anja.t 05.01.06, 08:09 Cześć Majóweczki. Jak czwartkowy poranek się zaczął? Ja nie moge się doczekać soboty. W ogóle od wczoraj mam strasznego doła. Nie wiem czy to nie z przemęczenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anja.t Re: 05.01.05 05.01.06, 08:09 No i się jeszcze nie przyzwyczaiłam do pisania nowego roku. Ma być oczywiście 05.01.06)))) Odpowiedz Link Zgłoś
finka11 Re: 05.01.06 05.01.06, 08:15 To i ja się witam i zaraz znikam do pracy Aniu dołom oczywiście mówimy precz! Ale mi się nic nie chce Życzę miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Re: Witajcie dnia dzisiejszego:) 05.01.06, 09:14 U mnie dzień zaczął się miło, śniadanko i wyprawa mężusia)) Teraz zajadam się śniadankiem, bułka z masełkiem i na tym dżemik truskawkowy + kakao PYCHAAAAAAAAAAAA mniam, mniam Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: Witajcie dnia dzisiejszego:) 05.01.06, 09:36 Ale bym sobie zjadła takie sniadanko, bez pośpiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
1979ju Re: Witajcie dnia dzisiejszego:) 05.01.06, 10:19 Cześć, ja dziś mam pracowity dzień, caly obiad do ugotowania, zakupy, prasowanie i powoli przemieszczam nasze ciuchy, zeby zrobic miejsce na ciuszki maluszka. Miłego dnia. Pozdr, Asia - 22 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: Witajcie dnia dzisiejszego:) 05.01.06, 11:22 To ja też do Was dołączę Pszczółko, ale mi ochoty na kakao zrobiłaś))) Już grzeję mleko Odpowiedz Link Zgłoś
basik75 Re: 05.01.05 05.01.06, 10:26 witajcie oto tego pięknego dnia postanowiłam do Was dołączyć, jesli pozwolicie Ja w napięciu oczekuję jutrzejszego połówkowego usg. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_fg Re: 05.01.05 05.01.06, 10:51 A ja wrocilam godzine temu z krzywej glikemii - nie bylo tak zle, bo lubie slodycze, ale nie moglam juz z glodu wytrzymac. Ale teraz jestem juz po sniadanku. Pozdrawiam wszystkie majowki tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20729;29/st/20060508/dt/6/k/b690/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjabl79 Re: 05.01.05 05.01.06, 10:53 hejka kolezanki, wczoraj wrocilam do domciu swieta byly wspaniale spotkalam sie z moimi rodzicami oraz tesciami (po 2 latach) no ale teraz rzeczywistosc, zatem plany na dzis: rozpakowanie wszystkich ogromnych toreb oraz prezentow telefon do szefa - juz wie ze nie wracam do pracy dzis tylko omowienie szczegolow spotkanie z moja przyjaciolka obiadek dla meza cos dobrego zrobie bo to jego pierwszy dzien pracy po prawie 3 tyg przerwie odezwe sie wieczorkiem papapa Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 znów z Wami nie pogadam 05.01.06, 12:45 od rana zarobiona... muszę uciekać. Ściskam wszystkie... Mysza Ps. A wyprawkę sobie skopiowałam i wydrukuję - też powoli muszę ją zacząć przygotowywać Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Biedna Myszeczka zapracowana:( 05.01.06, 13:15 Idź cholero na L4 to odpoczniesz i poklachasz z Nami Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
monikajacka Re: Dzień dobry 05.01.06, 14:31 bo właśnie taki jest dzisiejszy dzień.Wczoraj za dużo smutku spadło na mnie i Jacka,brzuszek był twardy jak kamień-wzięłam no-spę(polski odpow.Gal- ospa,Tańsza!!)i leżałam plackiem 5 godzin.Minęło.Czuję sie świetnie i gotuję zupkę pomidorową.Pozdrawiam zapracowane majowe mamusie Monika i Kwiatuszek Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Moniko, to dobrze, że już lepiej:) 05.01.06, 14:38 Smacznego życze, sama wybieram się do kuchni ugotować zupke pomodorową)) Tak więc podobny jadłospis na dzisiaj, czyżby ten sam bar hihi. Jak tam Hanusia się dzisiaj czuje? Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
monikajacka Re: Moniko, to dobrze, że już lepiej:) 05.01.06, 14:46 lepiej ode mnie bo zakupiłam dle niej różowe spodenki dresikowe z różyczką(1 różowa rzecz hi hi) Jutro robię na obiadek kotleciki z jajek,pychota. A Twój kawaler daje znać dziś o sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 No pewnie, że daje. Uwielbiam to uczucie:) 05.01.06, 14:53 Jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu. A co to za kotleciki z jajek? Proszę przepis... Super, że kupiłaś prezencik dla Hanusi, napewno bardzo się ciesze)) Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: Moniko, to dobrze, że już lepiej:) 05.01.06, 14:47 Pszczółka, dobijasz mnie dzisiaj z tymi smakołykami. Jak nie bułka z dżemem, to pomidorówka. Chyba posiedzę sobie dzis do pólnocy i tez se strzelę pomidoróweczkę Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Właśnie się gotuje hihi. Napewno będzie pychaaaa:) 05.01.06, 14:54 Już nie mogę się doczekać hihi. Okropna jestem co? Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
monikajacka Re:Kotleciki z jajek 05.01.06, 14:57 jajka gotujemy na twardo,jak ostygną dodajemy 1całe jajko surowe,vegetęi dużo natki pietruszki i bułkę tartą-smażymy. Przepis jak na mielone tyle,że z jajek a jak wiemy jajeczka dla nas to zródło żelaza i witaminek. Ja dla siebie i Jacka robię z 2-3 jaj,polecam są pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
monikajacka Re: Te ugotowane gnieciemy czy obtaczamy? 05.01.06, 15:01 zapomniałam-oczywiście ugotowane rozgniatamy,ja widelcem bo lubię czuć kawałeczki a nie miazgę Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Buźka,dzięki wielkie.Jutro piątek,więc bedą jajca. 05.01.06, 15:03 Teraz wszystko jasne, dziękuje raz jeszcze. Jak zrobie i zjem powiem jak smakowały - napewno SMACZNIE Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
floraservice Re:Kotleciki z jajek 05.01.06, 21:55 A ja do kotlecików z jajek dodaję trochę ugotowanych i pogniecionych ziemniaków, mogą byc z poprzedniego dnia, jak na kluski. Robi sie wtedy ich wiecej i może służyc za osobne danie. I czasem robię do nich sos pomidorowy "na gwoździu": podsmazam drobniutko pokrojona cebulkę na oliwie, dodaję łyżke masła, pół słoiczka przecieru pomidorowego rozcieńczonego wodą (może byc sok pomidorowy lub wielowarzywny z kartonika typu fit), podprawiam wodą z maką, czekam jak sie zagotuje i czasem dodaje śmietany (jak mam ). Smacznego, Basia P.S. My mielismy dzisiaj na obiadek makaron przygotowany a'la Carbonara , mniam, mniam.... Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Dobry dzień :) 05.01.06, 16:14 Zaraz biorę się za obiadek - dzisiaj gołąbki. Moja córka bardzo je lubi. Dzisiaj od rana pozytywne wiadomości - odebrałam wyniki hormonów tarczycowych i okazało się, że są bardzo dobre - wszystko wróciło do normy. Jednak dobrze, że moja endokrynolog nie przepisała mi żadnych leków (mam w ciąży niewielką nadczynność tarczycy, w poprzedniej było tak samo). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Zjadłam pół garnka zupy - zaraz WYBUCHNE hihi:) 05.01.06, 17:05 Była naprawde pycha mniam, mniam Ide się połóżyć... Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjabl79 Re: 05.01.05 05.01.06, 17:17 u mnie mieszkanko juz w idealnym stanie - sprzatanie i rozpakowywanie walizek - prawie 3h zakupy zrobione obiadek wstawiony - dzis piersi z zapiekanymi ziemniaczkami zaraz przychodzi przyjaciolka, maz za 1h a o 20 idziemy do drugiej kolezanki na plotki Odpowiedz Link Zgłoś
finka11 Re: 05.01.05 05.01.06, 19:52 Ależ tu się smacznie zrobiło. To ja też się pochwalę swoim obrzarstwem. Właśnie skonsumowałam loda z bitą śmietaną (sama ubijałam) i polewą truskawkową. Teraz mnie mdli Poza tym miałam dzisiaj kolędę i jestem zniesmaczona bo trwała 1,5 min. Ksiądz życzył wszystkiego dobrego, wizął kasę i poszedł. Pierwszy raz tak miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 Hej dziewczynki, 05.01.06, 22:11 oczywiście obczytałam zaległości na wątku dniowym i idę spać. Dziś tylko na tyle mnie stać. Jutro będę jednak rano przy komputerku to poklecham )) Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjabl79 Re: Hej dziewczynki, 05.01.06, 23:24 ja wlasnie wrocilam od kolezanek, az mnie gardlo boli od plotek, 3 tyg zaleglosci trzeba bylo nadrobic teraz tylko prysznic i do lozia Dobranoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
floraservice Re: DOBRANOC:) 06.01.06, 00:41 Spojrzałam na zegarek, a tu zamiast spodziewanego czwartku zrobił sie juz piatek. Oj chyba sie zapracowałam ). I ja Wam więc zycze kolorych i miłych snów. Wyspijcie się dobrze, by mieć siły do noszenia sporych juz brzuszków od samego ranka do wieczora. Dobranoc, Basia Odpowiedz Link Zgłoś