asiaaa1 13.04.06, 11:05 Myslalam ze jest jeden rodzaj... Ale co mam kupic? Masc? Krem? Wersje "plus"? O co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anja.t Re: LINOMAG i BEPANTHEN 13.04.06, 11:07 Linomag jest przeciw odparzeniom, a Bepanthen na odparzenia już powstałe. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaa1 Re: LINOMAG i BEPANTHEN 13.04.06, 11:22 Ale w aptece jest do wyboru linomag krem i linomag masc... jakies procenty i to samo z bepanthenem. I to chodzi wlasnie co kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: LINOMAG i BEPANTHEN 13.04.06, 11:23 Jesli kupujesz Linomag to kup ZIELONY (tubka jest biało-zielona). Ten w czerwonej tubce zawiera kwas borowy, który nie powinien być stosowany u dzieci poniżej 3 roku życia, a juz zwaszca na podraznioną skórę. Niestety panie w aptekach zazwyczaj sa niedoinformowane w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaa1 Re: LINOMAG i BEPANTHEN 13.04.06, 11:26 To w sumie juz wiem. MASC jest bialo zielona a KREM bialo czerwony! Dziekuje bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1005 Re: LINOMAG i BEPANTHEN 13.04.06, 14:14 pytałam o to kiedyś na forum z ekspertem dot kosetyków dla dzieci. poleciła maśc bephanten Odpowiedz Link Zgłoś
agz_home ODWROTNIE!!!!!!! Bephanten na zdrową! 13.04.06, 15:38 Linomag jest na zmienioną chrobowo skórę (i tu najlepiej zielony), a Bephanten na ZDROWĄ i to zarówno dla noworodka, jak i na brodawki dla Mamy. O zaletach kremu i maści był już wątek na forum. Ja z własnego wywiadu słyszałam o "wyższośći" maści. Pozdrówka. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: ODWROTNIE!!!!!!! Bephanten na zdrową! 13.04.06, 19:08 skoro na brodawki to na pewno nie zdrowe, bo po co. Bepanthen jest na popękane brodawki. Odpowiedz Link Zgłoś
agz_home Re: ODWROTNIE!!!!!!! Bephanten na zdrową! 14.04.06, 21:49 Od specjalistów słyszałam,że Bephanten stosować u Dziecka na tylko zdrową skórę, a na brodawki według zaleceń. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Re: LINOMAG i BEPANTHEN 14.04.06, 08:51 Ja kupiłam Bepanthen na popękane brodawki - przy okazji dla maluszka gdyby zaszła taka potrzeba. A małemu kupiłam Krem na odparzenia Nivea i Sudocrem. Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
a_gi Re: LINOMAG i BEPANTHEN 14.04.06, 10:30 Ja zarówno dla siebie, jak i dla maluszka BEPHANTEN Kolezanka najpierw uzywała Linomag- ale pupcia dzidzi robiła sie brzydka i przeszła na Bephanten- wszystko pieknie sie wygoiło i teraz uzywa profilaktycznie i wszystko jest pieknie. Sama widziałam. Pozdrawiam Agi Odpowiedz Link Zgłoś
anuska.pl Re: LINOMAG i BEPANTHEN 14.04.06, 11:03 Hej! Dodam jeszcze swoje trzy grosze Linomag masc bardzo polecam, ale razcej profilaktycznie, jak juz cos sie dzieje do pupki np. sudokrem albo inne na odparzenia. A Bepanthen to rewelacja na brodawki, nie trzeba scierac przed podaniem piersi maluchowi, brodawki goja sie blyskawicznie! Sama stosowalam, a wiele mam mowi ze gdyby nie bepanthen wogole nie karmilyby piersia... Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś