Dodaj do ulubionych

jak rodzicie??

25.03.06, 18:51
Hej dziewczyny,

Dopiero do mnie dociera, ze to juz prawie koniec ciąży i coraz bardziej
zaczynam sie bać porodu. Moze kazda z nas opisze czy bedzie rodziła poprzez
cesarskie cięcie czy porod naturalny??
A jezeli przez cesarskie ciecie to z jakich powodow , a jezeli sn to czy
jestecie zdecydowane na zzo??
Ogolnie piszcie wszystko, bo pewnie kazdej z nas na pewno to sie przyda a
moze i pomoze dokonac wyboru jezeli nie jest zdecydowana jak rodzic.

Anka
Obserwuj wątek
    • kapuhy_a Re: jak rodzicie?? 25.03.06, 19:13
      Ja rodzę naturalnie podobnież...ze znieczulenia postaram się zrezygnować...ale
      jak będzie wyjdzie pewnie w praniu...w każdej chwili mogę poprosić o
      znieczulenie tylko nie w ostatniej fazie big_grin Nie mam pojęcia jak będzie dlatego
      staram się nie myśleć o tym...wkońcu lekarze i położna wiedzą co robią...jestem
      kolejnym przypadkiem medycznym i oby standardowym...
    • karolcia86 Re: jak rodzicie?? 25.03.06, 22:04
      Ja naturalnie -mam nadzieję, bo maluch na razie miednicowo ułożony, bez zzo.
      Jak się da to w wodzie.
    • magdakur Re: jak rodzicie?? 25.03.06, 22:29
      ja planuję sn bez zzo,ale jeśi dadzą - z innymi znieczuleniami dożylnie - tak
      było za pierwszym razem i było nieźle.
      Pozdrawiam.
      Magda(początek 33 tc)
    • anwaryl Re: jak rodzicie?? 26.03.06, 11:03
      Ja bardzo chcialabym naturalnie, ale panicznie boję sie bolu i chyba zdecyduje
      sie na zzo. Chociaz nie wiem jak pomagajną znieczulenia dozylne i moze od nich
      warto sprobowac.

Anka
      • melinthe Re: jak rodzicie?? 26.03.06, 11:13
        zadecyduje pewnie i tak twój lekarz, ale jeżeli chcesz znieczulenie i boisz się bólu, to chyba lepszym rozwiązaniem byłoby zzo - skuteczne, a dla dzidzi bezpieczne. Z krwiobiegu dużo więcej substancji przedostaje się do maluszka. Przy zzo musisz mieć stabilne i nie za niskie ciśnienie (bo zzo obniża), podobnie twoja dzidzia, no i krzepliwość w normie.

Ja sama jeszcze nie wiem i pewnie zadecyduję dopiero na porodóce. Ale chciałabym spróbować w wodzie (szybciej i mniej boleśnie) , a jeżeli nie będę sobie radzić z bólem, to wezmę zzo. Nie zakładam znieczulenia na dzieńdobry, bo kompletnie nie mam pojęcia jak będę to wszystko odczuwała.

smile)aga
    • agancarz Porod naturalny 26.03.06, 11:23
      To moj drugi porod i mam swiadomosc co mnie czeka. Chce rodzic silami natury (
      tak jak za pierwszym razem),z ta roznica, ze jesli bol bedzie nie do zniesienia
      to poprosze o zzo. Pierwszy porod mialam bez zadnych znieczulen i poszlo
      calkiem szybko, ale jednak nie decydowalam sie na zadne znieczulenie, bo nie
      wiedzialam jak to wszystko wyglda. Teraz mysle, ze skorzystam z ''przywilejow''
      oferowanych rodzacej.
      Pozdrawiam, Aneta
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20060526/dt/5/k/5ab5/preg.png
    • 1979ju Re: ja cc 26.03.06, 12:43
      Z powodów okulistycznych. Wiecej będę wiedziała w środe po wizycie u gina.

Pozdr, Asia - 33 t.c.
      • mischka49 Re: ja tez cc 26.03.06, 13:53
        podobne jak za pierwszym razem chce zeby to bylo CC + znieczulenie...
      • kokardka_80 Re: ja cc 27.03.06, 10:09
        Powiedz mi dokładniej, jaka amsz wadę wzroku, badź dlaczego akurat cc. Ja mam
        krótkowzroczność, do okulisty idę pod koniec kwietnia.
    • aneczkasw Re: jak rodzicie?? 27.03.06, 07:09
      Hej Majówki,
      ja chciałabym rodzić naturalnie bez znieczulenia. Z tego co już zdążyłam
      przeżyć to mam wysoki próg bólu. życie jednak pokaże czy moje plany się
      zrealizują.
      Pozdrawiam
      Anna
      --------------------
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20723;28/st/20060514/dt/6/k/3e2c/preg.png
      • dysia83 Re: jak rodzicie?? 27.03.06, 08:56
        Ja chciałabym naturalnie bez znieczulenia.W poniedziałek dowiem się jak dzidzia jest ułożona i czy nie ma żadnych przeciwskazań do porodu sn.Jeśli decydowałabym się na znieczulenie to byłoby to zzo bo sporo się naczytałam o dolarganie i bałabym się, że może zaszkodzić dzidziusiowi.Jest to moja pierwsza ciąża dlatego nie wiem jeszcze co mnie czeka i czy dam radę bez znieczulenia ale bardzo bym chciała
    • izuniap78 Re: jak rodzicie?? 27.03.06, 11:34
      Ja też chcę rodzić naturalnie. Wcześniej myślałam, że będę miała cc, bo mam
      krótkowzroczność (-4), ale Pani okulistka powiedział, że z siatkówką wszystko w
      porządku i będzie naturalny. Jak na razie nie chcę zzo, mam nadzieję, że
      wytrzymam.
      Pozdrawiam, Iza.
    • topola4 Re: jak rodzicie?? 27.03.06, 13:10
      Ja zamierzam rodzić w pełni naturalnie, najlepiej w wodzie. Zobaczymy czy się
      uda. Nie znam swojego progu odczuwania bólu, ale podejrzewam, że nie jest
      wysoki. Trochę mnie to niepokoi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka