Dodaj do ulubionych

urodzeni 01.11.2005 r.?

20.02.06, 15:04
Obserwuj wątek
    • bebro Re: urodzeni 01.11.2005 r.? 20.02.06, 15:12
      Troszkę się pośpieszyłam z tym pierwszym postem, ale teraz nadrabiam.
      Witam wszystkie mamusie i 1 - wszo listopadowe pociechy. Mam na imię Beata a
      moja córcia Agatka. Nasza Królewna urodziła się w tak szczególnym dniu jakim
      jest 01.11. ważąc przy tym 4340g i mierząc 57 cm.
      Szukałam wcześniej mamusie z taką datą urodzenia swoich pociech, ale niestety
      nikogo nie znalazłam więc postanowiłam zacząć poszukiwania...
      Mamy nadzieję, że dołączy ktoś do nas i będziemy mogły pogadać i wspólnie
      przeżywać jakże radosne chwile z naszymi maluszkami.
      Pozdrawiamy
      • ewa7712 Re: urodzeni 01.11.2005 r.? 24.02.06, 10:56
        Wtam!
        Niestety mój synek Mikołaj nie urodził się 1-szego, ale 16-tego .11.2005r.Więc
        różnica między naszymi maluchami jest 15 dni, to dużo ak dla takich maluszków,
        ale myśle że wspólne tematy też by się znalazły, jeśli to cie interesuje.Przy
        porodzie ważył 3570g i mierzył 53 cm. Muszę przyznać,że kawał kobitki
        urodziłaś, gratulacje!Na dzień dzisiejszy Mikołaj waży 7 kilo i mierzy 68
        cm.(waga i pomiar z 17.02.br. a więc dzień po tym jak skończył 3 m-ce).Pozdrawiam!
        • bebro Miło nam poznać 27.02.06, 11:24
          Witamy !smile
          Bardzo się cieszymy, że Agatka znalazła kolegę Mikołajka (pierwszy jej kolega
          wink), no a mama koleżankę do wspólnych pogawędek.
          Wczoraj wróciliśmy od babci i dziadka i w końcu córcia zaczyna się oswajać z
          innymi osobami a nie tylko z mamusią i tatusiem.
          Dopiero teraz widzę jak każdego dnia zmienia się, częściej się śmieje, więcej
          "rozmawia" i właśnie teraz te zmiany są zdecydowanie widoczne.
          Czyż takie dzieciątko nie sprawia nam wiele radości? Cały świat potrafi przesłonić.
          A jak tam u Was? Ma Mikołaj rodzeństwo, czy narazie w pojedynke?
          Pozdrawiamy i do usłyszenia.
          Podaję adres meilowy, gdybys była zainteresowana do większych pogawędek
          bebro@gazeta.pl
          • ewa7712 Re: Miło nam poznać 28.02.06, 12:37
            Witam1
            Mikołajek nie ma jeszcze rodzeństwa, to nasze pierwsze szczęście,wczoraj byłam
            na drugiej kontroli bioderek,jest wszystko ok, kazał dr przyjść jeszcze na 6
            miesięcy,nie wiem kiedyś 11 i prawie 4 lata temu (bo w takim wieku są dzieci
            mojej siostry ) nie było tyle kontroli na biodereka, dwa razy to góra jak
            wszystko było ok, albo to było tak dawno ze zapomniałam jak moja siostra ganiała
            na badania.
            A co do Mikołajka to tez widzimy jak zmienia sie z dnia na dzień, zaskakuje
            czymś nowym, jedynie nie zaskoczył mnie jeszcze sympatią do butelki, ha ha, no
            ale jesteśmy cierpliwi, jeszcze mam troszkę macierzyńskiego(do 07.03.) a potem
            jeszcze wypoczynkowy zaległy tak do 03.04. to może do tego czsu się przekona, a
            jak skończy 4 m-ce to zaczne wprowadzać mu inne produkty, może do kaszki z
            butelki się przekona,zobaczymy.Mój meil: ewaiprzemek@wp.pl
            • bebro Re: Miło nam poznać 01.03.06, 13:13
              Witam!!!
              My także wybieramy się na kontrolę bioderek,ale we wtorek. U nas to już 3
              wizyta, bo Agatka miała dysplazje fizjologiczną i kazano nam zakładać podwójną
              pieluchę, ale że ona śpi jak żabka więc obyło się bez dodatkowych pieluch. Na
              szczęście wszystko idzie w dobrym kierunku i bioderka będą już w pełni
              ukształtowane smile
              Ostatnio dałam mojej córci do polizania jabłuszko, mówię Ci jak jej posmakowało
              i już nie mogę się doczekać kiedy będzie mogła je już jeść (oczywiście nie w
              całości smile). Ale z tego co wiem, to jak się karmi piersią to pierwsze posiłki
              dopiero pod koniec piątego miesiąca.
              Oj jak szybciutko zleciał ten czas. Dzisiaj kończy nasza Królewna już czwarty
              miesiąc. Jest to także nasze pierwsze wyczekiwane maleństwo (no może nie takie
              maleństwo, bo kobitka to już z niej konkretna).
              Ja narazie siedzę w domku i troszkę posiedzę, bo firma w której pracowała
              zrobiła kaput i będę musiała na nowo szukać, ale to później. Póki co jeszcze mi
              się nie spieszy. Poczekamy - zobaczymy.
              Pozdrawiamy
              Beatka i Agatka
              • ewa7712 Re: Miło nam poznać 04.03.06, 17:08
                Witam!
                Ja chocia z karmie piersią to nowe produkty będę probowała wprowadzać jak
                skończy cztery m-ce, bo przeciez musi maluch coś jeśc jak pójdę do pracy, a
                pracuję 50 km od domu, więc nie będę mogła wyskoczyć na cycka, a mały nadal nie
                zaprzyjaźnił się z butelką. sad Ale myślę że przekona się do niej ... w końcu smile)
                Pozdrawiam!
                A co do bioderek to od samego początku dawałam Mikołajowi do pampersa pieluszkę
                tetrową, tak na wszelki wypadek, dalej daję chociaż myślę ze jak nic nie jest to
                już chyba nic się nie stanie z bioderkami, ale co to jest troska mamy!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka