Dodaj do ulubionych

z innej beczki...

25.05.06, 11:16
wlasnie ogladam przylot papieza do polski , wszystko ladnie ale jak widze
naszego prezydenta i "prezydentowa" to mi rece opadaja i wstyd mi ...
wygladaja jak wyciagnieci z doliny muminkow. To takie moje refleksje smile

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kaliaa Re: z innej beczki... 25.05.06, 11:29
      tez to ogladam, ale patrze ba to z innej perspektywy...
      wzruszylam sie mocno, nawet po raz pierwszy w zyciu pozwolilam ogladac malej tv
      po to zeby zobaczyla pape, smutno mi, wiem ze to tez jest nasz papiez, ale caly
      czas z mezem mowimy do malej chodz zobacz przyjechal papa, naszego juz nie ma,
      wiemy, ze ten tez jest nasz tylko juz inaczej sad
      zastanawiamy sie czy jutro jechac na plac pilsudskiego- czy ktoras z
      warszawianek jedzie? nie wiem czy jest sens pachac sie tam z wozkiem?
      W zeszlym roku w ciazy po smierci papieza jezdilam tam codziennie, ale wtedy
      latwiej bylo bo 2 w 1.
      Smutno mi, tesknie za naszym papiezem...
      • iva30 Re: z innej beczki... 25.05.06, 11:52
        Też chciałabym Ani pokazać nowego Papieża na żywo, ale obawiam się, że utkniemy
        w korku. Samochód trzeba będzie zaparkować kilometry od placu. Zastanawiamy się
        cały czas jak to zrobić, a jeszcze mąż chyba musi iść do pracy, więc problem
        nam się sam rozwiąże.
      • filimoni Re: z innej beczki... 25.05.06, 11:53
        Mam podobne odczucia jak kaliaa. Starsznie mi smutno ,że to nie nasz papa, bo
        tak naprawdę Nasz był tylko jeden i już nigdy do nas nie przyjedzie...Benedykt
        też nasz ale masz rację -nasz inaczej.Na Pl. Piłsudskiego nie idziemy, myślę,że
        Ignaś zamały. Tam trzeba być dużo wcześniej, msza będzie trwała bardzo długo i
        można trafić na duzy tłok. Kiedyś na mszy z naszym papieżem sama byłam lekko
        przyduszona, ale wybieramy sie gdzieś na trasę np. wieczorem na Pl.na
        Rozdrozu , żeby chociaz pomachać .
        Pozdrawiam-Ania
        • asmi7 Re: z innej beczki... 25.05.06, 13:39
          My z Wojtusiem też oglądaliśmy powitanie papieża. Jakoś tak smutno i dziwnie,
          ze to już nie nasz polski papież, ale Benedykta tez darzę sympatią (tak
          pokornie stoi w cieniu swojego poprzednika). Zresztą, jak sam powiedział, ta
          pielgrzymka ma mieć wymiar nie tylko sentymentalny.

Wybieramy sie jutro na pl. Piłsudskiego, ale sami (mały z babcią zostanie
          chyba, choć mój mąż gotów byłby go wziąć).

Filimoni, orientujesz się o której godz. mniej więcej papież będzie "na trasie"?
          Może Wojtek też by Mu pomachał smile
    • kolagulka Re: z innej beczki... 25.05.06, 15:22
      Jeśli chodzi o państwa Kaczyńskich, to mam takie same odczucia, jak Ty, Zitke!
      Ja w ogóle jestem "antykacza" i "antymoherowa"...
      • filimoni do Asmi 25.05.06, 15:50
        Już ci piszę: 25 maja-
        o 18.45 będzie jechał z pałacu prezydenckiego taką trasą-
        Krakowskie Przedmieście-Królewska-Mazowiecka-Kredytowa do kościoła
        luterańskiego, tam będzie do 19.45 i potem wraca do nuncjatury w Al. Szucha
        Kredytową, Mazowiecką, Królewską do Krakowskiego i potem już prosto do Rozdroża.
        Pozdrawiam-Ania
        • justin301 Re 25.05.06, 17:26
          Wiecie co Muminki to ja kocham nadal i to bardzo i mam nadzieję, zę moje
          dziecko też je pokocha.

Oni wyglądają jak jakieś trolle zminiaturyzowane sad.
          • filimoni Re: Re 25.05.06, 19:35
            Znów Ci się justin narażę ale chciałam delikatnie wspomnieć ,że na
            te "trolle" głosowało miliony ludzi i być może na tym forum też są osoby ,
            które na nie głosowały i tymże określeniem mogą poczuć się lekko dotknięte
            lub/i zniesmaczone.
            Pozdrawiam-Ania
    • maretina Re: z innej beczki... 25.05.06, 21:19
      zitke napisała:

> wlasnie ogladam przylot papieza do polski , wszystko ladnie ale jak widze
      > naszego prezydenta i "prezydentowa" to mi rece opadaja i wstyd mi ...
      > wygladaja jak wyciagnieci z doliny muminkow. To takie moje refleksje smile
      >
      > pozdrawiam
      dokladnie. na dodatek nasz prezydent jest niechlujny, nawet w najlepsym
      garniturze wyglada zle... i jak on mowi.... logopeda i jakis spec od starannej
      mowy mialby robote na lata.
    • moniquev Re: z innej beczki... 26.05.06, 15:09
      zitke wyjelas mi to z ust!!!wlasnie mowilam wczoraj mamie ze nasza prezydentowa
      wyglada jakby ja ktos powiesil na haczyku!!!straszne!!!wstyd wstyd wstyd zadnej
      prezencji!!!
    • aniusza Re: z innej beczki... 26.05.06, 20:58

zitke napisała:
      > ale jak widze
      > naszego prezydenta i "prezydentowa" to mi rece opadaja i wstyd mi ...
      > wygladaja jak wyciagnieci z doliny muminkow. To takie moje refleksje smile
      >
      > pozdrawiam

Zitke , pieknosci,

twoje przemyslenia sa dziecinne.
      To dzieciaki w wieku przedszkolnym wysmiewaja sie z fizjonomii innych.

Wiesz moja Ewa np ma odstające uszka. I co?
      I mam nadzieje, ze nigdy jakis czlowiek nie bedzie sie z niej wysmiewal.
      W sumie to wszyscy jestesmy stworzeni na obraz i podobienstwo Boga!.
      Oby nikt sie nie wysmiewal z twojego dziecka...

I jeszcze jedno mi np wstyd, że moi rodacy ukradli mi samochód i naduzywaja
      alkoholu!

P.S Mimo, ze mam totalnie inne sympatie poltyczne, szanuję Parę Prezydencką!

Pozdrawiam.
      • zitke aniusza .... 26.05.06, 22:43
        To jest moje zdanie , jak i wielu wielu osob ktore znam i mysle ze okreslenie
        tego jako "dziecinne " powinnas zostawic dla siebie. Nie chodzi tu oczywiscie o
        sam wyglad ale i o sposob wypowiedzi naszego prezydenta. Chcesz szanowac pare
        prezydencka to ja szanuj ale nie wszyscy musza uwazac tak jak ty ! napisalam
        SWOJE REFLEKSJE , chcesz napisz i swoje ale nie oceniaj mnie.Tobie wstyd za
        alkoholizm a mi za prezydenta i kropka .

Pozdrawiam
        • aniusza Re: aniusza .... 27.05.06, 10:03
          zitke napisała:

> To jest moje zdanie , jak i wielu wielu osob ktore znam i mysle ze okreslenie
          > tego jako "dziecinne " powinnas zostawic dla siebie. 2608/age.png

Masz racje zitke, nie powinnam oceniać Ciebie.
          Ty za to mozesz oceniać innych( np prezydenta i jego żone).
          Więc wybaczam i proszę o wybaczenie.

pozdrawiam serdecznie

ania
    • aisza24 Re: z innej beczki... 27.05.06, 15:48
      No coz, Pan Prezydent i Pani Zona sa jacy sa, moze nie sa za urodziwi, wazne
      zeby cos w tym kraju zmienili, a na to sie nie zanosi na razie....
      Co do Papieza, to ja takze tesknie za Janem Pawłem II, ale wiecie co, ten Papiez
      tez ma cos w sobie, gesia skorka mi wyskoczyla, gdy lecial helikopterem na moim
      blokiem (mieszkam w okolicach Jasnej Gory)
      • gosia152 Re: z innej beczki... 27.05.06, 18:05
        uważam że w tv mamy do czynienia ze sterowana odgórnie "histerią" papieską,
        strasznie mnie to drażni...papież jest zwierzchnikiem Kościola Katolickiego i
        jako taki powinien być szanowany, przynajmniej przez katolików, ale w naszym
        kraju nie wszyscy są katolikami i nie wszyscy mają ochotę na ogladanie przez
        cały dzień papieza, to co sie dzieje na wizji to przesada, telewizja jest w
        końcu publiczna i dla nie-katolików również, ale ja akurat nie darzę sympatią
        naszej Pierwszej Pary, a to co sie wyprawia na wizji to głównie ich zasluga, no
        i brata K.; jestem katoliczką...
        • filimoni Re: z innej beczki... 28.05.06, 16:04
          Dziwną jesteś Gosiu katoliczką skoro przeszkadzają ci w telewizji publicznej
          transmisje ze spotkań z papiezem. Pragnę zauważyć, że istnieją jeszcze kanały
          telewizji niepublicznej, które mozna oglądać gdy na publicznej jest papież a
          poza tym nawet gdy rządziło sld były transmisje w tv publicznej , nie
          zapominaj ,że żyjesz w kraju w którym 90% społeczeństwa deklaruje przynależność
          do KK, i jakby te dane nie były przesadzone to taki a nie inny program w czasie
          pielgrzymki nie powinien nikogo dziwić.
          Pozdrawiam-Ania
          • gosia152 Re: z innej beczki... 28.05.06, 18:46
            specjalnie napisalam o tym ze jestem katoliczką;strasznie jednak drażni mnie
            przesada, w którąkolwiek stronę, zresztą tak jak sporą( nie piszę ze większą)
            cześć spoleczeństwa o którego katolicyzmie piszesz;poza tym nasz kraj nie jest
            krajem wyznaniowym, i tv publiczna powinna mieć wzgląd rownież na osoby innej
            religii, i niekoniecznie odsylać je do stacji niepublicznych, nie po to
            istnieje abonament,ustalony nie tylko dla katolików
            • hanna26 Re: z innej beczki... 28.05.06, 22:03
              Prawdę mówiąc, ja zawsze paliłam się ze wstydu, kiedy widziałam państwa
              Kwaśniewskich. Tylko że ja nie zwracam zwracam uwagi na wygląd zewnętrzny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka