Dodaj do ulubionych

Zajrzalam znow do kwietniowek! A ktora z nas 1-sza

01.04.06, 21:57
Hej,

zajrzalam dzis znow do kwietniowek. Zaczal sie dopiero "ich" miesiac. I juz
tyle tam dzieci sie pojawilo na swiecie! Za miesiac pewnie i tu beda czesciej
takie wiadomosci. Ale fajnie! Ja tam dopiero na samym koncu (29.maj), ale
niektore z Was to nawet juz teraz maja termin przesuniety na kwiecien. Ale
bedzie fajnie!!!

Komu zostalo najmniej dni? Kto ma najwczesniej termin i na kiedy?
Obserwuj wątek
    • martunia78 Re: Zajrzalam znow do kwietniowek! A ktora z nas 01.04.06, 22:43
      Pierwsza juz jestwink Teraz kolej na drugą, my tam szary koniec, ale kto to wie...
      • dawida25 Re: Zajrzalam znow do kwietniowek! A ktora z nas 01.04.06, 22:46
        wiecie ja mam dopiero 35tc, ale i już od tego momentu się może wszystko
        zdarzyć. M mi włożył już do torebki legitymację ubezpieczeniową w razie w.
        • ania_czarna Re: Zajrzalam znow do kwietniowek! A ktora z nas 02.04.06, 10:06
          Ja tez kończe teraz 35tc, od jutra ruszam z 36tcsmilesmileTermin mam na 7-go maja, z
          usg i ruchów na 30-go kwietnia...Co to bedzie??smile
          • dysia83 Re: Zajrzalam znow do kwietniowek! A ktora z nas 02.04.06, 10:42
            A ja mam termin na 6 maja.Wczoraj zaczal mi sie 36 tc.Jutro usg i moze sie okazac ze wczesniej sie niunio urodzi smile)))
            • moli75 Re: Zajrzalam znow do kwietniowek! A ktora z nas 02.04.06, 13:24
              Ja mam termin na 3 maja, ale już dwa tygodnie temu w 34 tygodniu lekarz po
              badaniu USG oświadczył, że maluszek jest rozwinięty na 37 tydzień i 4 dzień.
              Powiedział, abym przygotowała się, że urodze znacznie wcześniej, gdzież w
              połowie bądź około 20 kwietnia. To czekam i się ciesze, bo chciałabym, aby
              synek urodził się wcześniej. Szczególnie, że już w 24 tygodniu ważył 3 kg i
              mierzył coś około 50 cm.
    • pinik Re: Zajrzalam znow do kwietniowek! A ktora z nas 03.04.06, 20:56
      Dzis 03.04. a u kwietniowek juz sie 16 maluszkow urodzilo!!! Tak dzis tam
      wyczytalam smile
      • aniak-i Re: hmmm..... 04.04.06, 08:53
        do 3 juz 16. to ja tu cos musze przemyslec. Termin mam na 21majsmile ( ale mój
        ginio tego w sumie nie powiedział bo mówi ze z porodem , miłoscia i biegunka
        nigdy nie wiadomo kiedy sie zaczniesmile
        a w sumie to na maj zostawic chciałam malowanie pokoiku( w ten dłuzszy weekend
        na poczatku) do tego pranie i prasowanie tez koło tego jak juz pokoik bedzie gotowy.
        ale przemysle to i moze przesune malowanie na przed swietami tak zeby w maju byc
        gotowasmilesmile
        hihi ale sie podziało
        u nas po swietach tez sie pewnie posypie....
        a potem sie zacznie gadanie o zupkach, kupkach i naszych maluszkach
    • zukov Re: Zajrzalam znow do kwietniowek! A ktora z nas 04.04.06, 17:17
      Ja miałm byc majówką z terminem na 5 maja, choć ostatnio przy każdej wizycie
      lekarz twierdzi, że na maj nie ma szans.Ponoć świeta to będzie czas na moja
      małą. Wiele symptomów zliżajacego porodu juz mam wiec całkiem możliwe, wiec
      chyba nie bede majówkasad((
      • kapuhy_a zukov 04.04.06, 17:25
        wiem głupie pytanie,ale jakie są symptomy,że sie niebawem posypiesz znaczy na
        dwa rozpadniesz?bo ja to nie wiem...i jak znam życie to pewnei te pierwsze
        oznaki przegapię jak nic big_grin
        • mysza_33 Te symptomy 04.04.06, 19:00
          Hej, ja miałam termin na 2-5 maj, ale teraz gin wyznaczył ostatecznie na 27
          kwietnia. Trzeba liczyć 2 tyg. w tą lub w tą, więc wychodzi, że od 13 będę
          czekać, czyli gdzieś za tydzień może coś zacząć się dziać... Dzieciuch może
          urodzić się między 38-42 tygodniem ciąży (te 40 dni ciąży to taka średnia).
          Ponoć tylko 5% maluchów rodzi się w terminie wink. Ja jestem za półmetkiem 37 tc,
          więc torbę do szpitala spakowaliśmy w minoną sobotę. Od razu poczułam się
          lepiej, no i od razu zaczęły się symptomy porodu - u mnie plamienia...
          niewielkie, poprzedzone bólami brzucha, jak podczas miesiączki. Spanikowana
          zadzwoniłam do gina, który wyjaśnił, że po 37 tc (to jest tzw. ciąża donoszona)
          mogą się takie rzeczy dziać - ból sygnalizuje skracanie się szyjki macicy
          (maluchowi ciasno i napiera), która może podkrwawiać, co my widzimy jako
          brunatne plamienia (źle jest, jak to jest czerwona i obficie wypływająca krew).
          To normalne, he, he. Czyli powoli się zaczyna.
          Z innych symptomów to obniżenie się brzucha (wtedy już nie siądziesz inaczej,
          jak okrakiem, bo brzuch będzie Ci opierał się na udach), odejście czopa
          śluzowego (może na 3-2 tygodnie przed porodem albo przy porodzie), który zamyka
          szczelnie ujście dróg rodnych w czasie ciąży, wymioty i biegunka to też symptomy
          zbliżającego się porodu smile No i skurcze przepowiadające macicy. Ja ich nie mam,
          więc nie wyjaśnię jak to się czuje. Ale może któraś wie?

Mysza
        • zukov Re: zukov 05.04.06, 10:57
          Mam juz lekie rozwarcie na ok. 2 cm, trochę mniej wód płodowych,bardzo obnizył
          mi sie brzuch, co do reszty sie nie znam, ale ponoć wewnątrz są ku temu
          pierwsze symptomysmile). Zreszta sama sie też tak czuje, że lada moment pękne.
          • zukov Re: zukov 05.04.06, 11:00
            Aaaa no i od 2 dni czuje sie jakbym miała dostać za chwilę okres, okropny ból
            krzyża, troche brzucha i biegunki.Natomiast żaden czop mi nie odszedł, ani
            żadnych bardziej widocznych objawów nie mam narazie.No i jeszcze jadłowstret,
            mogłabym nic nie jesc i tylko spać, spac, spac.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka