Dodaj do ulubionych

laktator AVENT ISIS - lipa

08.06.06, 22:56
jeju niewiem jak to jest ale mój jajkoś nie działa...

po przystawieniu do piersi bardzo słabo ciągnie...zasysa powietrze o i wylewa mi się z butelki tamtędy gdzie jest gwint...

czy ktoś ma ten laktator???

wyczytałam setki pozytywnych opinni... kobietki są zachwycone a ja nie mogę odciągnąć nim nic sad ...
i teraz nie wiem czy mam wadę w urządzeniu czy to ja jestem jakaś lewa

jeju niech ktoś się odezwie i powie co z tym robić.... pease!!!

pozdrawaiam aga

Obserwuj wątek
    • mysza_33 Re: laktator AVENT ISIS - lipa 08.06.06, 23:11
      Mi też się leje od tyłu, znaczy strony rączki, ale tylko jak przechylisz za mocno.
      Dodatkowo wkurza mnie to, że on tak strasznie skrzypi, jak naciskam (może tylko
      mój).
      Co do jakości odciągania, nie jest zły, ale i nie zachwycił mnie też. Jednak to
      prawda, że dużo zależy od tego jak nim się posługujesz. Ja dopiero po jakimś
      czasie załapałam, że trzeba mocno pilnować przyłożenia do piersi - nie może ci
      nigdzie wlatywać powietrze, ta silikonowa osłonka musi szczelnie przylegać do
      skóry - dlatego musisz go trochę przycisnąć do piersi i pilnować tego w tych
      ruchach naciskania. Poza tym lepiej się ściąga, gdy pierś jest wcześniej
      rozgrzana termoforem, bo to udrażnia kanały mleczne. No i po trzecie, z każdym
      dniem coraz łatwiej płynie pokarm, więc łatwiej się odciąga - nie tylko
      laktatorem, ale i ręcznie.
      Ja doszłam do takiej wprawy ręcznie, że laktator leży już zupełnie gdzieś na
      boku. Fakt, że nauczyłam się odciągać ręcznie na fizjoterapii, gdzie skierowano
      mnie, gdy dopadło mnie zapalenie piersi (musisz nie tylko złapać otoczkę, ale i
      cisnąć tak nieco do wnętrza piersi, czyli ściskasz brodawkę z całą otoczką nie
      tylko do siebie, ale i naciskając na pierś, wciskając ją do środka - tak samo
      laktatorem).
      Muszę też przyznać, że w szpitalu, zaraz po porodzie przydał mi się bardzo. Nie
      żałuję, że kupiłam. Teraz nie używam, bo nie muszę odciągać hektolitrów i
      wystarczy mi ręczne, by spuścić nadmiar i laktozę.

Mysza
    • topola4 Re: laktator AVENT ISIS - lipa 09.06.06, 06:42
      Zgadzam się z Wami. Mój też przecieka i czasami skrzypi. Ostatnio zrezygnowałam
      z laktatora i odciągam ręcznie. Efekt ten sam.
    • mfka Re: laktator AVENT ISIS - lipa 09.06.06, 11:06
      A mój nie skrzypi, nie przecieka i zassysa bardzo dobrze,ale bez tej nakładki
      silikonowej. Z nakładką w ogóle mi nie leciało!
    • renkar Re: laktator AVENT ISIS - lipa 09.06.06, 11:55
      mój też skrzypi, ale już się przyzwyczaiłam,czasem też trochę poleci bokiem,
      cóż nie jest idealny, ale się przydał i nadal jest "w działaniu" gdy jest
      potrzeba, choć czasem by nie zasysał powietrza trzeba baaaaardzo mocno
      przycisnąć go do piersi, co trochę boli...
    • k_maja Re: laktator AVENT ISIS - lipa 09.06.06, 12:59
      mój czasem skrzypi a czasem nie. Nie wycieka nic, ale muszę pilnować, żeby
      dobrze nakręcić na butelkę, bo czasem się krzywo nakręca i wtedy wycieka. A
      jeśli mi słabo ciągnie to odkręcam i od spodu lekko dociskam do góry tę
      "gwiazdkę" i wtedy ciągnie lepiej.
      kasia
      • atom12 Re: laktator AVENT ISIS - lipa 09.06.06, 14:36
        U mnie na skrzypienie pomaga dociśnięcie silikonowej uszczelki albo po prostu
        nie naciskam na rączkę centralnie tylko tak bardziej bokiem. I rzeczywiście ta
        gwiazdka jest kiepskim wynalazkiem, bo trzeba ją czsem dociskać, żeby dobrze
        ciągneło. A ciągnie dobrze, mam porównanie z elektrycznym Medeli wypożyczanym
        ze szpitala.
    • agat78 Re: laktator AVENT ISIS - lipa 09.06.06, 15:16
      A ja jestem zadowolona z niego. Uratował mi zycie wink w szpitalu. Moze i troszke
      skrzypi. Najlepiej ściąga się pokarm na mokro. Trzeba namoczyć piers woda i
      zmoczyć silikonowa nakładkę. Wtedy wszystko ładnie przylega i zasysa. Trzeba
      tez troche pochylic się do przodu i wtedy wszystko ładnie leci smile
      Powodzenia.
    • jaga241 Re: laktator AVENT ISIS - lipa 09.06.06, 23:20
      A ja jestem bardzo zadowolona. Mam go raptem od kilku dni ale doszłam już do
      wprawy. Tak szkrzypiał na początku ale teraz już nie. A przecieka tylko wtedy
      kiedy przechylisz, gwint między laktatorem a butelką nie jest szczelny ale to
      wystarczy dobrze się przyjglądnąć. Cierpliwości dziewczyny.
      • arubaa Re: laktator AVENT ISIS - lipa 10.06.06, 20:26
        Ja jestem bardzo zadowolona. Wcześniej kupiłam Canpol - i okazał się do niczego,
        mąż szybko kupił Avent, dzięki któremu nadal karmię piersią - w szpitalu w 3
        dobie miałam nawał pokarmu, a Wiktorek wtedy jeszcze bardzo mało jadł. Teraz
        używam tylko, gdy muszę wyjść, ale uważam, że był to bardzo udany zakup.
    • gosiek289 Re: laktator AVENT ISIS - lipa 12.06.06, 09:04
      Ja też sobie nie radze z tym laktatorem. Jak naciskam to mi zamiast zasysać
      wypuszcza powietrze. Sama nie wiem co się dzieje - spróbuję jeszcze z
      namoczeniem i z podgrzaniem piersi.
      Na razie nmie mam potrzeby odciągać - mały na bierząco opróżnia mi piersi - ale
      czasami jak idę na spacerek - to biorę butle i jak wracam to on jest najedzony a
      ja mam pełne piersi, dlatego próbowałam odciągać., ale szybciej mi już wychodzi
      jak ręcznie ściągam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka