smeagoul 02.12.05, 20:22 no własnie ile kropel się wkrapla czy jak??? Ja jak już musze to czyszcze wilgotna pieluszka ale chętnie podsłucham innych rad Ania i Maciuś www.smeagoul.bobasy.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaliaa Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 02.12.05, 21:05 ja klade najpierw niunie na wyzszej poduszce tak zeby miala glowe wyzej potem wkraplam po dwie kropelki do kazdej dziurki chwilke mala tak lezy a potem klade ja na brzuch i wtedy wszystkie giluski elegancko same wyplywaja. Uzywam zwyklej soli fizj w ampulkach po 0,30 gr. jedna ampulka. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiik Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 03.12.05, 07:36 ale wkraplasz z tych pojemniczków malych z solą? Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 03.12.05, 08:46 tak wkraplam z tych malych ampulek, delikatnie ja przechylam i kropla bez zadnego problemu wylatuje. to jest naprawde bardzo proste, tylko maluch musi miec przechylona-uniesiona glowe zeby nie polecialo np do ust. generalnie latwiej mi wtrafic z ta kropelka do nos anizeli no z wit d3 do buzi... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiik Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 03.12.05, 10:12 dzięki z witaminą D też mam problem pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kulusia Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 03.12.05, 10:16 ja nakraplam jedna kropelke na palec i wcieram pal;uszkiem w podniebienie lub dziasla-oczywiscie wtedy, gdy antol sma nie chce zlizac -bo to tez mu sie zdaza, zwystrczy, ze przytkne palec do ust a on ssie i zjada witaminke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kulusia Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 03.12.05, 09:21 ja mam w atomizerze-tetrisal ale Antol tego nienawidzi i zawsze konczy sie wojna)wpsikujemy po jednym razie do kazdej dziurki a potem na brzuszek i albo samo wylatuje, albo wyciagam rogiem pieluszki JarUlowy Fasol Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk DISNEMAR 03.12.05, 12:23 Poniewaz ja z katarem własciwie juz walcze dłuzszy czas, twstowalam mnostwo specifikow i genialna wydaje sie byc sol morska DISNEMAR-niebieski.Aplikator dla maluszkow przystosowany w odpowiedniej wielkosci, mały napływ podczas spriskiwania,dziecko prawie wogole nie odczuwa psikania.Polecam dla mnie super Odpowiedz Link Zgłoś
1kinia1 Re: DISNEMAR 04.12.05, 19:03 my też stosujemy disnemar lub sterimar - albo zwykłą sól fizjologiczną... Odpowiedz Link Zgłoś
sani14 Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 04.12.05, 22:23 my stosujemy Sterimar - psik do każdej dziurki i na brzuszek, co nie wyleci na pieluszę to Mały potem "wypsika" na początku strasznie krzyczał ale jak miał katarek to chyba zrozumiał że to mu pomaga bo teraz tylko się krzywi ale już nie płacze Odpowiedz Link Zgłoś
nie_zapominajka1 Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 05.12.05, 10:49 Staję za główką malutkiego, przechylam główkę na bok, przytrzymuję jedną ręką, a drugą wkraplam sól fizjologiczną z ampułki po ściance noska. Potem druga dziurka. Odpowiedz Link Zgłoś
angelka Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 05.12.05, 14:29 co robicie z otwarta ampułka soli? uzywacie pozniej czy bierzecie nowa? Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 05.12.05, 14:36 ja używam dalej. powinnam wyrzucać? Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 05.12.05, 14:49 ja po otwarciu przemywam jeszcze buzke i oczka malej i pod brodka i cala ampulke na to zuzywam. Podobno otwartej soli nie powinno sie uzywac dluzej niz przez 24 h Odpowiedz Link Zgłoś
nie_zapominajka1 Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 05.12.05, 19:13 przemywam oczka, resztę wyrzucam. Odpowiedz Link Zgłoś