aga.kotek 09.02.06, 11:49 witam majóweczki..dobiegam do poczatku 28 tyg. ciazy i mam juz 7 kg na plusie..a jak jest z wami i waszymi brzuszkami?aaaa gdzie tu do końcaaaaa..pozdrowionka..aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anja.t Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 12:57 aga.kotek nie przesadzaj z tym "już". Ja tez mam 28 tydz i jestem "juz" 13 kg do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1021 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 13:01 27 tydz. i też 7. Z tego 5 przez ostatnie 8 tyg. Mam szczerą nadzieję, że to tylko czasowy trend Odpowiedz Link Zgłoś
aniatomek3 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 13:10 25 tydzień i 10 kg do przodu (szczerze to może więcej ale w domu nie mam wagi... może i dobrze) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga.kotek Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 14:09 no ja tez nie mam wagi w domu..na szczęście..ale po ostatniej wizycie miałam 7kg do przodu..teraz pewnie wiecej..a kolejna mam 20 lutego takze napisze wtedy ileeeee dokładnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
tusia.gru Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 14:19 A u mnie 25t.c. i prawie 10 kg do przodu, kręgosłup mój już to czuje Odpowiedz Link Zgłoś
nikasob Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 14:17 Ja przestałam się ważyć w domu, żeby się nie stresować. Ostatnio (23 tc) było 10 na plusie, zobaczymy za tydzień (26). Jem żeby nie być głodna, czasem kawałek czekolady (no cóż, nałóg a tak się staram pilnować. Odpowiedz Link Zgłoś
be.iw Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 14:22 Z tym "juz" 7 kg to serio nie przesadzaj ja w 26 tygodniu 11 kg na plusie to co ja mam powiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
moniak13 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 14:36 Koniec 29tc i 8 kg na plusie Odpowiedz Link Zgłoś
madad1 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 14:53 Witajcie, ja jestem w 26 tyg. i mam 7,5 kg. Owszem też mnie to troszeczkę stresuje, pocieszający jest fakt, że z tyłu nic po mnie nie widać, za to z przodu mam niemala piłkę. Od poczatku 6 miesiąca mam wzmożony apetyt, wcześniej przed ciąza i w jej trakcie jedzenie nie miało dla mnie więszego znaczenia. Mialam ochotę głównie na kwaśne, teraz nie dosyć, że apetyt się wzmógł to jeszcze mam ochotę na słodycze! I nie odmawiam ich sobie zbyt często od tych 4 tygodni, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewi.w Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 15:34 A to was pobije bo mam 27 t.c. i juz 15 kg do przodu! na szczescie jakos bardzo tego nie widac, troche poszlo w uda , ramiona a reszta w brzuszek Jestem dosc wysoka wiec moze dlatego nie zbyt widoczne to jest Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1005 26 tc i ...4,5kg 09.02.06, 15:51 albo 2,5 biorac pod uwage wage wyjściową, potem zrzuciłam paskudnymi mdłościami 2 Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 16:09 Ja mam jakieś 7 kg do przodu. Biorąc pod uwagę,że zaczęłam 30-sty tydzień może to nie jest wiele. Ale... no właśnie brzucha w ogóle nie widać. Byłam dziś w sklepie "ciążowym" i obok była dziewczyna w 5 m-cu a brzuch miała conajmniej 2x większy niż mój. Ale moje NOGI - koszmar, dosłownie podwoiły swoją objętość. Jak jest u Was, też tyją Wam nogi??? Ja jestem zdruzgotana tym faktem, co się dzieje z moimi nogami. Czy to tylko ja tak mam, czy któraś z Was ma podobny problem? Z dużym brzuszkiem jest lepiej, bo się urodzi i już "w miarę" go nie będzie, a słoniowe nogi zostaną... Jak widzę dziewczyny, którym tylko brzuszek wystaje a nogi mają jak patyki,to dosłownie płakać mi się chce jak spojrzę na siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
megan7 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 16:34 U mnie 25 tydz. i 7 kg do przodu, ale chyba wszystko mi weszło w brzuch i piersi. W nogi raczej nie, a brzuch mam duży (91cm a zaczynałam z 65) i śmiać mi się chce jak się widzę bo taki duży brzuch i nogi jak patyki. mfka u Ciebie pozytywną stroną jest to, że jak nie urośnie Ci duży brzuch nie bedziesz miała rozstępów ) a ja czuję, że mnie nie ominą... Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 16:40 No tak, może na brzuchu się nie pojawią ale na nogach pewnie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 18:09 hmm..też ostatnio zauważyłam,że tyją mi nogi...jestem troszkę po połowie czasu ciążowego i nie wiem co będzie dalej...w ogóle brzuszek mam mały natomiast ciało całe pulchniejsze...moje koleżanki,któe ciążę niejedną mają za sobą powiedizały,że wszystko wróci do normy...że mogę być nawet chudsza niż przed ciążą,bo jednak opieka nad maluchem to ciężka sprawa i potrzebne jest mnóstwo energii...więc nie martw sie odzyskamy swoje figury...przynajmniej tak mi się wydaje...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
alisa222 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 16:47 hej dziewczyny!!! no nie przesadzajcie biadoleniem nad wagą w ciąży. ja obecnie kończe 26 tc i jestem 10 kg na plusie. pomyślcie - ciąża to jedyny taki okres w Waszym życiu, kiedy nikt nie ma prawa Wam zarzucić, że jesteście grube i możecie jeść co tylko chcecie. W końcu tak dyktują Wam organizmy. Pozdrawiam i życzę pomyślnych rozwiążań Alicja z Oliwką /ur.24-08-2003r./ i 26 tc /Hania/ -- Odpowiedz Link Zgłoś
megan7 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 16:56 haha, bardzo dobre podejście ) tylko dlaczego mój organizm ciągle chce słodyczy??? mfka po codziennych spacerkach z wózkiem bedzie dobrze ) Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 17:01 Pod warunkiem,że znajdę spodnie z nogawkami do których zmieszczą się moje nogi... Odpowiedz Link Zgłoś
agness25 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 17:36 26/27 tydz i 3,5 kg na plusie Odpowiedz Link Zgłoś
cleo1976 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 17:51 u mnie 28 tydzień i 9 kg do przodu, poszło tylko w brzuszek, zero rozstępów Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 18:15 ja mam 25 tydzień(choć wydawało mi się ostatnio że powinno być o tydzień dalej...na początku ciąży,tzn.w 1 miesiącu utyłam na dzień dobry 4 kilo...to była makabra bo w jeden dzień weszłąm w jeansu bez problemu,na drugi w biegu do pracy odpinałam guzik a na trzeci po prostu w nie nie weszłam.I naprawdę działo się to z dnia na dzień.Potem do końca 4 miesiąca nie przybrałąm nawet grama.na początku 5zgubiłam kilogram a w 6...uch...w 6 najpierw do przodu 2 potem do tyłu 1,5 a teraz się nie ważę bo nie wiem...od dwóch tygodni jestem w domu po pobycie w szpitalu i jakoś czułam,że schudłam znowu...choć może przybrałam na wadze tylko powoli zaczyna mi być wszystko jedno...na gimnastykę i talię osy przyjdzie czas od czerwca (termin mam na dzień mamy) Odpowiedz Link Zgłoś
szprotka6 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 18:38 Kończę 27 tydzień i 7 kg do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
topola4 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 19:18 Jestem w 26 tygodniu. Dopiero teraz ważę tyle ile przed ciążą. Pierwsze miesiące upłynęły mi na walce z jedzeniem. Szczupła nigdy nie byłam, więc moje dziecko miało zapasy. Teraz jem sporo, ale efekty mizerne. Odpowiedz Link Zgłoś
magdacz1 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 19:50 Końcówka 25 tc i 5-6 kg zależy od dnia, bo czasami naprawdę ten mój brzuchol jest wielki jak bania, a czasami całkiem mały i leciutki ) Magda Odpowiedz Link Zgłoś
1979ju Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 22:39 27 t.c. i 5 kg, wszystko poszło w brzuszek. Pozdr, Asia. Odpowiedz Link Zgłoś
daga210 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 09.02.06, 23:39 Witam, kończe 28 tydzień i przytyłam 4 kilo, ale wydaje mi sie, że taraz to już pójdzie z górki i jeszcze Was dogonie)Pozdrowienia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewi.w Re: ile już jesteście kg do przodu??? 10.02.06, 05:52 Czyli srednia majowek wynosi 7 kg no zazdroszcze wam normalnie! Kiedy ja zrzuce te kilosy? pewnie do 20stki dotre. Malo mi brakuje do wagi tatusia DD teraz to takie prwdziwe babsko jestem!! hehehe ale ciesze sie ogromnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
ania175 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 10.02.06, 09:29 Ja jestem w 25/26 tyg i mam 10 kg na plusie. Rozeszło się to tak, ze najwiecej mam w brzuchu a reszta równomiernie na całym ciele. Odpowiedz Link Zgłoś
helena79 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 10.02.06, 10:49 uff, ulżyło mi! 26 tc i 10 kg więcej. Czyli wszystko w normie! Odpowiedz Link Zgłoś
aiowa Re: ile już jesteście kg do przodu??? 10.02.06, 11:52 ja zaczelam 29 tc i mam okolo 6 do 6.5 kg na + troszke za malo ale napewno nadrobie Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 Tabela tygodni ciąży i prawidłowej masy ciała 11.02.06, 03:12 Ja jak byłam u lekarza 3 tygodnie temu - w 28 tygodniu ciąży miałam 11 kilosków z hakiem na plusie. Zwrócił mi uwagę, że trochę za dużo. Poniżej wklejam przydatną tabelką, która Wam pomoże nadesłaną chyba kiedyś przez Pszczółkę. Zachowałam ją na zaś i teraz się przydaje... Eeee... nie da się, bo to link związany z moimi danymi sprzed ciąży. Szkoda, ale poszukajcie - na forum był taki wątek. Swoją drogą, ciekawa jestem ile będzie przy kolejnej wizycie u gina. Nigdzie indziej się nie ważę, bo różnica między wagami może sięgać nawet 5 kilogramów - takie skoki można mieć też przed lub po wypróżnieniu, napiciu się itp. Dlatego nie przesadzajcie z tym ważeniem i porównywaniem wszędzie. To nie ma sensu. Pozdrawiam Mysza i wiercioch ps. Ja oczywiście znowu męczę się z bezsennością, no i... zgagą. Standard Odpowiedz Link Zgłoś
lila_m Re: Tabela tygodni ciąży i prawidłowej masy ciała 11.02.06, 10:20 Bo najlepiej się ważyć o tej samej porze, na przykład rano na czczo, tylko w bieliźnie. A ja mam krzywą podłogę w łazience (stara kamienica) i zauważyłam że waga też musi stać w jednym miejscu ) pozdrawiam, Lila Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 11.02.06, 10:33 25 tc i 6 kg na plusie Odpowiedz Link Zgłoś
moli75 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 12.02.06, 10:31 29 tydzień i 8,5 kg więcej Odpowiedz Link Zgłoś
september_77 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 13.02.06, 15:15 27 tc i 6 kg na plusie)) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_czarna A jak mnie lekarz wkurzył... 13.02.06, 15:43 Dziewczyny, jestem w 29 tc i przytyłam 8kg...To chyba nie jakoś tragicznie..?! W sobotę byłam na 3D i robił mi je jakis młody lekarz. Żeby zabic ciszę i wykorzystać go, spytałam się o spuchnięte nogi (do swojej gin ide dzisiaj)..a on mi na to: a ile pani przytyła?ja: 8 kg on: to za dużo, powinna pani 5kg góra!! Powiedzcie mi, jakich on sie książek naczytał i co to za bzudry tam były.. Odpowiedz Link Zgłoś
september_77 Re: A jak mnie lekarz wkurzył... 13.02.06, 15:50 Jakiś nienormalny za przeproszeniem! Aż się zdenerwowałam - 29 tc i 8 kg to za dużo! Moim zdaniem 8 kg to wynik baaardzo ok i nie masz co się przejmować)) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_czarna Re: A jak mnie lekarz wkurzył... 14.02.06, 13:36 No mi tez się wydawało,ze to nie tak duzo..Facet durny, ciekawe jakby sam był w ciąży ile by przytyłEch, co zrobić.Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
justynapio Re: ile już jesteście kg do przodu??? 14.02.06, 13:28 cześć dziwczyny Ja jestem w 30 tc i 12 kgdo przodu, ciekawe co będzie dalej. Czytałam, ze podobno w ostatnim miesiącu można nawet schudnąć bo dzidzia sobie od nas troszkę podkrada Ale nie ma się co przejmować, trzeba jeść zdrowo i tyle ile ma się ochotę żeby niunia była silna i zdrowa Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
mia80 Re: ile już jesteście kg do przodu??? 14.02.06, 13:50 U mnie 26 tc i 9 kg na plusie Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a Re: ile już jesteście kg do przodu??? 14.02.06, 14:02 Wróciłam właśnie od lekarza../znów schudłam...tym razem 1kg...co prawda lekarz mówi żeby sie nie martwić bo to się zdarza...wyniki mam dobre...więc się nie martwię narazie... Odpowiedz Link Zgłoś
aniak-i Re: ile już jesteście kg do przodu??? 14.02.06, 16:02 a ja kurcze musze na siebie publicznie narzeknąć!! bo cos mi sie wydaje ze za te dodatkowe kg to nie tylko z ciazy! Chodze tylko w ciazowych spodniach(bo zimno) ale w niedziele próbowałam załozyc spodniczke , taka na gumce pod brzus i mi na tyłek nie wlazła. co ja na siebie włoze po porodzie. wiem ze ni bede sie przciez teraz odchudzac ale chyba zaczne sie starac mniej sobie ulegac.(czyt zapomniec o drazetkach orzechowych) Odpowiedz Link Zgłoś