Dodaj do ulubionych

38 tydzień !!! Hurra :))) Obróciła się !!!

01.05.06, 14:37
Witam wszystkie majóweczki
Dzisiaj odwiedziliśmy lekarza i lepszego prezentu nie mogliśmy się spodziewać
z okazji 1 maja smile)) Nasze szczęście wreszcie obróciło się główką do
dołu !!!!!!!!!!! Teraz czekamy na zwiastuny porodu i nie ma mowy o cesarce.
smile)))
Ale jesteśmy szczęśliwi smile))
tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;122/st/20060515/dt/6/k/fd70/preg.png
Obserwuj wątek
    • lsc Re: 38 tydzień !!! Hurra :))) Obróciła się !!! 01.05.06, 15:55
      Hej Olu, to naprawdę super, cieszę się z Tobą smile)
      Bo ja nadal nie wiem. Mały wiercipięta bez przerwy zmienia pozy i to dość
      dotkliwie dla mnie wink...
      Powtórzę, że jedyne co przyprawia mnie o nadzieję to fakt, że czuję kopanie u
      góry, a czkawkę jakby bardziej na dole, więc chyba jednak się obrócił (37tydz.
      i 2 dni dziś, termin 20.05), podczas gdy na parę dni przed i po ostatnim USG
      (w 36tyg. gdzie było położenie podłużne miednicowe) niemiłosiernie okładał
      mi "dolne partie". Czekam z niecierpliwością na USG 5.05, wtedy będę wiedzieć
      na pewno.

Napisz proszę czy i jak u Ciebie zmieniły się odczucia jeśli chodzi o ruchy
      po "fikołku"...
      • martunia78 Re: 38 tydzień !!! Hurra :))) Obróciła się !!! 01.05.06, 16:17
        U mnie ciągle mały/a leży jakos bokiem, troche mnie to cieszy, może mi zrobią cc?
        Ech, tam znajac moje szczęście pewnie nie, ale zastanawiam się, gdyby lekarz
        chciał, go jakos swoim sposobem obrócić, czy powinnam się na to zgodzić?, czy
        nie ma żadnego zagrozenia przy takich machinacjach?
        Napiszcie, czy cos o tym wiecie, proszęsmile
        • kasia2705 Re: 38 tydzień !!! Hurra :))) Obróciła się !!! 01.05.06, 16:24
          Ja sie nie zgodzilam na obrot z zewnatrz. Jest szereg zagrozen z tym
          zwiazanych, a ja uwazam, ze nie ma co ryzykowac. Przede wszystkim jest duze
          ryzyko cesarki na ostro i zwiazanego z tym stresu - podczas manipulacji
          nierzadko dochodzi do spadku parametrow zyciowych plodu a wtedy trzeba ciac nie
          czekajac az "przejdzie". Dlatego wlasnie my czekamy w spokoju na cc 3.maja smile
          Powodzenia
          • martunia78 Re: 38 tydzień !!! Hurra :))) Obróciła się !!! 01.05.06, 16:43
            Acha, tylko co tzn. cesarka na ostro?
            • kapuhy_a Re: 38 tydzień !!! Hurra :))) Obróciła się !!! 01.05.06, 17:32
              to jest nieplanowana cesarka bez wcześniejszego przygotowania i ciebie i
              personelu...w trakcie porodu podejmują taką decyzję i nagle zaczyna się bieganie
              i przygotowywanie wszystkiego żeby zrobic zabieg.
              Wolałabym żeby nie majstrowali przy mnie i zebym nie musiała widziec tego
              popłochu natychmiastową cesarką...chcąc czy nie chcąc jest to olbrzymi stres
              zwłaszcza dla Ciebie bo przecież każda z nas jakoś godzi się na to co ja czeka
              przez przynajmniej kilka dni a tu nagła zmiana planó...
              Ja ide do lekarza 5maja i prawdę mówiąc bardzo się boję bo moja córka swoje
              stópki ma nie pod żebrami jak było do tej pory tylko wyraźnie z boku no i głowkę
              jakoś tak inaczej ułożyła...czuje jakby leżała po przekątnej i troche się boję
              że z nietoperza przekształciła się w igłe w kompasie...próbowaliśmy z małżowinem
              wczoraj ja troszke przekręcic żeby nogi pod zebra wróciły ale tak zaczęła
              wierzgać że odpuściliśmty...a po stopach to możemy ją dosłownie smyrać..cały c
              zas je czuć tuż pod skóra...
            • kapuhy_a Re: 38zapomniałam dopisać :) 01.05.06, 17:33
              oli cieszę się razem z Tobą tym Twoim porodem sn big_grinbig_grin Móiłam marzenia się
              spełniają smile
              • martunia78 Re: 38zapomniałam dopisać :) 01.05.06, 18:54
                Ja mam dopiero wizyte 12 maja, mam nadzieje, ze zrobi mi usg ale z tym NFZ to
                nigdy nie wiadomo, no i, że się wszystkiego dowiemsmile
                • oli_2004 Re: 38zapomniałam dopisać :) 01.05.06, 21:52
                  Napisz po wizycie czy cos sie zmieniło a co do USG to wydaje mi się że zrobi Ci
                  na 100% bo musza jednoznacznie ustalić położenie maluszka.U mnie USG trwało
                  może 30 sekund - lekarz przyłozył jedynie głowicę w dole brzuszka by zobaczyć
                  piękną głowkę a nie dupkę smile))
                  Trzymam za Ciebie kciuki smile))
      • oli_2004 Re: 38 tydzień !!! Hurra :))) Obróciła się !!! 01.05.06, 21:58
        Witaj
        Samego fikołka nie zauważyłam a co do ruchów maluszka to teraz dopiero
        podsumowuje kilka zmian jakie zaszły w ciągu ostatnich 2 tygodni ale wtedy
        byłam przekonana że mała juz nie obróci i nie zwracałam tak na to uwagi smile))
        Po pierwsze jakieś dwa tygodnie temu jednego dnia miałam lekkie brążowe
        plamienie, po drugie powyżej pępka czuje teraz malutkie wypukłości których
        wczesniej nie było a po tzrecie czuje duży nacisk na kiszkę stolcową którego
        wczesniej nie było - sądze że pupka była miękka a głowka jest twarda i dlatego
        tak to odczuwam smile)) To chyba tyle smile))
        • lsc Re: 38 tydzień !!! Hurra :))) Obróciła się !!! 05.05.06, 19:52
          Hejka smile
          I ja chwalę się swoją radością!!!!!
          Synek na dzisiejszym USG zaprezentował prawidłową postawę i jest główką w
          dół smile)) Strasznie się cieszę, czekam na niego z utęsknieniem.
          Pozdrawiam
          • kropka1005 no to mnie przestraszyłyście... 05.05.06, 20:26
            bo ja nie chcę żeby mała się przekeciła, niech już zostanie jak jest, główką do
            góry, jestem przerażona ciągłą niepewnością...termin mam na 21 i chyba zwariuję
            ze stresu...
            • lsc Re: no to mnie przestraszyłyście... 05.05.06, 22:14
              No widzisz kropeczko, dla mnie za to to była najlepsza wiadomość jaką mogłam
              usłyszeć!
              Córeczkę rodziłam sn i tym razem też nawet nie myślałam o cesarce, więc na
              wieść o położeniu miednicowym przeszłam swojego rodzaju załamanie...
              Stąd moja oggggrrooomna radość dziś!
              Oczywiście uważam, że każda kobieta powinna sama decydować jak chce rodzić, ale
              dla mnie osobiście CC to coś absolutnie niezgodnego z naturą (i ostatecznego w
              przypadku braku innej możliwości), to niemożność przeżycia porodu w pełni, bo
              operację trudno dla mnie nazwać porodem (nie chcę nikogo urazić to tylko moje
              osobiste odczucia a tak jak mówiłam - każdy odbiera to na swój sposób).
              Życzę Ci z całego serca aby wszystko było zgodnie z Twoimi oczekiwaniami!
    • kkatie oli :)))))))) 01.05.06, 21:15
      ciesze sie bardzo smile)
      a widzisz, mowilam, ze bedzie dobrze. ale Was szkrab przetrzymal, co?
      wink
      buziaki
      • oli_2004 Re: oli :)))))))) 01.05.06, 21:49
        Cieszę się że miałaś rację ale ja przyznam szczerze starciłam już
        nadzieję.Teraz pozostaje mi już tylko czekać smile))
        Przesyłam buziaczki
    • amber2005 Re: 38 tydzień !!! Hurra :))) Obróciła się !!! 01.05.06, 22:00
      A widzisz! Zawsze trzeba mieć nadzieję. Wiem co czujesz bo sama to przeżyłam
      tydzień temu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka