Dodaj do ulubionych

USG bioderek

01.06.06, 14:39
Dziewczyny,
gdzie w Warszawie można zrobić USG bioderek na NFZ?
Obserwuj wątek
    • agus-ka Re: USG bioderek 02.06.06, 13:25
      Dziewczyny,
      proszę pomóżcie, najbliższy termin jaki znalazłam to 21 lipca, a to już będzie
      8 tydzień, to trochę późno.
      Prosze, podeślijcie jakieś namiary.
      • vanilia25 Re: USG bioderek 02.06.06, 17:35
        z tego co mi wiadomo (informacja od lekarza pediatry przy wypisie ze szpitala)
        to na usg bioderek nie ma refundacji z nfz. a kiedy powiedziano ci by zrobic
        usg u malca? acha w krakowie 40zl kosztuje takie usg. ale moze w wawie jest
        bezplatnie, nie chce nic poplatac.
        • agus-ka Re: USG bioderek 02.06.06, 17:46
          Mnie pediatra powiedziała, że jest refundowane tylko długo się czeka. W
          przychodni wizyta u ortopedy + USG kosztuje 105 zł.
          Badanie takie powinno być wykonane w 4-5 tygodniu życia, tak mówiła mi pediatra
          w szpitalu.
          • kropka1005 Re: USG bioderek 02.06.06, 20:25
            jejku dziewczyny, kosmiczne ceny, w łodzi od 20 zł jest usg.
            • polaquinha Re: USG bioderek 02.06.06, 23:03
              Kropeczko,masz namiar na to USG? Moglabys mi dac-my tez bedziemy musieli sie niedlugo wybrac.
              Pieluszkujesz Mala szeroko? Ja staram sie zawsze na noc ale Manuel strasznie tego nie znosi...
        • dido_dido Re: USG bioderek 03.06.06, 09:32
          A mnie przy wipisie ze szpitala do książeczki zdrowia małego wpisano, że usg
          bioderek należy wykonać w 6-8 tygodniu życia. Pani pediatra w przychodni też
          wskazała taki termin. Tak więc na usg wybieram się w pierwszym tygodniu lipca.
          Antek będzie miał wtedy skończone 7 tygodni.
          A idę do Enel-Medu, mam tam wykupiony pakiet.
          Iwona
    • loulla Re: USG bioderek 04.06.06, 10:03
      w lodzi mozna sie zapisac na USG bioderek w CZMP troszke trzeba poczekac ale
      jest refundowane
    • loulla Re: USG bioderek 04.06.06, 10:23
      zapomnialam napisac ze trzeba mies skierowanie do pediatry lub lekarza
      rodzinnego
      • kropka1005 Re: USG bioderek 04.06.06, 10:28
        tak, w MAtce Polce jest refundowane, wyznaczyłam tydzień temu i dostałam termin
        na 28 września... niestety moja mała potrzebuje za 3 tyg a nie za pół roku...
        • kropka1005 Re: USG bioderek 04.06.06, 10:30
          i nie trzeba mieć skierowania, wystarczy zadzwonić, skierowanie jest ważne 3
          tyg i z nim idzie się już na usg wiec w moim przypadku byłoby to na 3 tyg przed
          28 września, takie info dostałam od pediatry.
          • martunia78 Re: USG bioderek 07.06.06, 17:30
            U mnie było tak, że w szpitalu zrobili odrazu za darmo przed wypisem, a mam się
            zgłosić na kontrol za cztery mce za 50zł.
    • moli75 Re: USG bioderek 07.06.06, 18:36
      A u nas z tym USG nie ma żadnych problemów. Robią we wtorki i piątki. Idę więc
      w piątek ze skierowaniem, rejestruję się, dostaję numerek, odczekuję swoje i
      robią to USG. Oczywiście na NFZ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka