Dodaj do ulubionych

Płaski tył głowki

30.01.06, 20:17
Synek ma bardzo płaską główke z tyłu.Podczas kontrolnej wizyty u lekarza
pediatra zaleciła aby spał na boczku.Ale on za żadne skarby nie chce spać na
boku!Spi "rozkrzyżowany " na plecach lub z rączkami podniesionymi do góry!
Głowka jest twarda,krzywicy nie ma ale ja i tak żaczynam sie
martwić.Widziałam wytarte włoski z tylu głowki dzieciaczków,ale nie tak
płaską.Macie podobnie u swoich maleństw?
Obserwuj wątek
    • madelaine6 Re: Płaski tył głowki 30.01.06, 20:43
      U mnie w rodzinie jest dziewczynka z płaską potylicą,
      urodzila sie w Anglii i jej mama nie kladla jej wlasnie
      na boczkach do spania,tylko zawsze na wznak.Mowila,ze tam
      w szpitalu nikt jej nie pokazal,ze ma klasc na boku a ona
      sama nie miala pojecia...Niestety ma rok i nic sie nie zmienilo.
      Byli z ta glowka ostatnio u jakiegos slynnego profesora w Polsce
      i ponoc tak juz bedzie miala.Ponoc to troche jednak na tle krzywicy.
      • aciki Re: Płaski tył głowki 30.01.06, 21:31
        Bez stresu. Mój ma taką płaską, że hej i jestem pewna, że w dużej części, jak
        tylko zacznie siadać, wyrówna się. Co prawda śpi na siłę na boku, ale w nocy
        nie jestem w stanie kontrolować. Poza tym skoro lubi , niestety, spać na wznak
        to ja mu tego szczęścia całkiem nie odbiorę... no i ... czasem pozwalam.
        Pozdrawiam.
    • gocha34 Re: Płaski tył głowki 30.01.06, 21:28
      postaraj się przekonać Malego żeby zechciał spać na boczku,jeszcze może się
      wyrównać trochę.Też mam w rodzinie chłopczyka z płaską potylicą,chociaż ma już
      4 latka i włoski tuszują ,ale trochę to widać.Ten chłopczyk jest w wieku mojej
      Marysi,już wtedy gdy mieli po 5 miesięcy zwracałam na to uwagę ale nikt mnie
      nie słuchał ,a rodzice nawet mu nie dawali wit D bo niby miał hiperkalcemię,co
      wcale nie było prawdą.Ja od początku układałam dzieci na boczku i teraz nawet
      jak Maciuś odwróci się na plecki to główkę ma na boczek.Mały ma wytarte włoski
      na bokach,a główkę kształtną.
    • gocha34 Re: Płaski tył głowki 30.01.06, 21:34
      Ale tak bardzo się nie przejmuj,w gruncie to tylko niewielki defekt jeśli w
      ogóle można nazwać to defektem kosmetycznym.Tyle ludzi chodzi po świecie z
      płaskimi głowami i nikt tego nie zauważa.Mój mąż jak dotknie się jego głowy z
      tyłu to ma przerażajaco płaski łeb! i mimo wszystko jakoś w miarę
      wygląda,zobaczymy co będzie jak wyłysieje na stare lata! pozdrawiam
    • annairam Re: Płaski tył głowki 30.01.06, 21:54
      Nie przejmuj sie tym tak bardzo. Może taki urok twojego synka. Moja córka nie
      dawała się kłaść na boku i pediatra powiedział, żeby na siłę z nią nie walczyć.
      Po za tym ortopeda powiedziała, że to w sumie w dużej mierze sprawa genetyczna
      czy jest główka spłaszczona czy nie. Ważne, żeby sie ciagle w jedną stronę
      dziecko nie obracało. W efekcie mała obraca głowęjak chce, śpi i tak twarza w
      strone sufitu wink a główki nie ma spłaszczonej. Chyba nie można siętym tak bardzo
      przejmować.
      • ninjo Re: Płaski tył głowki 31.01.06, 10:26
        Natalka spala na poczatku tylko na boczkach i az jej sie zrobila glowka tak
        plaska po bokach smile)) a teraz spi glownie na pleckach, bo tak sie obraca i mam
        splaszczona troche z tylu.
        Ja myslalam, ze to jest tylko kwestia wygladu. Sama mam raczej plaska glowe z
        tylu i wolalabym miec taka zgrabniutka, ale coz smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka