Dodaj do ulubionych

moja waga-jestem załamana

28.03.06, 09:33
witam
czy u Was też teraz róśnie waga z dnia na dzień, bo u mnie o ok. 0,5 kg
każdego dnia-jestem przerażona, do 5 m-ca przytyłam jakieś 5 kg, a teraz mam
już na +19 kg, ograniczam się w jedzeniu, dużo spaceruje a to i tak nic nie
pomaga
Obserwuj wątek
    • patrycjabl79 Re: moja waga-jestem załamana 28.03.06, 09:37
      mimi_75 nie przejmuj sie
      ja kupilam w sobote wage i poprostu o malo z niej nie spadlam: + 18 kg!!!!
      a tu jeszcze 6 tyg do konca
      jestem bardzo zaskoczona bo wszyscy mowia ze wygladam szczuplo i ladnie
      zauwazylam jednak ze nogi i rece mam strasznie napuchniete a biust 2x wiekszy a
      to tez napewno dodatkowa waga
      dlatego nie przejmuj sie zbytnio, pomysl ze tylko pare tyg zostalo a pozniej kg
      poleca jak z gorki...
      Pozdrawiam
    • aniatomek3 Re: moja waga-jestem załamana 28.03.06, 09:48
      No tak i dlatego już się nie ważę bo ostatnio ważyłam 85kg czyli 18 na plus i
      jakoś mnie nie ciągnie żeby się dowiedzieć że przytyłam np 25 kg.
      No nie wiem jak Cię pocieszyć... w pierwszej ciąży przytyłam 30 kg i po
      powrocie ze szpitala spadło 15 kg - może to pocieszająca informacja.
      Myślę że teraz to woda zatrzymuje się w organiźmie i dlatego tak tyjesz może
      mniej soli... też tak powinnam i tylko wspomnienie o czekoladzie a tak bym
      zjadła...
      pozdrawiam
      Ania
    • aneta.d1 Re: moja waga-jestem załamana 28.03.06, 09:48
      Ja też dużo przytyłam, pewnie już ponad 20 kg!
      Ale nie czuję się z tym tak źle.Byłam szczupła przed ciążą i tak sobie myślę,
      że na tych chudych nóżkach sprzed trudno byłoby mi udźwignąć mój słodki
      brzuszkowy ciężar.A tak chociaż nie mam z tym kłopotów.Schudniemy - zobaczysz,
      nie ma co się załamywać i o tym mysleć. Nie to jest teraz najważniejsze.
      Pozdrowionka!
    • mfka Re: moja waga-jestem załamana 28.03.06, 09:56
      A ja mam 11,5 kg do przodu - 37 tydzień i widać to w nogach bo w obwodzie ud
      przybyło mi chyba po 5 cm. Brzuszek malutki, tylko te nogi! Pewnie na każdą
      nogę poszło po 5 kg, a brzuch waży 1,5kg!
    • zgagunia Re: moja waga-jestem załamana 28.03.06, 10:21
      Hej ja mam termin na 06.06, wiec troche goscinnie u was (chociaz nigdy nic nie
      wiadomo). Przytylam tez juz duzo, nawet bardzo i waze 87kg, a tu jeszcze troche
      przede mna. Startowalam z okolicy 65, wiec wole o tym nie myslec. Pozdrawiam
      pozostale "grubaski".
    • oli_2004 Re: moja waga-jestem załamana 28.03.06, 10:39
      Witam
      A ja 33 tydzień i 15 kilogramów do przodu a gdzie tam jeszcze koniec smile)) Ale
      uwielbiam jeść i niczego sobie nie odmawiam smile))
    • september_77 Re: moja waga-jestem załamana 28.03.06, 11:00
      Nic się nie martw, nie jesteś sama, ja ważyłam się dzisiaj rano - 84,6 kg przy
      174 cm wzrostu. Wprawdzie w ciąży przytyłam niewiele, bo niecałe 8 kg
      (startowałam już z duuużą nadwagą), ale i tak wyglądam i czuję sie jak słoń. No
      ale co zrobić? Damy radęsmile))
    • dido_dido Re: moja waga-jestem załamana 28.03.06, 11:01
      Ja też jestem załamana ale w drugą stronę - przez ostatnie 6 tygodni przytyłam
      tylko 0,5 kg! Razem 11 kg do przodu, ważę 56 kg.
      Wiem, wiem, 11 kg to całkiem niezły wynik, na dodatek jestem po dość
      wyczerpującej chorobie (ospie). Ale ponieważ zawsze "cierpiałam" na niedowagę
      to ciążę traktowałam jako okazję do przybrania na wadze. A teraz chyba nic z
      tego.
      Iwona
      • mimi_75 Re: moja waga-jestem załamana 28.03.06, 11:06
        dziękuję za słowa otuchy, ja zawsze cierpiałam z powodu nadmiaru kg, zawsze się
        musiałam pilnować, więc taki stan kiedy straciłam całkowicie kontrolę mocno
        mnie stresuje
    • agakapcia Re: 27,6% gratis 28.03.06, 11:20
      jesteśmy teraz w niezłej promocjii hi..hi..
      ja startowałam z 55kg teraz mam 76 (to jakieś 21 w gratisie) coś mnie w kościach łupie że będzie 80 jak nic smileapetyt mam nieziemski... nie mniej po.. kiedy zajmiemy się maluszkami i całą resztą to nie ma cudów samo spadnie...
      nie wiem jak wy ale ja zamierzam wrócić do swojej wagi choćby cudem smile

pozdrówka dla wszystkich ciężarówek
      Aga 33 tc
    • maga202 Re: moja waga-jestem załamana 28.03.06, 12:32
      Spory procent przyrostu wagi w ciąży to opuchlizna a ona znika wraz z porodem.
    • wiolik2 Re: moja waga-jestem załamana 28.03.06, 14:17
      Ja przed ciążą ważyłam ok. 54 a teraz w 34 tyg. 66 kg. Brzuch też nie jest
      jakiś bardzo duży tylko te nogi i ręce, ale jakoś wogóle mi to nie przeszkadza.
      Kompletnie nie ograniczam jedzenia, nawet słodyczy bo poprostu nie umiem nad
      tym panować. Ale nigdy przedtem nie akceptowałam siebie tak bardzo jak teraz.
      JA PO PROSTU LUBIĘ BYĆ W CIĄŻY HAHAHA
    • asia517 Re: moja waga-jestem załamana 29.03.06, 15:53
      Cieszę się, że nie jestem odosobniona!!!
      U mnie na liczniku +16 kg i momentami dołki, że jestem strasznie grubasad( Może
      to dlatego,że zawsze byłam chudzinką( przy wzroście 174cm-55kg)i teraz ta
      zmiana jest taka szokująca. Otuchy dodaje mi fakt, że moje pesymistyczne
      myślenie nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości-tzn. mężyk zadowolony.
      Twierdzi, że w końcu wyglądam jak kobieta, a nie jak szczurek, he,he.
      Ograniczyłam słodycze, z napojów tylko woda, gotowane mięsko... ale zbiżają
      się święta!!!! i cały misterny plan wezmie w łeb smile
      Stwierdziłam, że nie będę się głodzic tylko dlatego, żeby komus powiedziec, że
      przytyłam np.10 kg,a nie 15
      pozdrawiam
      Asia z majowym promyczkiem
    • apple_pie_76 Re: moja waga-jestem załamana 29.03.06, 16:25
      ja startowałam z wagą 63 -64 kg a teraz 81 kg mam na wadze crying(((
      przerażające. Biust miałam zawsze raczej duży ale teraz się tak ciężki zrobił,
      że jak śpię na boku to mnie plecy bolą crying(
      Generalnie poszło w uda, trochę w łydi, w biodra dużo crying(( no i brzuch. Troszkę
      w ręce i ogólnie pod skórą. Twarz bez zmian. Ale 17-18kg do przodu to dużo.
      • menka12 Re: moja waga-jestem załamana 29.03.06, 23:54
        Cze dziewczyny! Ja też startowałam z 63 kg, a teraz ważę 66 (34TC), co mnie
        bardzo martwiło. Przed ciążą miałam z 8 kg nadwagi i myślę, że stąd tylko 3kg na
        plusie. Lekarz jest zadowolony, dzidzia rośnie (ok.2500 waży), brzuszek też,
        tylko ja chudnę - chyba dobrze.Mały przyrost wagi to skutek diety cukrzycowej. A
        w pierwszej ciąży było tak pięknie - jadłam co chciałam, a na wadze 26kg do
        przodu i schudłam w ciągu 2 miesięcy. Także głowa do góry - będzie dobrze.
        • melinthe ????menka???? 30.03.06, 00:01
          jak to możliwe? jedno i drugie? rzeczywiście nie ma reguły, ale najważniejsze, że dzidzia prawidłowo rośnie smile))) ja już mam 19 kilo na plusie i straszliwie się martwię co to będzie do końca ciąży, a co gorsza potem???? Pewnie jeszcze parę kilo wpadnie i jak ja to zgubię???? Martwię sie strasznie, ale pocieszyłaś mnie tym co napisałaś, że można jednak zrzucić.
          pozdrawaiam ciepło smile)) i życzę zdrówka smile
    • kropek47 Re: moja waga-jestem załamana 30.03.06, 12:56
      Glowa d gory - 34tc i 21kg na plusie (mam 177cm). Miesiecznie tylam po 3-4kg a
      przez ostatnie 2tyg tylko 0,3kg - dziwne co?. Ale przestalam wreszcie puchnac i
      moze dlatego taki mlay przyrost.
      Nie martwcie zrzucimy - zaczniemy karmic piersia, bedzie lato - wiecej ruchu.
      Ostatni miesiac postanowilam nie przejmowac sie dieta i jesc to na co mama
      ochote (chociaz jakis rozsadek trzeba bedzie zachowac) bo jak urodze i bede
      piersia karmic to sporo wyrzeczen crying(( - bez sliwek, czeresni, truskawek a ja
      tak je lubie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka