agus-ka 01.06.06, 14:39 Dziewczyny, gdzie w Warszawie można zrobić USG bioderek na NFZ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agus-ka Re: USG bioderek 02.06.06, 13:25 Dziewczyny, proszę pomóżcie, najbliższy termin jaki znalazłam to 21 lipca, a to już będzie 8 tydzień, to trochę późno. Prosze, podeślijcie jakieś namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Re: USG bioderek 02.06.06, 17:35 z tego co mi wiadomo (informacja od lekarza pediatry przy wypisie ze szpitala) to na usg bioderek nie ma refundacji z nfz. a kiedy powiedziano ci by zrobic usg u malca? acha w krakowie 40zl kosztuje takie usg. ale moze w wawie jest bezplatnie, nie chce nic poplatac. Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: USG bioderek 02.06.06, 17:46 Mnie pediatra powiedziała, że jest refundowane tylko długo się czeka. W przychodni wizyta u ortopedy + USG kosztuje 105 zł. Badanie takie powinno być wykonane w 4-5 tygodniu życia, tak mówiła mi pediatra w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1005 Re: USG bioderek 02.06.06, 20:25 jejku dziewczyny, kosmiczne ceny, w łodzi od 20 zł jest usg. Odpowiedz Link Zgłoś
polaquinha Re: USG bioderek 02.06.06, 23:03 Kropeczko,masz namiar na to USG? Moglabys mi dac-my tez bedziemy musieli sie niedlugo wybrac. Pieluszkujesz Mala szeroko? Ja staram sie zawsze na noc ale Manuel strasznie tego nie znosi... Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: USG bioderek 03.06.06, 09:32 A mnie przy wipisie ze szpitala do książeczki zdrowia małego wpisano, że usg bioderek należy wykonać w 6-8 tygodniu życia. Pani pediatra w przychodni też wskazała taki termin. Tak więc na usg wybieram się w pierwszym tygodniu lipca. Antek będzie miał wtedy skończone 7 tygodni. A idę do Enel-Medu, mam tam wykupiony pakiet. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
loulla Re: USG bioderek 04.06.06, 10:03 w lodzi mozna sie zapisac na USG bioderek w CZMP troszke trzeba poczekac ale jest refundowane Odpowiedz Link Zgłoś
loulla Re: USG bioderek 04.06.06, 10:23 zapomnialam napisac ze trzeba mies skierowanie do pediatry lub lekarza rodzinnego Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1005 Re: USG bioderek 04.06.06, 10:28 tak, w MAtce Polce jest refundowane, wyznaczyłam tydzień temu i dostałam termin na 28 września... niestety moja mała potrzebuje za 3 tyg a nie za pół roku... Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1005 Re: USG bioderek 04.06.06, 10:30 i nie trzeba mieć skierowania, wystarczy zadzwonić, skierowanie jest ważne 3 tyg i z nim idzie się już na usg wiec w moim przypadku byłoby to na 3 tyg przed 28 września, takie info dostałam od pediatry. Odpowiedz Link Zgłoś
martunia78 Re: USG bioderek 07.06.06, 17:30 U mnie było tak, że w szpitalu zrobili odrazu za darmo przed wypisem, a mam się zgłosić na kontrol za cztery mce za 50zł. Odpowiedz Link Zgłoś
moli75 Re: USG bioderek 07.06.06, 18:36 A u nas z tym USG nie ma żadnych problemów. Robią we wtorki i piątki. Idę więc w piątek ze skierowaniem, rejestruję się, dostaję numerek, odczekuję swoje i robią to USG. Oczywiście na NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś