Dodaj do ulubionych

BUZIA- RATUNKU!!!!

20.03.06, 09:19
Do tej pory nie miałam większych problemów z mały ot troche chropowata buzia.
A od jakichś 2 tygodni koszmar po prostu. Nie mogę nic zrobić bo ciągle o tym
myslę. Smarowaliśmy tydzień maścią robioną, nic nie pomogło, było tak już
nieładnie, ze posmarowałam raz Elocomem pomogło natychmiast ale staliśmy się
ofiarami błędnego koła sterydów, wszystko wróciło. I co ja mam teraz robić?
Dziś dermatolog do 12tej i nie chcą nas przyjąć. Jutro jest od 16 do 17.30
może się uda dostać. Ale czy on coś pomoże? W sumie powinnam chyba pójsć do
alergologa ale czeka sie 3 miesiace podobno i jeszcze jak pomyslę o maggie -
była juz chyba u wszystkich mozliwych specjalistów w naszym mieście i nie ma
efektu. Siąść i płakać. Czemu się taki badziew robi/ Nie wiem jak to małe to
robi ale szczęścliwie nie drapie tego ale ciagle go nosimy na rękach i
zabawiamy a w nocy to nie wiem ile razy do niegow stajęsad(((.
Obserwuj wątek
    • kali115 Re: BUZIA- RATUNKU!!!! 20.03.06, 10:18
      może wprowadzasz cos nowego u nas było to samo ale jest juz dobrze bo u nas
      wychodziła alergi ibyło to samo policzki wysypane czerwone jak buraki i ciałko
      ja stosuje masc cholesterolową. Byłam u dermatologa i nic mi nie poradził a
      dodam ze bardzo dobrego i kazała isc do alergologa. Jezeli twój synek ma w
      organizmie cos co go uczula to to musi wyjsc tak było u nas .doradzam ci zebys
      jednak poszła do alergologa moze cos poda np. zyrtek który złagodzi te
      objawy. pozdrawiam
    • shamsa Re: BUZIA- RATUNKU!!!! 20.03.06, 13:55
      natychmiast odstaw sterydy i nie panikuj.
      sprobuj innych kremow (polecam bephanten, lipobase) i pomysl co wprowadzilas dwa
      tygodnie temu, odstaw to. steryd to ostatecznosc.
      na spokojnie idz do lekarza
    • aniapatryk Re: BUZIA- RATUNKU!!!! 20.03.06, 14:46
      Justynko zapomnialam ci wczoraj powiedziec przez telefon,jak bedizesz u lekarza
      spytaj sie czy jak juz wogole musisz smarowac sterydem(choc przy tych obecnych
      zmianach nie wydaje sie to potrzebne),to czy nie moze dac ci lzejszego
      np.Hydrocortizon,bo ten Elocom i Cutivate to najmocniejsze jakie moga byc sad.
      A od wewnatrz pewno ze trzeba cos dac,koniecznie.
      Głowa do gory bedzie dobrze,zobaczysz
      • justin301 Re: BUZIA- RATUNKU!!!! 20.03.06, 18:06
        wczoraj na tym zdjęciu Aniu to wyglądał po prostu rewelacyjnie w porównaniu z
        tym, co jest dzisiaj. Jutro idę do dermatologa dziecięcego. Nie wiem czy coś
        pomoże - smaruję ta maścią witaminową, staram się nad sobą zapanować i nie dać
        się znowu zwieść temu sterydowi. Chociaż jak patrzę na tę buzię to jest mi
        ciężko. Nie wiem czy ten dermatolog coś pomoże. Myślę o alergologu ale trudno
        się na NFZ umówic, mam jeden namiar na prywatną od maggie ale tam naciągają na
        testy za 3 stówki, które nic nie wykazują - już znam kilka takich przypadków. A
        poza tym nie mam zamiaru pobierać dziecku krwi z żyły. Próbuję nad soboą jakoś
        zapanować ale dziś byłam w sądzie iprzeżyłam tam bardzo nieprzyjemną sytuacjęsad-
        niektórym straszym paniom coś w głowę sie dzieje. Szkoda słów po prostu.
        Bepanten juz był - nic nie dał, maść witaminowa do niczego. Wiem, ze trzeba by
        to leczyć od środka ale coś mi sie wydaje, ze jest to trudne. Już nawet jestem
        skłonna leczyć nas wszystkich od pasożytów, których byc moze nie mamy - dużo
        czytałam na forum alergie i moze od tego trzebaby zacząć. Chociaz nie wiem jak
        to jest z takimi małymi dziećmi. Jutro się zorientuję na wizycie u dermatologa
        jak to z tym alergologiem jest.
        co to jest ta lipobaza i ile kosztuje? Juz zamówiłam ten krem, który polecala
        Ania z adremy i ten krem Oilatum soft, który też byl polecany.
        • aniapatryk Re: BUZIA- RATUNKU!!!! 20.03.06, 20:53
          Jest Lipobaza,dermobaza,cutibaza i nanobaza,ta ostatnia najdrozsza .Dzioalaja
          nawilzajaco i leczniczo.
          Justynko nie smaruj ta mascia witaminową,bo moj starszy np.był uczulony na
          Witamine A i po takiej masci miał taki ogien na twarzy ze masakra
    • nestorka1 Re: BUZIA- RATUNKU!!!! 20.03.06, 22:26
      Wydaje mi się, że najważniejsze dość do tego co spowodowało wysypkę. Ograniczyć
      lub chwilowo wykluczyć ostatnio wprowadzane pokarmy. Moja mała wyglądała tak
      jak miała miesiąc. Krzyczała przeraźliwie a lekarz stwierdził że to kolki.
      Prawie nie spała. Na szczęście inny lekarz stwierdził alergię (moja dieta nie
      dała rezultatu)i po przejściu na nuramigen po tygodniu krzyki ustały i mam
      szczęśliwe wypoczęte dziecko. Jednak ze skórą jeszcze nie jest idealnie i sama
      chętnie korzystam z rad emam. Alergologa mamy też do kitu. Postaraj się dostać
      do alergologa, życzę szybkiej poprawy. A maści to podobno indywidualna sprawa
      każdemu pomaga coś innego. Maść witaminowa nie szkodzi nam i nie pomaga,
      kąpiemy w oilatum ale oilatum soft uczula,elocom też mam ale boję się użyć bo
      to jeden z silniejszych sterydów. Zacznę wyprubowywać inne maści może coś
      spowoduje że buzia będzie znów gładka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka