Dodaj do ulubionych

Nudności...

08.07.06, 19:24
Od kilku dni męczą mnie straszne nudności, na szczęście nie wymiotuję ale
przy tych upałach, to i tak strasznie męczące. Wczoraj przetestowałam, że
częste jedzenie a właściwie pogryzanie czegoś (np kawałek banana, morelka,
chlebek ryżowy...) bardzo pomaga- jak tylko zaczyna mnie "ssać" w żołądku, to
muszę coś szamnąć. A dziś wypróbowałam herbatkę Bio Active New Life na I trymestr i muszę
przyznać, że chyba działa- polecam smile

A jak Wy się czujecie??

Pozdrówki.
Obserwuj wątek
    • my_cha1 Re: Nudności... 08.07.06, 19:54
      Mnie nudności powoli przechodzą.
      Muszę powiedzieć, że też wypróbowałam wspomnianą herbatkę, ale niedługo po niej
      po raz pierwszy... zwymiotowałam, więc mnie chyba nie służy, niestety.
      • marti_ka82 Re: Nudności... 08.07.06, 21:46
        a ja tamuje nudnosci jablkiem bo jak szybko nic nie zjem jak mnie zaczyna glod
        meczyc, to potem oczywiscie nudnosci atakuja, tak wiec co noc przy lozku mam
        jablko bo w nocy tez glodek nie spi smile
    • marysiowamama Re: Nudności... 08.07.06, 21:51
      Słuchajcie napiszcie coś więcej o tej herbatce bo przyznam że pierwsze słyszę.
      A co do nudności to mnie już przeszły, ale faktycznie pomaga jak coś się
      przeżuje, ale dla mnie rewelacją okazała się herbata z kilkoma plasterkami
      świerzego imbiru.Moja kochana mama kiedy byłam u nich niedawno na wakacjach
      wmuszała we mnie straszne ilości tego i naprawdę było mi lepiej.Natomiast co do
      porannych mdłości(ja miałam raczej wieczorem)to ciocia lekarka poleciła mi
      oprócz wspomnianej herbatki aby coś przegryźć na leżąco zanim się wstanie.
      • novinka_78 Re: Nudności... 09.07.06, 07:50
        Herbatki, bo są cztery, są firmy Bio Active, seria New Life. Są na I, II, III
        trymestr i po urodzeniu dzidziusia.
        I trymestr
        mniej nudności; Zawiera ona wyciąg z kłączy imbiru, który znany jest jako
        przyprawa ułatwiająca trawienie. Jest także skutecznym środkiem hamującym
        wymioty i nudności u kobiet ciężarnych i w chorobie lokomocyjnej. Herbatka
        została stworzona na bazie czarnej herbaty, do której, oprócz ekstraktu z
        imbiru, dodany został hibiskus, rooibos, naturalny olejek pomarańczowy i
        naturalny aromat cytrynowy.

II trymestr
        źródło witamin i minerałow; herbatka skomponowana specjalnie w celu
        uzupełnienia witamin i składników mineralnych niezbędnych dla zdrowia mamy i
        dziecka. Czarna porzeczka i morela obecne w herbatce to bogate źródło żelaza,
        potasu, wapnia, magnezu i witamin C, A i β-karotenu. Istotna jest zwłaszcza
        wysoka zawartość żelaza – ważnego w zapobieganiu anemii u przyszłej mamy.
        Obecność pokrzywy to gwarancja dostarczenia składników odżywczych i
        wzmacniających.

III trymestr
        lżejsze nogi; Składniki tej herbatki – korzeń mniszka lekarskiego z zielem,
        skrzyp polny i pokrzywa mają właściwości moczopędne. Dzięki zwiększeniu diurezy
        zmniejszają obrzęki nóg i łagodzą uczucie ich ciężkości. Mniszek lekarski
        wzmaga wydzielanie żółci, ułatwia trawienie. Pokrzywa dostarcza witamin i
        składników mineralnych.

<a href="http://bio-active.pl/isadmin/pic/p318_big.jpg>Po narodzinach</a>
        łatwiejsze karmienie; Zawiera ona anyż, uważany za mlekopędny oraz pobudzający
        trawienie. Substancje zawarte w anyżu przechodzą do mleka matki i korzystnie
        wpływają na procesy trawienne niemowlaka. Pokrzywa dzięki bogactwu witamin i
        minerałów wzmacnia organizm.

Herbatki dostępne w sklepach zielarskich i podobno w spożywczych i
        supermarketach.

Pozdrowionka.

• novinka_78 Re: Nudności... 09.07.06, 07:51
          Nie wstawiłam jednego znaczka i link mi brzydko wszedł, już się poprawiam
          Po narodzinach
          • marysiowamama Re: Nudności... 09.07.06, 11:35
            Dzięki wielkie. Muszę ich poszukać, ale zacznę od II trymestru. Bo aktualnie
            nudnoście nie mam, a w lodówce jeszcze kupę świeżego imbiru(bo rozumiem że I
            jest głównie na nudności?)
    • papuga_5 Re: Nudności... 09.07.06, 13:15
      Napiszcie mi prosze w ktorych tygodniach ciazy zaczely wam przechodzic nudnosci. Bo juz nie moge sie
      doczekac kiedy mi sie poprawi. Mdli mnie caly dzien, tez zaparzam sobie swiezy imbir goraca woda i
      dodaje do smaku cytryne, to mi troche pomaga.
      • marysiowamama Re: Nudności... 09.07.06, 13:47
        Mnie przeszło pod koniec 8tc, ale pocieszę Cię że moja mama będąc w ciąży ze
        mną wymiotowała całe 9m-cy!!!Ostatni raz na sali porodowej ;o)
        • papuga_5 Re: Nudności... 09.07.06, 14:53
          To mnie zmartwilas. Mam nadzieje ze mi przejdzie, jestem teraz w 9tc, w pierwszej ciazy mi przeszlo,
          tylko nie pamietam w ktorym dokladnie tygodniu. Mam nadzieje ze wkrotce sie poprawi bo 9 miesiecy to
          nie wytrzymam.
          • marysiowamama Re: Nudności... 09.07.06, 20:40
            Daj znać jak przejdzie i trzymaj się !!!
    • doso1 Re: Nudności... 09.07.06, 20:52
      Ja tez sie niestety mecze z ta przypadloscia. I mam dokladnie tak samo jak w
      pierwszej ciazy. Mam nadzieje, ze nie potrwaja dluzej niz poprzednio, czyli w
      moim przypadku jakos tak do konca 4-tego miesiaca.
      A wspomniana herbatka u mnie jakos nie za bardzo dziala sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka