Dodaj do ulubionych

dziewczyny byłam u gina i ma problem

22.02.06, 18:27
Szyjka mi się nieco skróciła, ginka przepisała mi nospę i wspominała mi coś
o fenoterolu (chyba dobrze napisałam) No ale na recepcie nie było tego leku.
I teraz nie wiem. Nie mam skurczy nic mnie nie boli, czy nospa w tej sytuacji
wystarczy? Oczywiście jeśli tylko źle się poczuję to do niej zadzwonię. Ale
powiedzźcie wystarczy ta nospa?
Obserwuj wątek
    • nitka111 Re: dziewczyny byłam u gina i ma problem 22.02.06, 18:29
      Hm ja mam odwrotnie, szyjka długa i zamknięta, ale są skurcze i też dzisiaj
      dostałam nospę ale forte i magnez. Mam w miarę możliwości leżeć, a jeśli objawy
      się nasilą przyjść natychmiast.
      • dawida25 Re: dziewczyny byłam u gina i ma problem 22.02.06, 19:01
        ja mam też nospę forte do tego biorę magnez, myślę że to wystarczy gdyby nie
        było gorzej
        • ania_czarna Re: dziewczyny byłam u gina i ma problem 22.02.06, 19:32
          Ja wiem, ze szyjka się skraca kiedy są skurcze..Hmm..Ja mam skurcze, ale szyjka
          nie skróciła się, biore Fenoterol od 20 tc. Ale to wszystko dziwne.
      • o_tuska Re: dziewczyny byłam u gina i ma problem 22.02.06, 20:21
        Powinno pomóc. Tak było w moim przypadku. Im więcej odpoczywam tym lepiej i
        mniej nospy biorę. Pami etaj leżymy na lwewym boku - tak najlepiej dotleniamy
        dziecko
        moja gin mówiła że jeśli jest więcej niż 10 skurczy dziennie to należy do niej
        dzwonić - to oznaka przedwczesnego porodu.
        • dawida25 Re: dziewczyny byłam u gina i ma problem 22.02.06, 20:53
          no tak, ale problem w tym, że nie boli mnie brzuch nie twardnieje, to jak mam
          rozpoznać skurcze? Już myślałam, że odetchnę po obronie a tu masz babo placek
          • bo-gumilka Re: dziewczyny byłam u gina i ma problem 22.02.06, 21:53
            To może byc efekt stresu, który odczuwałaś przed egzaminem. Ja zaczęłam
            odczuwać twardniejący brzuch (czyli skurcze) po kilkudniowym stresie. Teraz
            biorę relanium, jest nieco lepiej. Nie ma lepszj jednak recepty niż spokój i
            relaks. Polecam!
            • dawida25 Re: dziewczyny byłam u gina i ma problem 22.02.06, 21:58
              może masz rację w końcu w tygodniu zrobiłam ponad pięćset km ze stresem na
              ramieniu. Ale jak uważasz skoro nie mam objawów, oprócz tego że ginka wybadała
              mi szyjkę skróconą, to może dać sobie spokój na razie z ta nospą? No bo mnie
              nic nie boli w zasadzie.
              • agaska5 Re: dziewczyny byłam u gina i ma problem 23.02.06, 13:30
                Hej !
                Nospa weź - nie zaszkodzi Ci (można brać max. 6 tab/dziennie lub 3 tab.
                FORTE/dziennie), a z pewnością może uchronić przed ryzykiem przedwczesnego
                porodu. Dobrze też wziąć 3 x dziennie MagneB6.
                Ja jestem na podobnej 'kuracji' od 20 tygodnia ciąży i odpoczywam w domu od
                połowy grudnia.Moja szyjka skróciła się do 3cm, ale na szczęście nie skraca się
                już bardziej! Lekarka zaleciła mi ODPOCZYNEK, POLEGIWANIE i ZERO wysiłku !!!
                Uważaj na siebie ! Ostrożności nigdy za wiele - w końcu chodzi o życie i
                zdrowie Twojego DZIECKA.
                A ! Fenoterol zaleciła mi inna gin-ka, ale od drugiej dowiedziałam się, że
                ponoć w tak wczesnej ciąży nie jest on obojętny dla serduszka dziecka i ja póki
                co wspomagam się tylko Nospą i magnezem.
                Co do objawów to ich po prostu nie ma. Dodatkowo mogą wystąpić skórcze -
                twardniejący brzuch, ale ginka uprzedzała mnie, aby obserwować wydzielinę z
                pochwy - jesli jej zabarwienie zmieni się z naturalnego w różowy lub
                pomarańczowy albo pojawi się plamienie, to natychmiast trzeba zgłosić się do
                szpitala. POWODZENIA ! Będzie dobrze wink))
                • dawida25 Re: dziewczyny byłam u gina i ma problem 23.02.06, 13:38
                  no na razie to mam jeszcze jakąś cholerną infekcję uncertain/
    • nitka111 Re: dziewczyny byłam u gina i ma problem 23.02.06, 14:11
      Ja mam przy skurczach ( tylko , bo szyjka długa i zamknięta) magnez forte 3 razy
      dziennie po 2, a jak nie przejdzie to nospa forte, nie więcej niż dwie dziennie.
      Jeśli nadal nie przejdzie , mam się do niej zgłosić po silniejsze leki lub
      skierowanie do szpitala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka