Dodaj do ulubionych

35tc i 1 cm rozwarcia

16.04.06, 17:59
witam, tydzień temu podczas poniedziałkowej wizyty dowiedziałam sie, że mam
1 cm rozwarcia(dokładnie 35t0d) czy któras z was tez tak ma ?? moja gin
powiedziała zebym się oszczedzała i dobrze byłoby gdybym wytrwała jeszcze z 2
tyg. a najlepiej do poczatku maja -termin mam na 15 maja, czy ktoś ma
podobnie jak ja?

pozdrawiam
Karolina i
Nasze marzenie
Obserwuj wątek
    • mfka Re: 35tc i 1 cm rozwarcia 16.04.06, 18:22
      Ja tak miałam, dokładnie w 35 tyg. lek powiedział,że szyjka skrócona, 1 cm
      rozwarcia. Kazał leżeć i powiedział,że dobrze będzie jeśli wytrzymam jeszcze 3
      tyg w tym stanie. Starałam się leżeć, ale jakoś trudno mi to wychodziło, choć w
      większości odpoczywałam. Termin miałam na 25 kwiecień (lub 1 maj). A 8 kwietnia
      odeszły mi wody, maluszek się pospieszył, fakt - mamusia nie leżała cały czas,
      ale też nie przemęczałam się. Teraz mam już swojego malutkiego zajączka w domu,
      choć wychodził mi 38 tydzień, lekarz określił go na 36. Malutki ważył 2900gram
      i mierzył 55 cm. Przy wypisie ze szpitala miał 2670 - jest naprawdę malutki.
      Także mamusiu, albo będziesz leżeć plackiem, albo Twoje maleńswto zawita
      wcześniej. Ja jestem przeszczęsliwa, że cali i zdrowi obchodzimy te święta
      razem, już nie w brzuszku...
      • martunia78 mfka! 16.04.06, 19:21
        Dlaczego nam sie nie pochwaliłaś szybciej!
        GRATULACJE SERDECZNE! Niech rośnie silny i zdrowysmile
        Napisz jak ma na imięsmile
        • kkatie Re: mfka! 16.04.06, 19:28
          no wlasnie smile)))
          super gratulacje smile
        • karlis76 Re: mfka! 16.04.06, 19:55
          oj to ale mnie mfka zmartwiłaś. Ja teraz po 3 dniowym leżeniu plackiem czuje
          sie lepiej i troszke wiecej chodze(po domku) juz nie leże całe dnie, ale teraz
          sie wystraszyłam bo to przecież jeszcze prawie m-c do porodu - dodam, że całą
          ciąże czułam sie wzorcowo i jestem zdziwiona, że mam juz rozwarcie.
          Po wizycie u giny przez dwa dni czułam lekkie bóle brzucha i w krzyżu, po dwóch
          dniach przeszły - starałam się dużo wypoczywać ... dzisiaj zawitałam do
          rodziców do których mamy około 25 km drogi - dodam, że czuję się dobrze i liczę
          że jednak dotrwam do chociażby 1 maja żeby "nasze Szczescie" troche podrosło bo
          to byłby 38tc - przyznam, że po przeczytaniu wiadomosci "mfki"troszke się
          wystraszyłam i ide troszke poleżeć
          trzymajcie kciuki zebym dotrwała do maja

pozdrawiam
          Karolina i
          Nasze marzenie
          • mfka Re: mfka! 17.04.06, 11:16
            Ja też przez całą ciążę czułam się świetnie. W 34 tyg. robiliśmy remont w domu
            urządzjąc koącik dla maluszka, trochę się przedźwigałam, poschylałam no i efekt
            skrócona szyjka i to rozwarcie, choć 3 tyg. wcześniej na kontroli wszystko było
            ok. No cóż sama troszkę zawaliłam.
            Jeśli chcesz żeby wszystko było ok, to naprawdę dużo sobie wypoczywaj
            (najlepiej z nogami go góry...). I nic się nie martw, ale miej wszystko
            przygotowane - ciuszki poprasowane, torba spakowana, żeby Cię nie zaskoczyło.
            Trzymaj się mocno!
      • olutek_m Re: 35tc i 1 cm rozwarcia 16.04.06, 22:00
        Mfka, gratulacjesmile
        Rozdwajamy się niesamowicie. Mam nadzieję, że moja dziecina posiedzi jeszcze z
        dwa tygodniesmile
    • mfka Dzięki za gratulacje! 17.04.06, 11:21
      Dziękuję wam serdecznie za ciepłe słowa. A my mamy już kolejną noc za sobą,
      Malutki jest spokojny jak aniołeczek, ja nawet nie słyszałam jeszcze jak moje
      dziecko płacze, no za wyjątkiem chwili kiedy wyciągneli go z brzuszka...
      Wybraliśmy dla niego imię Maksymilian, choć teraz to bardziej pasuje do niego
      Miniuś a nie Maksio, jest taki maleńki! Gdy robiłam zakupy przedciążowe rozmiar
      56 wydawał mi się taki malutki, a teraz musiałam jechać do H&M po ciuszki w
      rozmiarze 44, w 56 się topił i wszystko mu się zwijało. Ale jest kochaniutki,
      to jest coś niesamowitego mieć już dzidziusia przy sobie. Życzę Wam aby Wasze
      brzuszki dotrwały do terminu i maluszki przyniosły Wam tyle radości ile mi mój
      Maksio. Pozdrawiam!
    • editt7 Re: 35tc i 1 cm rozwarcia 17.04.06, 16:55
      hey hey...odpisuje bo jestem w identycznej sytuacji...35 t.c.i rozwarcie juz na
      prawie 2 cm...rowniez mam sie oszczedzac i niestety musialam zaczac brac
      fenoterol i isoptin wiec troszke mnie trzesie, ale czegoz sie nie robi dla
      malenstwa...termin mam na ok 18 maja ale lekarz mowil ze moge urodzic
      wczesniej,mam nadzieje ze chociaz do konca kwietnia wytrzymam czego i Tobie
      zycze...wiec trzymajmy nasze malenstwa jak najdluzej!!!
      hmmm gdyby nie to ze strasznie spuchly mi nogi to pewnie nie wysiedzialabym w
      domu, a tak musze lezec smilesmilesmilewiec odpoczynek przymusowy.
      pozdrawiam - Edyta i maly Wiktorek,
    • nitka111 Re: 35tc i 1 cm rozwarcia 17.04.06, 16:58
      MOże byćtak jak piszą dziewczyny, ale może być też tak jak ja miałam w pierwszej
      ciąży, z 2 cm rozwarciem chodziłam miesiąc i dochodziłam do terminu, nie
      oszczędzając się za bardzo. Ginka prorokowała mi szybki poród i miałam być
      gotowa na już smile.
      • ewel82 Re: 35tc i 1 cm rozwarcia 18.04.06, 18:57
        witam!
        ja jestem w podobnej sytuacji jak wy...jestem w 35 tygodniu,a od 3 mam nakaz
        lezenia...rozwarcie na 1 cm i skurcze.Poki co nie powiekszylo sie ale strasznie
        sie boje bo chcialabym jeszcze ze dwa,trzy tygodnie ponosic moja dzidzie.Takze
        nic sie nie martwcie-od trzech tygodni leze i ciesze sie z kazdym dniem ze moj
        dzidzius jest jeszcze w brzuszku.pozdrawiam majoweczki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka