kaliaa 10.12.05, 19:43 jak ostatni raz mialam "przypadlosc kobieca" he ale roczniac. Niemniej dobrze mi poki co bez tych com iesiecznych dolegliwosci mam nadzieje ze dopoki mala bedzie na piersi to mi sie upiecze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alciafedo Re: dzis mija rok 10.12.05, 19:46 u nas rok minal 1 grudnia nie jest zle teraz jem cerazette i tez mam nie miec wiec narazie poki karmie to luz Odpowiedz Link Zgłoś
lolita27 Re: dzis mija rok 10.12.05, 22:07 Ale Wam dobzre...i co ztego ze karmie piersia.... jestem wlasnie po pierwszym okresieku bo na szczescie tak to moge nazwac... jetsem po cesarce i tak zazwyczaj szybko po niej jest... Odpowiedz Link Zgłoś
gusia-81 u nas w poniedziałek..12.12 :-)) 10.12.05, 22:12 Minie rok.. ale już wszystko wróciło-niestety... karmię piersią, biorę cerazette i.. jestem po cesarce i dziś dostałam 2 okres po porodzie. Bleee. Odpowiedz Link Zgłoś
alciafedo Re: u nas w poniedziałek..12.12 :-)) 10.12.05, 23:06 ja przy cerazete miala jeden okres ale za to 6 dni(balam sie ze nie przejdzie i bede musiala zrezygnowac) ale przeszlo i teraz narazie nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_zi Re: dzis mija rok 10.12.05, 23:39 ja miałam 24 listopada, zaś 8 grudnia zaszłam w ciążę - wiem to bo byłam wtedy u gina który na podtsawie śluzu powiedział, że tego dnia mogę zajść w ciążę, zabezpieczałam się prezerwatywami.... i dziś Martynka ma 3 miesiące Do dziś nie wiem jak zaszłam, ale to najukochańsza wpadka mojego życia Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_zi Re: dzis mija rok 10.12.05, 23:40 ... i jak do tej pory okres do mnie nie przyszedł Odpowiedz Link Zgłoś
malina.majka Re: dzis mija rok 11.12.05, 00:19 U nas rok by minal za 3dni...By minal-bo 1 grudnia dostalam @ a bylo to 9,5tyg po porodzie sn.Karmie tylko piersia,z tym ze na zadanie,wiec dlatego tak szybko przyszlo I dluuugo trwalo-az 10dni! Pozdrawiamy,Malina i Maya-dzis 11tyg Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: dzis mija rok 11.12.05, 09:38 Malina .majka ja tez karmie tylko piersia na zadanie, ale to nie oznacza ze dlatego szybciej przyjdzie @, pierwsze slysze o takiej teorii? Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: dzis mija rok 11.12.05, 09:39 a to jak trzeba karmić piersią żeby nie przyszedł? Bo ja właśnie jestem 12 tyg po porodzie sn a juz 9 tyg po dostałam okres. Karmię co 2,5-3h bo tak młoda jest głodna. U mnie rok mija 17 grudnia - w moje urodziny Ale to szybko zleciało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maggie2229 Re: dzis mija rok 12.12.05, 14:16 z tym okresem, to chyba nie jest tak, ze jak sie karmi na zadanie to szybciej, jak czasowo punktualnie np co 3 h to wolniej, wystarczy aby przerwy miedzy karmieniami nie byly wieksze niz 6 h-to wydluza brak okresu no i czesciowo zabezpiecza (choc ja bym na to nie liczyła) -tyle teoria, a praktyka, no cóz to hormony, wiec kazda z nas ma inaczej ja karmie na zadanie i miesiaczki jeszcze nie mialam i mam nadzieje, jeszcze dlugo sie z jej braku nacieszyc, rok minal u mnie 7 grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
malina.majka Wyjasnienie;-) 12.12.05, 14:50 Dziewczyny napisalam tak poniewaz na wizycie u lekarza powiedziano mi,ze jesli karmie na zadanie,a to zwykle oznacza ze miedzy karmieniami moga pojawic sie dluzsze przerwy,to moge dostac @ wczesniej.Od paru tyg Maya spi po 8,9 godz bez jedzenia,natomiast w dzien je dosc czesto ale krotko.nadrabia chyba zaleglosci;- ) Przeczytalam tez artykul-kopiuje "Brak miesiączki u kobiet po porodzie jest wynikiem wydzielania przez organizm w okresie połogu hormonu zwanego prolaktyną odpowiedzialnego za proces laktacji. Wydzielana podczas karmienia piersią prolaktyna powoduje hamowanie dojrzewania komórki jajowej oraz owulacji a tym samym opóźnia pojawienie się miesiączki. U kobiet karmiących piersią powrót krwawień miesiączkowych następuje więc znacznie później aniżeli u kobiet karmiących swoje dziecko pokarmem sztucznym. Kobiety karmiące piersią mogą spodziewać się pierwszego krwawienia miesiączkowego po zakończeniu karmienia lub też w przypadku, gdy karmienie nie jest już tak częste. W miarę wzrostu dziecka, potrzebuje ono już nie tylko mleka matki, ale również innych pokarmów, co wiąże się ze zmniejszeniem częstotliwości karmień. Wówczas może powrócić płodność i pojawić się miesiączka. Jeżeli kobieta nie karmi piersią wówczas miesiączka pojawia się najczęściej w 6-8 tygodniu po porodzie czyli po okresie połogu. Mogą jednak pojawiać się pewne rozbieżności w czasie jaki i intensywności krwawienia i jest to sprawa indywidualna. Czasami, u niektórych kobiet występuje jednorazowe krwawienie około 6-8 tygodnia po porodzie, natomiast właściwa miesiączka pojawia się kilka tygodni lub miesięcy później w zależności od sposobu karmienia dziecka. Nie stanowi to jednak żadnej patologii. Pierwsze miesiączki po porodzie mogą być bardziej obfite ale z reguły są one mniej bolesne. Pojawienie się miesiączki nie ma wpływu na ilość lub rodzaj wytwarzanego pokarmu. Na czas pojawienia się pierwszej miesiączki nie ma wpływu sposób ukończenia ciąży." W moim poscvie chodzilo mi o to,ze gdy nie karmi sie z zegarkiem w reku to szybciej dochodzi do zmian hormonalnych,a co za tym idzie do @ i owulacji.Ale u roznych kobiet wyglada to inaczej Pozdrawiamy,malina i maya Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: Wyjasnienie;-) 12.12.05, 15:55 wszystko to prawda, aczkolwiek nie sadze zeby ktorakolwiek z nas karmila z zegarkiem w reku )) Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t nie wiem, co sie dzieje 13.12.05, 15:05 dziś mija rok od OM. miałam już 2x okres po pordzie, najnormalniejszy w swiecie i w zeszly czwartek znow powinnam byla dostac, a tutaj nic... karmie piersia, czy takie nieregularne miesiaczki sa normalne? czy jak juz sie raz dostanie, to potem juz co miesiac jest? znowu ciaza? raczej wykluczam! Odpowiedz Link Zgłoś
nero.st Re: dzis mija rok 13.12.05, 17:05 U mnie rok minął 8 grudnia. Okres jeszcze mnie nie nawiedził i z tego co czytam, to może jeszcze trochę poczekam, bo karmię co 2 lub 3 godziny. Jestem po cc. mój Oskarek Odpowiedz Link Zgłoś
wiolk Re: dzis mija rok 15.12.05, 20:57 a u mnie dzisiaj mija rok od ostatniej @. Jestem 12 tyg. po cesarce, karmię na żądanie w ciągu dnia co 1-2 godz. w nocy co 3-6 godz. i jeszcze odpukać nie mam @ Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: dzis mija rok 15.12.05, 21:27 a nam dziś mija rok jak zaczęła się długa droga Julii na nasz świat. No wiecie co mam na myśli... Wiem na pewno ze to było właśnie rok temu, bo było to perfidne planowanie. i Bingo. @ jeszcze nie dostałam choc dokarmiam małą. I obym jeszcze długo nie dostała. Odpowiedz Link Zgłoś
kulusia Re: dzis mija rok 16.12.05, 22:26 Mi rok od ostatniego okresu minal 3 dni temu i nastepnego na razie(odpukac!!!)nie bylo. a so pierwszych "urodzin" antka zostalo jeszcze 7 dni, kiedy to hucznie uczcilismy z mezem jego urodziny!!! i to chyba byl ten dzien Tin_t nie martw sie, jak karmisz to miesiaczki moga byc nieregularne, choc oczywiscie na wszelki wypadek zrob test...moze znow bedziesz wrzesniowa mama, choc nie rzycze...w kazdym razie nie 2006) Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: dzis mija rok 15.12.05, 21:16 a mi rok miał minąc 18- go a tu wczoraj psikus- dostałam okres no cóż widac tak musi być...a tak było fajnie) Ania i Maciuś im.bobasy.pl/f/m/36101.jpg im.bobasy.pl/f/d/36102.jpg im.bobasy.pl/f/d/36105.jpg im.bobasy.pl/f/d/36103.jpg Odpowiedz Link Zgłoś