Dodaj do ulubionych

jak się poznaliście i jak dlugo jesteście razem ?

14.02.06, 14:35
Walentynki mnie natchnęly wink))
i ciekawa jestem jak poznalyście Waszych mężów-nie-mężów i jak dlugo trwają
Wasze związki
my poznaliśmy się w agencji nieruchomości wink)) mąż szukal dla mnie
mieszkania i bylam jego klientką wink))
tak skutecznie szukal, że w mieszkaniu zamieszkaliśmy już wspólnie, a o
tamtej pracy dawno zapomnial bo teraz pracuje w agencji reklamowej
w marcu mija 5 lat jak jesteśmy razem, a w czerwcu będziemy obchodzić 3
rocznicę ślubu
a jak u Was ?
buziaczki walentynkowe dla wszystkich
Obserwuj wątek
    • mala67 Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 14.02.06, 14:51
      my z jestesmy ze soba 4,5 roku, poznalismy sie na studiach, tzn Bartek byl
      przyjacielem mojego ówczesnego chlopaka (razem studiowali), malzenstwem
      jestemy2,5 rokusmile
      • sdomitrz Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 14.02.06, 14:58
        2.03 będzie już 8 rocznica od momentu, jak się poznaliśmy (na studiach, a
        mianowicie w akademikach UW przy Żwirki i Wigury w W-wie, gdzie w tamtych
        czasach mieszkałam). Na początek przetłumaczyłam folder reklamowy dla męża i
        jego wspólnika smile Później w ramach podziękowania - zaproszenie do restauracji
        i tak się zaczęło.
        18.03 - 6 lat po ślubie.
    • kaliaa Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 14.02.06, 15:11
      jak ktos ma jeszcze listopadowa gazete "OLIWIE" to w niej na stronie 114-15-16
      jest reportaz o nas tzn o tym jak sie poznalismy pt "Tak sie zaczela nasza
      milosc" smile a zaczela sie nietypowe przez moja pomylke sms-owa, maz studiowal w
      szczecinie w Akademi Morskiej, ja bylam z warszawy, i najpier byly telefony
      potem dlugie listy, potem spotkania, az w koncu przeprowadzialam sie do niego
      do akademika do szczecina, a jak skonczyl studia to pobralismy sie w 2002 roku
      i wrocilismy w moje rodzinne str4ony do Pruszkowa. Uwazam ze poniewaz tak sie
      specyficznie poznalismy oznacza, ze najwyrazniej bylismy sobie przeznaczeni,
      los tak chcial...
      Bardzo kocham mojego meza smile
      • madelaine6 Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 14.02.06, 15:32

My poznalismy sie w Bukowinie Tatrzanskiej-zeby bylo smiesznie
        to ja jestem z Kielc a maz z Siedlec i studiowal w Kielcach,ale
        na zupelnie innej uczelni,obydwoje bylismy na 2 roznych obozach
        narciarskich smile

Po powrocie do domu zerwalam z chlopakiem,z ktorym bylam 3,5 roku
        a w wakacje mial sie odbyc nasz slub....

Jestesmy razem 6 lat,po slubie 5 minie w te wakacje.
        Jestem pewna,ze jestesmy dwiema polowkami tego samego jablka smile
        Zyje nam sie super,nigdy sie jeszcze nie poklocilismy tak na
        powaznie smile
        • smeagoul Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 14.02.06, 15:50
          ja poznałam mojego męża przez internetsmile kiedyś wieczorem z nudów włączyłam gg
          napisałam do jednego z "dostepnych" facetów(szukałam w moim mieście) i
          znalazłamsmile Najpierw długie rozmowy, smsy, spotkania potem Paweł był w szkole
          policyjnej ja studiowałam w Kielcach więc widywalismy sie zo 2-3 tygodnie ale na
          szczęscie nie przeszkodziło to naszemu krótkiemu zwiazkowi. Po skończonej szkole
          mojej i meża postanowiliśmy zamieszkać razem... po niecałym roku wspólnego
          mieszkania zaszłam w ciążę- planowaliśmy ślub na Wrzesień 2005 ale przyspieszyło
          się troszkesmile i od 2 kwietnia 2005 jesteśmy małżeństwem a w sumie jesteśmy z
          sobą 2 lata. Jesteśmy bardzo szczęśliwi i nie wyobrażamy sobie życia bez siebie
          i bez naszego synka Maciusia- mam nadzieję,że tak już będzie zawszesmile
          im.bobasy.pl/f/d/36101.jpg
          • madelaine6 do smeagoul 14.02.06, 16:40

Hej!Studiowalas w Kielcach?Na jakiej uczelni?
            smile ja na akademii Św.
            • smeagoul do madelaine6 14.02.06, 17:58
              najpierw licencjat na Wszechnicy Św a potem magister na Akademiismile) studia
              kończyłam w maju 2004 roku. ZEWiP z terapią pedagogiczną a Ty? może widziałyśmy
              się kiedyś na korytarzu -kto wiesmile
              Pozdrawiam
              • madelaine6 Re: do madelaine6 14.02.06, 18:41
                smile Ja najpierw konczylam filologie polska na Akademii
                (2003rok obrona) a teraz studiuje filologie angielska
                na Wszechnicy (juz koncze) smile
                Swiat jest maly smile tez Cie pozdrawiam.
      • roska11 Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 15.02.06, 12:00
        kaalia czytalam ta Oliwie i jestem pod wrazeniem waszego poznania.Tak jak
        piszesz byliscie sobie po prostu przeznaczeni
    • patoga Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 14.02.06, 16:51
      Ja podobnie jak smeagoul czyli przez internet,tyle że to mój partner do mnie
      napisał na gg. Ja mieszkałam w Szczecinie on w Gorzowie. Pisywaliśmy tak przez
      rok czasu, potem wspólne wakacje. No i w końcu sprowadziłam się do niego. I tak
      już 5 rok leci.
      • mamusia_chlopczyka Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 14.02.06, 17:14
        hej, ja też przez interent... mój maż dorwał z łańcuszków mailowych kilka
        adresów do dziewczyn, w tym moim, i napisał do wszystkich dla jaj - w celu
        poznania nowych babeczek... los chcial że ja dla jaj mu odpisałam (mieliśmy po
        18 lat), później posłałam mu swoje zdjęcie i już się nie odczepił, tak mnie
        bajerował tymi mailami, że się wkońcu zakochalam w obcym facecie... później były
        długie rozmowy telefoniczne... ach zapomniałam dodać ja jestem z Radomia a mój
        mąż z Mazur... aż w końcu wybrałam się na praktykę szkolą (miałam 18lat) do jego
        miasta i to już była miłość za zawsze... teraz w czerwcu minie 6 lat, jak do
        mnie napisał, na początku tego miesiąca minęło 5 lat jak się pierwszy raz
        zobaczyliśmy, a w lipcu będzie 2 lata po ślubie... kachamy się jak nikt inny na
        tym świecie i wierzę że tak będzie zawsze, a teraz mamy jeszcze slicznego
        Stasia, który jest naszym największym i najukochańszym skarbem... a teraz się
        przyznaje, że jak tylko zobaczył moje zdjęcie to powiedział sobie, że nie
        odpuści dopóki nie bedę "jego"... ach... mogłabym tak pisać i pisać jak to było,
        bo było jak w bajce i jest jak w bajce, tylko własnego mieszkania nam jeszcze
        brakuje... mogłabym napisać bestselerowy romans zakończony węzem małżeńskim...
        • magdalena_gk Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 14.02.06, 20:39
          Witam, historię Kaliaa czytałam w Oliwi, pozdrawiam serdeecznie smile
          Ja mam 28 lat a mojego męża poznałam w ... pierwszej klasie liceum. Zaiskrzyło
          na dobre na jego "osiemnastce" - smiejemy się, że jestem jego prezentem
          urodzinowym. Potem wspólne studia, co roku latem wspólne wyjezdy do pracy za
          granicę. No i dwójka cudownych dzieciaczków: Konrad - 5 lat prawie i Kaja -
          wrześnióweczka 2006. Ślub wzięliśmy 4 lata temu. Mieliśmy delikatne upadki i
          wspaniałe wzloty, ale cokolwiek się dzieje, to wiemy, że się kochamy. To ten i
          już smile
    • gocha34 Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 14.02.06, 21:47
      Czytam Wasze posty i widzę ,że my narazie "bijemy"Was stażem.Poznaliśmy się
      tradycyjnie-dzisiaj mija 11 lat i jeden miesiąc. 11 lat temu już razem
      obchodziliśmy Walentynki.Poznaliśmy się na imprezie studenckiej w Krakowie w
      klubie Zaścianek-są tam jeszcze dyskoteki?Ja poszłam z koleżanką a On
      sam,twierdzi do tej pory ,że czuł że wtedy spotka miłość swojego
      życia!Oczywiście zawsze się z tego śmiałam,bajerował dobrze!A ja po dwóch
      tygodniach chciałam powiedzieć Mu ,że nic z tego nie będzie...ale widać tego
      nie zrobiłam! Studiowałam w Krakowie ,a On Krakus z krwi i kości.Tak się
      szczęśliwie potoczyło, że we wrześniu będziemy obchodzić 8 rocznicę ślubu.Też
      uważam ,że tak miało być.Jesteśmy szczęśliwi,chociaż nie powiem ,że się nie
      kłócimy czasami,ale to szybko mija .Na szczęście z każdego zakrętu potrafimy
      wyjść cało,z nowym doświadczeniem i jeszcze bardziej przekonani o swojej
      wzajemnej miłości,której owocami są cudne dzieciaczki Marysia -4 latka i Maciuś
      -5 miesięcy.Pozdrawiam i życzę długich szczęśliwych lat w związkach ze
      wspaniałymi mężczyznami.
      • kika_kika wspólny zbiór: kraków - internet :) 15.02.06, 15:40
        A ja rodowita Krakuska poznałam mojego męża przez gg smile poprostu wpisałam do
        wyszukiwarki: dariusz 25-30 smile no i pokazało mi tych darków troche (a to
        dlatego ze podobało mi sie to imie smile)... no i tak po 3dniach zaczelismy sobie
        pisac: nażeczony nażeczona.... po 6 miesiącach (w tym 2 ciszy - każde z nas
        wtedy rozwiązywało swoje problemy wink) spotkaliśmy się... na 3 randce mąż mi
        się oświadczył i po kilku miesiącach wzieliśmy ślub smile a po kilku latach
        urodził się Maksio smile
        a teraz daty:
        czerwiec/lipec 2000 - pierwsze:puk puk na gg
        styczeń 2001 - 1 spotkanie
        luty 2001 - oświadczyny
        czerwiec 2001 ślub
        wrzesień 2005 - Maksio smile
        i może nie zawsze jest rózowo to w gruncie rzeczy... jesteśmy razem i się
        kochamy smile
        • aga21c Re: wspólny zbiór: kraków - internet :) 15.02.06, 19:36
          Nieźle! Ja też mieszkam w Krakowie, mój mąż ma na imię Darek i mam dzidziusia z
          września 2005. A na domiar wszystkiego jesteśmy ze soba oficjalnie od stycznia
          2000. Pozdrawiamy gorąco!!!!!!
          Aga
        • miodzio_k Re: wspólny zbiór: kraków - internet :) 16.02.06, 22:15
          a my znaliśmy sie ..oj długo długo. W 1998 (miałam 14 lat!) siostra wychodziła
          za mąż. Miałam z kims iść a ponieważ wiedziałm ze Paweł lubi się bawić i tańczyć
          zaprosiłam go (on miał wtedy 21 lat). Bawiliśy się super. Od tego się zaczeło.
          Potem zawsze jakiś pretekst by się spotkać. W lipcu 2001 (miałam 17 lat) się
          zaręczyliśmy. Widywaliśmy się codziennie. W 2004 w czerwcu ( maiałam 20 lat)
          ślub. Pół roku później zaplanowaliśy dzidzię i od razu się udało. 2005 - Juleńka
          już jest z nami.
    • scotia Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 14.02.06, 22:15

Oj, widzę, że Kraków wygrywa w długości związków!!! Z mężem poznałam się w
      listopadzie 94 roku ( matko, to już ponad 11 lat temu wink)) ) na Andrzejkach.
      Poznaliśmy się dzieki jego siostrze, z którą chodziłam do liceum. Pobraliśmy się
      w sierpniu 97 r. Trochę więc naczekaliśmy się na dzieciaczka, który teraz ma
      już 5 miesięcy i tydzień. Jest S U P E R!!!
      • gocha34 Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 14.02.06, 23:15
        No brawo!Trochę dłużej niż my.Powodzenia!
      • gosia152 Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 15.02.06, 08:22
        my poznaliśmy sie w naszej ówczesnej pracy, w listopadzie 1998 roku, czyli w
        tym roku będzie 7 lat a malżeństwem jesteśmy od września 2001r, czyliponad 4
        lata, w podróż poślubną lecieliśmy 12 wrzesnia, dzień po ataku na World Trade
        Centersmile)
    • aga21c Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 15.02.06, 09:22
      Ja dołązam do opowieści Krakowskich. Śmieję się, że nasz związek wygladał tochę
      jak z "telenoweli brazylijskiej" smile. Poznaliśmy sie 11 lat temu na studiach.
      Byliśmy na tym samym roku i podobno od razu się mojemu mężowi spodobałam. Ja
      tego samego o nim nie mogę powiedzieć, bo wstyd się przyznać, ale z pierwszych
      4 lat studiów to nie bardzo go pamiętam smile)). Aż tu na 5 roku zamieszkałam z
      jego koleżanką (notabene chorobliwie w nim zakochaną). Darek zaczął nas często
      odwiedzać i tak się jakoś poskładało, że zaczęliśmy się spotykać na herbatkę i
      piwko "Pod Instytutem" na Grockiej. Ja byłam między młotem a kowadłem, bo z
      jednej strony facet który mnie zafascynował a z drugiej strony kumpelka
      zakochana po uszy w nim. Tak więc przez kilka miesięcy spotykaliśmy sie
      potajemnie, aż w końcu po rozmowie z koleżanką i wygarnięciu całej prawdy, w
      styczniu 5 lat temu wystąpilismy oficjalnie razem. Pół roku póżniej
      zamieszkaliśmy razem. 4 września będziemy obchodzić drugą rocznicę ślubu a 24
      września nasza Oleńka skończy rok. Kochamy się z dnia na dzień bardziej,
      chociaż pewnie jak w każdym związku są lepsze i gorsz dni. Pozdrawiam wszystkie
      szczęśliwe mamy i życzę dużo miłosci.
      Aga
      Oleńka 24.09.2005
      <a href="Oleńka<a href="olenkas.bobasy.pl
    • sani14 Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 15.02.06, 09:32
      w maju minie 6 lat jak się poznaliśmy ale nie od razu byliśmy razem, ja byłam
      wtedy zajęta i nie zwracałam uwagi na innych facetówsmile ale na szczęście los
      wie co robi (do dzisiaj jesteśmy przekonani że połączyła nas siła wyższa)
      ponieważ on jest przyjacielem mojego dobrego kolegi z pracy a Leszno jest małe
      od czasu do czasu się spotykaliśmy i tak też było 26 kwietnia 2004 roku kiedy
      wpadliśmy na siębie w pubie a że to były jego urodziny to nie wypadało nie
      przyjąć zaproszenia do stolika (a byłam już znowu wolna) i tak z faceta który
      nie był w moim typie stał się moją największą miłością a ciąża spowodowała że
      ten ułamek procenta wątpliwości który mieliśmy (czy to na pewno to - bo tacy
      starzy jak my przyzwyczajają się do wygód życia w pojedynkę) zniknąłsmile
      a 29 kwietnia bierzemy ślubsmile
    • roska11 Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 15.02.06, 12:13
      A wiec u nas w marcu minie 8 lat bycia ze soba,a po slubie jestemy 5
      lat.Poznalismy sie rowniez przypadkowo.Gdy bylam jeszcze w liceum poznalam
      pewnego Piotra (przypadkowo w miescie) z ktorym wymienilismy sie
      telefonami.Doszlo do 2 spotkan i stwierdzilam,ze to nie chlopak dla mnie i
      delikatnie zerwalam z nim kontakt.Po jakims roku zadzwonil do mnie, czy nie mam
      ochoty sie z nim spotkac i jeszcze z jego kolegami.A ze bylam akurat w zwiazku
      z chlopakiem (z ktorym bylam w tym momencie poklocona) umowilam sie z
      nim.Wzielam z soba siostre i kolezanke i spotkalismy sie w restauracji.Ten
      Piotr przyszedl rowniez ze swoim kolega i kuzynem.Kuzyn Marek przyjechal do
      niego z Niemiec (historia ta dzieje sie w Szczecinie)na pare dni.No i wlasnie
      wtedy poznalam Marka.Przez rok bylismy tylko znajomymi,a gdy cos juz zaczelo
      miedzy nami iskrzec, to wzbrnialam sie przed ta miloscia bardzo.A to dlatego,ze
      zdawalam sobie sprawe z tego,iz w przyszlosci pewnie bede musiala wyjechac do
      Niemiec czego bardzo nie chcialam.Ale milosc okazala sie silniejsza i po 3
      latach milosci na odleglosc (bo tyle bylismy z soba przed moim wyjazdem do
      Niemiec),po skonczeniu przeze mnie studiow zdecydowalismy sie na slub.Slub
      cywilny odbyl sie w Niemczech a koscielny juz w Polsce.I tak minely juz 4,5
      roku odkad mieszkam w miasteczku nieopodal Hamburga.
    • monika9710 Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 15.02.06, 15:16
      my jesteśmy już 9lat razem, w tym 2 po ślubie. pozmaliśmy się w podstawówce i
      tak razem do liceum, później na studia i tak do dziś.
    • szyman33 Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 15.02.06, 15:25
      A my...poznali nas znajomi ze studiów. Ja byłam na pierwszym roku Seba na
      drugim. Teraz jestesmy juz 4 lata (lipiec)po slubie , a ze soba to juz 8
      lat....ojej....jak to juz długo....
      • zitke Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 16.02.06, 12:13
        U nas za 3 dni pierwsza rocznica smile Poznalismy sie w pracy tzn ja szukalam
        pracy, znalazlam ogloszenie ze nowy lokal poszukuje kelnerki i wybralam sie na
        rozmowe. Szefem byl moj maz wink) i jakos tak sie potoczylo za od roku jestesmy
        malzenstwem i mamy sliczna corcie.

szipszop.pl/tickers/1767.gif
        • taormina Re: jak się poznaliście i jak dlugo jesteście raz 16.02.06, 17:31
          Znamy się z Pawłem od 14 lat, razem jesteśmy od 10, a małżeństwem od 4. Madzia
          urodziła się we wrześniu, więc po 3,5 roku małżeństwa.
          Z moim mężem chodziliśmy razem do liceum wink))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka