dido_dido 29.12.05, 10:46 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3087903.html Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysza_33 Re: Wiedziałam, że chodzi o becikowe!!! 29.12.05, 11:48 Własnie przed 1,5 godziną usłyszałam o tym w radio. Bardzo cieszy, będzie na wózek. Papatki Odpowiedz Link Zgłoś
monikajacka Re: Wiedziałam, że chodzi o becikowe!!! 29.12.05, 11:48 u mni też będzie na wózek! Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 Re: Zależy jaki ten wózek ;) 29.12.05, 11:53 Hi, hi, no właśnie, bo są i takie nawet po 3 tyś. zł!!! Ale nie sądzę, że się na nie skuszę. Odpowiedz Link Zgłoś
monikajacka Re: Zależy jaki ten wózek ;) 29.12.05, 11:57 ja też nie zakupię takiego drogiego,myślałam o używanej gondoli dobrej firmy ,lekkiej i równie lekkim nowym spacerowym Odpowiedz Link Zgłoś
nikasob Re: Dobra wiadomość! 29.12.05, 12:53 ups, nie zauważyłam że jest już ten wątek Odpowiedz Link Zgłoś
moli75 Re: Dobra wiadomość! 29.12.05, 13:24 Ja się cieszę. Nie liczyłam na te pieniądze, a ty będzie niespodziewanie na wyprawkę dla dziecka na początek. Odpowiedz Link Zgłoś
martinka74 Re: Dobra wiadomość! 29.12.05, 16:45 ja tez sie bardzo ciesze, tym bardziej, ze w zwiazku z tym, ze wczesniejszych wymagan o dochodach nie spelnialam, to zupelnie nie wierzylam w to, ze te pieniadze dostane. To moze glupio zabrzmi, ale ja pomyslalam o tym, ze przydadza mi sie po porodzie tez na ubrania dla mnie, przed ciaza bylam bardzo szczupla, od dawna w nic swojego sie nie mieszcze, ubrania na lato mialam wybitnie blisko ciala, wiec jesli nawet wroce do poprzednich wymiarow, to i tak nie tak szybko. Ale drazni mnie bardzo, jak czytam w roznych miejscach o tym, ze kobiety by wolaly dluzsze urlopy macierzynskie zamiast tych pieniedzy, i pomniejszaja ich role. Sama bardzo bym chciala miec dluzszy urlop, bo po macierzynskim musze wrocic, i martwie sie, ze moje dziecko bedzie jeszcze takie male, ale pracuje w pomocy osobom zyjacym w biedzie, i wiem ile dla tamtych kobiet oznacza taka kwota. Wiem tez oczywiscie,ze na dziecko potrzebne sa pieniadze caly czas, ale ten poczatek jest pod tym wzgledem chyba szczegolnie trudny Odpowiedz Link Zgłoś
ameneris20 Re: Dobra wiadomość! 29.12.05, 22:21 super...wózek,łóżeczko i cała wyprawka...na poczatek... zawsze coś... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mia80 Re: Dobra wiadomość! 30.12.05, 09:42 )) Też się cieszę, ale narazie staram się podchodzić do tego z dystansem. Ustawę musi jeszcze podpisać prezydent, a jako że to nie jego rząd przyjął ustawę niestety może być różnie. Choć jestem dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś