z lipca 2005 07.12.05, 09:48
      CZESĆ MAMUSKI Z LIPCA.FAJNIE ZE PISZECIE ALE SZKODA ZE TAK RZADKO.CHCIAŁABYM
      CZESCIEJ PISAC O SWOICH POCIECHACH.MÓJ TERAZ SPI ALE W NOCY CZESTO WSTAJE.JE
      JUZ TYLKO RAZ OK 220ML .STRASZNIE NIE LUBI MLEKA JE TYLKO 3 RAZY DZIENNIE W
      TYM RAZ ŁYZECZKĄ BO W DZIEN NIE PRZEJDZIE BUTELKA.JE ZUP.DZISIAJ IDZIEMY NA
      SZCZEPIENIE.ZOBACZYMY ILE WAZY KAROLEK.NA MIKOŁAJA DOSTAŁ DUZO PREZENTÓW.BAWI
      SIE NIMI NIEKTÓRE JUZ POPSÓŁ.PISZCIE CZESCIEJ I WIECEJ O MALUCHACH.POZDRAWIAM PA
      • nicevida Re: mamy z lipca 2005 22.12.05, 21:01
        Jestem mamą Michałka - 1 lipca. Urodził się 3410, 56, a teraz waży ok. 8,5 kg,
        ale jest dość wysoki (kupuję mu ubranka na 86). A to już inna sprawa że te
        numery to nie mają nic wspólnego z prawdziwym wzrostem dziecka. Michcio,
        podobnie jak Karolek daje popalić, że hej. Ciągle coś nowego wymyśla. Teraz
        jest na etapie: co by tu zrobić żeby czasami nie usnąć (ja mam problem wręcz
        odwrotny). Ale tak w ogóle to jest kochany! Pozdrawiam.
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: mamy z lipca 2005 23.12.05, 08:16
      witam mamusie z lipca 2005!
      ja co prawda jestem po części czerwcówka bo Kubuś urodził się 22 czerwca, no
      ale termin miałam na 7 lipiec i siedziałam od zawsze na forum lipiec 2005.

jestem z Podkarpacia (Krosno)

Kubuś wczoraj miał równo pół roczku, waży już 8,5kg i świetnie się rozwija!
      zdjęcia można zobaczyć na www.kubeczek.bobasy.pl lub link w sygnaturce.

zapraszam na forum prywatne Lipiec macierzyństwo:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32757&t=1123434514964

pozdrawiam!
      • beata77_h Re: mamy z lipca 2005 10.02.06, 23:03
        Hej, co się stało z mamusiami z lipca??? Ja dopiero zaczynam, a tu nie ma z kim? sad jestem mamusią lipcowego Tymusia, ur. 3250g, 51 cm, w 6 m-cu ważył 8800, 74 cm teraz nie wiem ale napewno ponad 9000g ... czy ktoś tu jeszcze zagląda?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka