Dodaj do ulubionych

Na basen z 3-miesięczniakiem?? (w Poznaniu)

31.12.05, 20:51
Ciocia mojego męża mieszka w Wiedniu, ma półroczną córeczkę i od 3 miesięcy
chodzi z nią na basen. Widzieliśmy zdjęcia, dziecko w wodzie jest
przeszczęśliwe. Myślałam że w Poznaniu nie ma basenu przystosowanego dla tak
małych dzieci ale okazuje się że jest na Górnej Wildzie www.studiohera.pl.
Można przychodzić z dziećmi od 3 miesięcy.
Co o tym myślicie? Może warto? Możliwe że my z mężem spróbujemy się tam
wybrać. Ciekawe czy naszej Marysi się spodoba.
Obserwuj wątek
    • kika_kika Re: Na basen z 3-miesięczniakiem?? (w Poznaniu) 31.12.05, 21:25
      własnie o tym myslałam, ciekawe jak to jest z wodą w uszach u takich maluchów,
      nie maja z tym problemu?? ja maksa zanurzyłabymw wanience po uszy ale mąż
      oponuje - bo on jak był mały i tak sie zamoczył to miał zapalenie ucha i ponoć
      strasznie wrzeszczał .... a wy? kąpiecie dzieci z uszkami?? wink
    • mala67 Re: Na basen z 3-miesięczniakiem?? (w Poznaniu) 31.12.05, 22:00
      my kapiemy z uszkami od poczatku
      wszytsko jest oki
      ewa
      • smeagoul Re: Na basen z 3-miesięczniakiem?? (w Poznaniu) 31.12.05, 22:53
        ja tez boję sie o zapalenie ucha i nie kąpię z "uszkami" ale chętnie poznam inne
        opinie na ten temat.
        Ania
        • azbestowestringi uszy 01.01.06, 21:33
          wiewiora uwielbia kapiel z zanurzeniem uszu. zaczyna wtedy gadac i chyba jej
          sie podoba, ze inaczej slyszy dzwieki smile
    • gusia-81 My idziemy w sobote 7.01 - we Wrocławiu 01.01.06, 14:24
      Jak w tytule. Zapisaliśmy się z Oliwką na 3 miesięczny kurs dla niemowlaczków. Szwagierka chodziła ze swoją córką i bardzo bylo zadowoleni. A nasza mała tak bardzo lubi się kąpać, że mamy nadzieje basen też jej się spodoba.

A pediatra mi powiedziała, że uszy spokojnie można moczyć, tylko trzeba dokładnie wysuszyć żeby nie przewiało.
      • annq27 Re: My idziemy w sobote 7.01 - we Wrocławiu 01.01.06, 15:57
        kapiemy sie z uszkami pod woda od konca pierwszego mies. i Kubi bardzo to lubi a uszka zdrowe (wycieramy wacikiem po kapieli) a za 5 dni idZiemy na pierwszy basen....juz przezywam co to bedzie... smile
      • juska77 Re: My idziemy w sobote 7.01 - we Wrocławiu 01.01.06, 16:19
        Gusia-81 napisz potem jak było, czy woda ciepła odpowiednio dla takich
        maluszków i wogóle jak takie zajęcia wyglądają.
        Nasza Marysia też uwielbia się kąpać i coraz fajniej pluska się w wanience.
        Jesteśmy z mężem strasznie napaleni na ten basen. Jutro tam zadzwonię i dowiem
        się wszystkiego.
        No i pieluchy chyba specjalne do kąpieli trzeba kupić.
        Pozdrawia wszystkie Mamuśki i małych pływaków, wszystkiego dobrego w Nowym 2006
        Roku.
        Justyna
        • justin301 Re: My idziemy w sobote 7.01 - we Wrocławiu 01.01.06, 17:54
          Ja znalazłam basen w zgierzu ale nieźle to kosztuje 10 półgodzinnych zajęć 250
          zl, ja zapiszę małego i będą chodzić z mężem ale chyba wiosną jak zrobi się
          ciepło - będzie miał około pół roku. Interesują mnie te specjalne pieluchy, bo
          się rozglądałam ale ich nie wypatrzylam do tej pory. Jestem zainteresowana
          opisami - jak bylo na basenie i jak wyglądają te zajęcia i oczywiście jak
          dzieci reagują.

Co do kąpieli to my staramy sie nie moczyć uszu zbytnio - mam jakis uraz do
          tego, bo moja siostra sie ulewała i od tego zrobiło jej się zapalenie ucha.
          • aniapatryk Re: My idziemy w sobote 7.01 - we Wrocławiu 01.01.06, 20:59
            Moj starszy synek juz chodzi 3 lata na basen i niestety narazie nie damy rady z
            dwojka,stad Oskarek bedzie poszkodowany w tym względzie sad.Zapisze go dopiero od
            wrezsnia jak bedzie mial rok wetdy łatwiej bedzie z 2 smykami.u nas 10 tyg kurs
            kosztuje 240 zł.Zajecia trwaja po pol godziny.Najmniejsze dzieciaczki jakie
            widzialam miały 4 m-ce.
            Pieluchy najlpesze i najtansze to kąpieluszki z Huggies,najtaniej zawsze były w
            Realu,niestety zima bardzo ciezko je znalezc.Uwazam ze sa lepsze niz Pampres
            kapieluszki i sa tansze
            • justin301 Re: My idziemy do aniapatryk 01.01.06, 21:47
              Czy ten basen jest w tej miejsowości pod Kielcami o juz wiem w Nowinach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka