bebro Re: urodzeni 01.11.2005 r.? 20.02.06, 15:12 Troszkę się pośpieszyłam z tym pierwszym postem, ale teraz nadrabiam. Witam wszystkie mamusie i 1 - wszo listopadowe pociechy. Mam na imię Beata a moja córcia Agatka. Nasza Królewna urodziła się w tak szczególnym dniu jakim jest 01.11. ważąc przy tym 4340g i mierząc 57 cm. Szukałam wcześniej mamusie z taką datą urodzenia swoich pociech, ale niestety nikogo nie znalazłam więc postanowiłam zacząć poszukiwania... Mamy nadzieję, że dołączy ktoś do nas i będziemy mogły pogadać i wspólnie przeżywać jakże radosne chwile z naszymi maluszkami. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
ewa7712 Re: urodzeni 01.11.2005 r.? 24.02.06, 10:56 Wtam! Niestety mój synek Mikołaj nie urodził się 1-szego, ale 16-tego .11.2005r.Więc różnica między naszymi maluchami jest 15 dni, to dużo ak dla takich maluszków, ale myśle że wspólne tematy też by się znalazły, jeśli to cie interesuje.Przy porodzie ważył 3570g i mierzył 53 cm. Muszę przyznać,że kawał kobitki urodziłaś, gratulacje!Na dzień dzisiejszy Mikołaj waży 7 kilo i mierzy 68 cm.(waga i pomiar z 17.02.br. a więc dzień po tym jak skończył 3 m-ce).Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bebro Miło nam poznać 27.02.06, 11:24 Witamy ! Bardzo się cieszymy, że Agatka znalazła kolegę Mikołajka (pierwszy jej kolega ), no a mama koleżankę do wspólnych pogawędek. Wczoraj wróciliśmy od babci i dziadka i w końcu córcia zaczyna się oswajać z innymi osobami a nie tylko z mamusią i tatusiem. Dopiero teraz widzę jak każdego dnia zmienia się, częściej się śmieje, więcej "rozmawia" i właśnie teraz te zmiany są zdecydowanie widoczne. Czyż takie dzieciątko nie sprawia nam wiele radości? Cały świat potrafi przesłonić. A jak tam u Was? Ma Mikołaj rodzeństwo, czy narazie w pojedynke? Pozdrawiamy i do usłyszenia. Podaję adres meilowy, gdybys była zainteresowana do większych pogawędek bebro@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewa7712 Re: Miło nam poznać 28.02.06, 12:37 Witam1 Mikołajek nie ma jeszcze rodzeństwa, to nasze pierwsze szczęście,wczoraj byłam na drugiej kontroli bioderek,jest wszystko ok, kazał dr przyjść jeszcze na 6 miesięcy,nie wiem kiedyś 11 i prawie 4 lata temu (bo w takim wieku są dzieci mojej siostry ) nie było tyle kontroli na biodereka, dwa razy to góra jak wszystko było ok, albo to było tak dawno ze zapomniałam jak moja siostra ganiała na badania. A co do Mikołajka to tez widzimy jak zmienia sie z dnia na dzień, zaskakuje czymś nowym, jedynie nie zaskoczył mnie jeszcze sympatią do butelki, ha ha, no ale jesteśmy cierpliwi, jeszcze mam troszkę macierzyńskiego(do 07.03.) a potem jeszcze wypoczynkowy zaległy tak do 03.04. to może do tego czsu się przekona, a jak skończy 4 m-ce to zaczne wprowadzać mu inne produkty, może do kaszki z butelki się przekona,zobaczymy.Mój meil: ewaiprzemek@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bebro Re: Miło nam poznać 01.03.06, 13:13 Witam!!! My także wybieramy się na kontrolę bioderek,ale we wtorek. U nas to już 3 wizyta, bo Agatka miała dysplazje fizjologiczną i kazano nam zakładać podwójną pieluchę, ale że ona śpi jak żabka więc obyło się bez dodatkowych pieluch. Na szczęście wszystko idzie w dobrym kierunku i bioderka będą już w pełni ukształtowane Ostatnio dałam mojej córci do polizania jabłuszko, mówię Ci jak jej posmakowało i już nie mogę się doczekać kiedy będzie mogła je już jeść (oczywiście nie w całości ). Ale z tego co wiem, to jak się karmi piersią to pierwsze posiłki dopiero pod koniec piątego miesiąca. Oj jak szybciutko zleciał ten czas. Dzisiaj kończy nasza Królewna już czwarty miesiąc. Jest to także nasze pierwsze wyczekiwane maleństwo (no może nie takie maleństwo, bo kobitka to już z niej konkretna). Ja narazie siedzę w domku i troszkę posiedzę, bo firma w której pracowała zrobiła kaput i będę musiała na nowo szukać, ale to później. Póki co jeszcze mi się nie spieszy. Poczekamy - zobaczymy. Pozdrawiamy Beatka i Agatka Odpowiedz Link Zgłoś
ewa7712 Re: Miło nam poznać 04.03.06, 17:08 Witam! Ja chocia z karmie piersią to nowe produkty będę probowała wprowadzać jak skończy cztery m-ce, bo przeciez musi maluch coś jeśc jak pójdę do pracy, a pracuję 50 km od domu, więc nie będę mogła wyskoczyć na cycka, a mały nadal nie zaprzyjaźnił się z butelką. Ale myślę że przekona się do niej ... w końcu ) Pozdrawiam! A co do bioderek to od samego początku dawałam Mikołajowi do pampersa pieluszkę tetrową, tak na wszelki wypadek, dalej daję chociaż myślę ze jak nic nie jest to już chyba nic się nie stanie z bioderkami, ale co to jest troska mamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś