murken Re: KATOWICE/ CHORZÓW ['] ['] ['] 29.01.06, 15:48 Przerażające jet to ,co sie stało.Należy poza tym zastanowić sie nad zakupami w hipermarketach. [`] [`] [`] Odpowiedz Link Zgłoś
gosia152 Re: KATOWICE/ CHORZÓW ['] ['] ['] 29.01.06, 15:58 to przerażające, to prawda ( ale co do rzeczy maja zakupy w hipermarketach? Odpowiedz Link Zgłoś
murken do Gosi 29.01.06, 16:16 Hipermarkety też są wielką halą i takie sytuacje są jak najbardziej możliwe.Miedzy innymi w zeszłym roku zawaliła sie część dachu hipermarketu w Niemczech.Mam tylko nadzieje,że dachy hipermarketów w Polsce są odśnieżane no i projekty architektoniczne uwzgledniają dodatkowy ciężar lodu i śniegu. Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: do Gosi 29.01.06, 16:47 Ależ oczywiście, ze uwzględniają chyba w zeszłym roku zawalil sie dach w jakimś markecie budowalnym w Gdańsku i tak z bliskich mi okolic to dach sali gimnastycznej przy szkole w tym roku. A może wystarczyło wziąć wynająć 2 gości zapłacić parę groszy i zepchnąć ten śnieg z dachu i tyle nieszczęścia dałoby się uniknąć. Ja studiowałam w Katowicach i mam z tego miasta tyle miłych wspomnień i chyba dlatego jest mi jeszcze smutniej. Sama przeżyłam w ubiegłym roku w lipcu jak bylam w ciąży straszny wypadek mojego męża - w sumie to cud, że żyje i moje dziecko ma ojca teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia152 Re: do Gosi 29.01.06, 18:23 taka tragedia mogla zdarzyć sie wszędzie, w hipermarkecie, na basenie, w kościele gdziekolwiek gdzie nad glowami znajdzie się płachta dachu, i co wszędzie mam wpadać w paranoję, że coś mi spadnie na glowę? nieprzesadzajmy z wyciąganiem takich wnioskow[*] Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: do Gosi 29.01.06, 23:43 W kościele raczej nie. Kościoły mają przeważnie spadziste dachy, z których nadmiar śniegu się zsuwa. Zagrożenie stanowią budynki o płaskich dachch. Odpowiedz Link Zgłoś
kolagulka Re: KATOWICE/ CHORZÓW ['] ['] ['] 30.01.06, 12:18 Zapalam świeczkę... ['] Odpowiedz Link Zgłoś
aisza24 Re: KATOWICE/ CHORZÓW ['] ['] ['] 01.02.06, 11:36 To niesprawiedliwe..........i godne kary Odpowiedz Link Zgłoś