nikusia221 10.07.06, 10:15 Czym i ile dopajacie swoje maluchy? Czy 50 ml herbatki z kopru dziennie to nie zamało? Mój Matuś nie chce więcej i nawet siłą mu nie wmuszę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moli75 Re: do mam butelkowych 10.07.06, 10:36 Nikusiu, a może Twój synek nie lubi tej herbatki. Ja kupiłam Szymkowi herbatki HIPP: rumiankową, uspokajającą, z kopru włoskiego i przeciw przeziębieniu. Niestety, Szymek ani myśli pić uspokajającą i przeciw przeziębieniu, po prostu mu nie smakują i choćby nie wiem, jak bardzo chciało mu się pić, żadnej z tych dwóch nie wypije. Za to przepada za herbatkami z kopru włoskiego i rumiankową. A pije ich dośc dużo. Teraz z te upały w ciagu całego dnia wypija około 400 ml. Pije około 80 ml jednorazowo, w czasie 4-godzinnej przerwy między kolejnymi butlami mleka. Może spróbuj dać synkowi inną herbatkę. Będziesz miała pewność, czy tak mało pije bo nie jest spragniony, czy po prostu jej nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: do mam butelkowych 10.07.06, 11:06 Mimo, że Tymek na piersi to i tak daje mu butelke z herbatką. W ciągu dnia wypija 100ml hippa ułatwiającej trawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniatomek3 Re: do mam butelkowych 10.07.06, 11:28 karmię butlą + czasami pierś Michałek wypija (a przynajmniej się staram) min 100 ml czasem 200 Odpowiedz Link Zgłoś
topola4 Re: do mam butelkowych 10.07.06, 16:43 Malwinka pije wodę, rumianek i koper włoski (sama zaparzam), sporadycznie daję jej herbatki Hipp (uspokajającą i poprawiającą trawienie). Wybrałam te dwie, bo mają tylko glukozę a nie cukier. Najchętniej nie podawałabym jej gotowych herbatek, ale czasami łamię się. Wypija różne ilości, jednorazowo od 10 do 50 ml. Staram się dopajać ją między wszystkimi karmieniami (prócz nocnych). Mała pije bez oporów wszystko co jej dam. Nie jest wybredna. Odpowiedz Link Zgłoś