edi1978 29.11.05, 18:38 Próbowalam znalezc mamy z podkarpacia ale widac nie ma takowych.bardzo bym chciala pogadac z mamami 5-cio miesiecznych bobasów.napiszcie cos o swoich pociechach.powymieniamy sie swoimi wiadomosciami.pozdrawiam do usłyszenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an761 Re: mamy z lipca 2005 01.12.05, 17:08 ja mam dzidziusia który się urodził w lipcu.mała miała 2340 i 49 cm, dziś waży ponad 6 kg.mieszkamy sobie w Olsztynie.pozdrawiamy lipcowe mamusie i ich bobaski Odpowiedz Link Zgłoś
edi1978 Re: mamy z lipca 2005 01.12.05, 17:27 czesc An juz myslałam ze nikt z lipca nie siedzi na internecie,albo moze te mamy takie zajęte.karolek urodził sie z wagą 3540 i 54 cm teraz wazy ponad 9kg.jest zdrowy i strasznie mądry.ale ma wade jest tak niedobry ze niedajemy sobie rady.napisz cos o swoim maluszku.my jestesmy z Przemysla.mozesz zobaczyc nasze zdiecie na str www.karolek0707.bobasy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
an761 Re: mamy z lipca 2005 01.12.05, 17:36 oj Edi chyba nie ma niedobrych dzieci tylko dorosłym brakuje cierpliwosci.ja wychodze z zalozenia ze dzidzius nie placze bez powodu ani po to zeby nas wkurzyc.trzeba sie czasami uzbroic w cierpliwosc.ale pewnie latwo mi mówic bo moja weronisia jest bardzo spokojna, malo placze i duzo sie smieje.widzialam karolka jest sliczny.pozdrawiam was cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
edi1978 Re: mamy z lipca 2005 01.12.05, 19:25 An on nie płacze ale piszczy marudzi to takie wymuszanie zeby go na rece brac bo tak został nauczony.mieszkalismu 4 miesiace u moich rodziców i tam sie zaczelo teraz jestesmy na swoim i brakuje rąk a jak go sie nie wezmie to juz do bicia sie zabiera.dziewczynki na ogół są grzeczniejsze-fajnie ci ze masz grzeczne dzidzi.karol tez duzo sie smieje.na głos rozbraja wszystkich.jest oczkiem w głowie wszystkich ale daje popalic.wszyscy stwierdxili ze jest poprostu niedobry.ucałuj Weroniczke od karolka Odpowiedz Link Zgłoś
an761 Re: mamy z lipca 2005 02.12.05, 09:52 cześć Edi.wstał nowy dzień a ja taka niewyspana...dopiero co się chwaliłam że moja mała taka spokojna, a dziś w nocy dała mi czadu. to pewnie po szczepieniu wcale nie chciała sama spać tylko przy cycu a spała tak czujnie, że jak próbowałam zabrać jej to się natychmiast budziła i szukała znowu.tak to jest z tymi dzidziulkami, najlepiej im przy cycu albo na rękach i się domagają swego. mam nadzieję jednak, że ty nie jesteś ciągle zmęczona, że te bezzębne uśmiechy wynagradzają wszystko.napisz coś o sobie, pozdrawiam.an Odpowiedz Link Zgłoś
edi1978 Re: mamy z lipca 2005 02.12.05, 10:50 czesc An ja dzisiaj spalam do pierwszej dokładnie tylko tyle.Mieszkamy z chłopakiem (bo jeszcze nie mezem i nie wiem czy mi to potrzebna)i mamy obydwoje nocne dyzury.on do 3 w nocy ja od.dzisiaj troche sie zmieniło bo i tak nie mogłam spac wiec sie zmienilismy .spimy w osobnych pokojach zeby kazde troche spało.Rok temu wrócilismy z angli bo zaszłam w ciąze .bylismy tam 3 lata, zaraz po studiach pojechałam a on 2 lata pracował w urzedzie ale zrezygnował.Po przyjezdzie z angli ja bylam w domu jeszcze rodzinnym a on pojecha na pare m- cy do stanów ale definitywnie wrócił bo to nie zycie na odległosc.teraz obydwoje nie pracujemy.kasa sie konczy a z pracą cięzko.nie wiem jak to bedzie. Karolek dalej szaleje.jeste sliczny zdrowy ale ideałów nie ma.maly diabelek z niego.kiedys sypiał lepiej a teraz tragedia.w dzien tez daje czadu.ja juz 2 m- ce nie karmie piersią a w nocy to od urodzenia dostawał sztuczne bo bym niewyrobiła.pozdrawiam i czekam na wiadomosci od was Odpowiedz Link Zgłoś
s_gosias Re: mamy z lipca 2005 02.12.05, 13:30 moją Olgę urodziłam 20 lipca, 4100 kg i 61 cm cieszę się że znalazłam mamy "rówieśniczki" i liczę na wymiane rówżnych doświadczeń dotyczących naszych słodkich pociech pozdrawiam wszystkie lipcóweczki Odpowiedz Link Zgłoś
edi1978 Re: mamy z lipca 2005 02.12.05, 15:28 gosiu bardzo sie ciesz ze jestes z nami.pewnie czytalas wczesniejsze wypowiedzi to wiesz juz cos o mnie i karolku.napisz cos wiecej o swojej dzidzi.gdzie mieszkacie?my w przemyslu.karolek wazył 3540 i mial 54 cm .do usłyszenia Odpowiedz Link Zgłoś
edyciorka Re: mamy z lipca 2005 04.12.05, 00:21 cześć ja także jestem mamą dzieciaczka lipcowego. Patryk ur się 7.07. Cudo nie dziecko porównując go do jego 2,5 letniego brata. Śpi do 5 lub 6. Ponowna pobudka o 9. Później jest troche gorzej ze spaniem ale Patryś umie się troszkę sam pobawić. Jeszcze 2 mies. temu też uwielbiał rączki ale powoli go oduczyłam. Karmię go sztucznym mlekiem od 2 mies. poniewaz Patryk to ogromny żarłok i ciagle przy cycu by siedział a w tym czasie jego starszy brat strasznie broił. Więc nie było rady, no trudno ale nie jest źle. Powiem tylko, że Partyś obecnie waży ponad 7kg i kupuje mu ubranka w rozm.74 - kawał chłopa z niego. Pozdrawiam wszystkie lipcowe mamusie! Odpowiedz Link Zgłoś
edi1978 Re: mamy z lipca 2005 04.12.05, 08:48 czesc edyciorka.jak sie domyslam mamy to samo imię.karolek tez urodził sie 7.07 tak wiec rówiesnicy na całego.on wazy 9kg.tez jest wielki chłop.ja w wypowiedziach wyzej napisałam adres internetowy karola.mozna zobaczyc jego zdięcie.www.karolek0707.bobasy.pl fajnie ze napisałas.my jestesmy z przemysla a wy.przeczytaj moje wypowiedzi to cos o mnie sie dowiesz.napisz mi cos o waszej rodzinie.sciskamy mocno z karolkiem.pa Odpowiedz Link Zgłoś
edyciorka Re: mamy z lipca 2005 04.12.05, 23:14 część świetnie się złożyło. Tak mam na imię Edyta mieszkamy na Dolnym Śląsku niedaleko Legnicy. Mam oprócz Patryczka prawie 3 letniego łobuziaka Kamilka. Oglądałam zdjęcia Karolka - wydaje mi się że jest nawet podobny do mojego Patrynia. Jak chcesz obejrzeć nasze zdjęcia to wejdź na www.patryniu.bobasy.pl Pozdrowionka dla wszystkich lipcowych mamusiek a szczególnie dla Edytki i Karolka Jeżeli ktoś by chciał pogadać to mój gg4487274 Pa Odpowiedz Link Zgłoś
edi1978 Re: mamy z lipca 2005 05.12.05, 10:31 edyciorka super dzieci.taki 3-latek to juz musi byc fajniutki.pewnie zajmuje sie braciszkiem no nie???powiedz mi jako juz doswiadczona mama co zrobic zeby makuch wiecej spał w nocy.od 18 do 1 w nocy spi twardo ale potem to juz coraz gozej.wstaje co 2 nawet co godz.chodzimy niewyspani ze hej.w dzien spi malo wiec powinien chociaz w nocy ale nie.za 2 tyg mamy chrzciny.patryczek pewnie dawno juz po ale my nie moglismy wczesniej.czy ty pracujesz???ja siedze w domu ale chciałabym isc do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
edyciorka Re: mamy z lipca 2005 06.12.05, 21:37 hej. 3 latek jest fajniutki a le jak daje popalić że hoho oczy trzeba mieć wokoło głowy szczególnie jak jest w domu mały braciszek. Bo to trzeba bratu dać coś zjeść np płatki kukurydziane, albo podzielić się Kubusiem, wcisnąć do rączek kredki a niech się pobawi a co będzie tak siediał i nic nie robił. Odnośnie spania to nic nie poradzę, każde dziecko jest inne. Widzę, że twój Karolek jest podobny do mojego Kamilka jak był mały. On do 2 lat budził nas w nocy 2 - 3 razy a to pić, jeść znowu pić nawet teraz czasami wrzeszczy że chce pić lub jeść np o 3 rano. Jak Patryniu skończył 2 mies. i zaczął przeypiać całą noc to gdy było to pierwszy raz obudziłam się o 5 i w wielkim szoku pobiegłam do łóżeczka zobaczyć czy coś mu się stało, czy dycha. I myślałam, że to tylko tak mu się raz zdażyło a tu taka niespodzianka. Jeżeli chodzi o chrziny to faktycznie jesteśmy po tj. odbyły się 02.10. Tu zresztą moji chłopcy też się różnili. Kamil wrzeszczał jak opentany, nie mogłam się skupić na tym co ksiądz mówi tylko myślałam jak go uspokoić natomiast Patryniu ani nie kwęknął, nawet przy ściąganiu czapki. Bardziej było słychać Kamila który co chilę wołał PIĆ. Jeżeli chodzi o pracę to wracam 19.XII i trochę się cieszę bo odpocznę odrobinę od tej 5 mies. "charówki". Mam fajnie ponieważ moja mama zajmię się chłopcami, jedyny mankament to, że codziennie musimy dojeżdżać 16km a tu zima!!! Ale się rozpisałam... To narazie tyle papa cieplutko pozdrawiamy wszystkie dzieciaczki i ich mamusie Edyta z Patrykiem (07.07.2005r.) i Kamilem (02.04.2003r) Odpowiedz Link Zgłoś
an761 Re: mamy z lipca 2005 05.12.05, 10:33 cześć mamuśki lipcowe! coraz więcej nas tu, fajnie. ale wiecie jak fajnie jest na forum prywatnym lipiec 2005(macierzyństwo) (tam na dole), tam to dopiero jest lipcówek!!!zapraszam. a moja Weronisia troche marudna ostatnio, nie śpi a raczej ucina sobie drzemki.Nie wiem może dziąsełka ją bolą czy co.Jak kiedyś spała po 3, 4 godz. tak teraz pół godzinki to góra. pozdrawiam Was serdecznie.ania Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia_30 Re: mamy z lipca 2005 08.12.05, 10:45 hello ja tez jestem mauska lipcowa dokladnie 27.07.05 .Troszke wypadlam z rytmu na forum ma jeszcze starszego synka 11 lat i jestem jeszcze na urlopie ale zajec domowo spacerowo szkolnych mi nie brakuje czasu nie mialam zjrzec pozdrawiam wszystkie mamusie i wasze dzidziusie moja Antosia ma juz 4.5 mies. wazy ok.7400 i wlasnei mnie wola ) mam prosbe szukam lipcowek 2005 - forum prywatne tam czesto pisalam ale o dziwo nie moge znalezc w wyszukiwarce sa tylko stre posty z lipca ... pomozecie???? dzieki pozdrowionka gosia i tosia Odpowiedz Link Zgłoś
niunii Re: mamy z lipca 2005 07.12.05, 00:07 Witam!!!urodzilam synka 29.07.2005 i do czwartego miesiaca moj synek mial kolki- "niemocne"ale mial.Dzisiaj ma prawie piec miesiecy bardzo mu sie nudzi lezec samemu i musze sie z nim bawic-na zmiane z mezem Na razie to tyle,jeszcze sie odezwe ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edi1978 Re: mamy z lipca 2005 07.12.05, 09:48 CZESĆ MAMUSKI Z LIPCA.FAJNIE ZE PISZECIE ALE SZKODA ZE TAK RZADKO.CHCIAŁABYM CZESCIEJ PISAC O SWOICH POCIECHACH.MÓJ TERAZ SPI ALE W NOCY CZESTO WSTAJE.JE JUZ TYLKO RAZ OK 220ML .STRASZNIE NIE LUBI MLEKA JE TYLKO 3 RAZY DZIENNIE W TYM RAZ ŁYZECZKĄ BO W DZIEN NIE PRZEJDZIE BUTELKA.JE ZUP.DZISIAJ IDZIEMY NA SZCZEPIENIE.ZOBACZYMY ILE WAZY KAROLEK.NA MIKOŁAJA DOSTAŁ DUZO PREZENTÓW.BAWI SIE NIMI NIEKTÓRE JUZ POPSÓŁ.PISZCIE CZESCIEJ I WIECEJ O MALUCHACH.POZDRAWIAM PA Odpowiedz Link Zgłoś
nicevida Re: mamy z lipca 2005 22.12.05, 21:01 Jestem mamą Michałka - 1 lipca. Urodził się 3410, 56, a teraz waży ok. 8,5 kg, ale jest dość wysoki (kupuję mu ubranka na 86). A to już inna sprawa że te numery to nie mają nic wspólnego z prawdziwym wzrostem dziecka. Michcio, podobnie jak Karolek daje popalić, że hej. Ciągle coś nowego wymyśla. Teraz jest na etapie: co by tu zrobić żeby czasami nie usnąć (ja mam problem wręcz odwrotny). Ale tak w ogóle to jest kochany! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: mamy z lipca 2005 23.12.05, 08:16 witam mamusie z lipca 2005! ja co prawda jestem po części czerwcówka bo Kubuś urodził się 22 czerwca, no ale termin miałam na 7 lipiec i siedziałam od zawsze na forum lipiec 2005. jestem z Podkarpacia (Krosno) Kubuś wczoraj miał równo pół roczku, waży już 8,5kg i świetnie się rozwija! zdjęcia można zobaczyć na www.kubeczek.bobasy.pl lub link w sygnaturce. zapraszam na forum prywatne Lipiec macierzyństwo: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32757&t=1123434514964 pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
beata77_h Re: mamy z lipca 2005 10.02.06, 23:03 Hej, co się stało z mamusiami z lipca??? Ja dopiero zaczynam, a tu nie ma z kim? jestem mamusią lipcowego Tymusia, ur. 3250g, 51 cm, w 6 m-cu ważył 8800, 74 cm teraz nie wiem ale napewno ponad 9000g ... czy ktoś tu jeszcze zagląda? Odpowiedz Link Zgłoś