Dodaj do ulubionych

wybieracie się z maluszkami na basen?

18.07.06, 22:46
Ja mam zamiar wysłać męża - on będzie z małym "uczył się" pływać (no chyba, że
im pozazroszczę zabawy), a ja skorzystam z masującej dobroci wody, może sauny.
Ponoć można od 3-go miesiąca... Zamierzam zadzwonić na AWF i się dowiedzieć co
i jak? A może któraś dysponuje już pełną informacją jak to jest we Wrocku?

Mysza
Obserwuj wątek
    • moli75 Re: wybieracie się z maluszkami na basen? 18.07.06, 22:49
      Ja bardzo bym chciała, aby Szymek jak najwcześniej umiał pływać. Ale w moim
      mieście jest jedna pływalnia kryta i tam nie mogłabym iść z takim maluszkiem,
      bo gdzies czytałam, że muszą być specjalne warunki, np. cieplejsza woda niż
      zwykle w basenie dla dorosłych. Czyli nie mam gdzie go uczyć pływać.
    • malusia4 Re: wybieracie się z maluszkami na basen? 18.07.06, 22:51
      My myślimy z mężem o basenie. Też chcę wysłać z córcią męża, a sama popływam,
      bo muszę zrzucić zbędne kilogramy, a zostało ich jeszcze baaaardzo dużo.
      Też słyszałam, że można chodzić od 3-go miesiąca. Generalnie chodzi chyba o to,
      zeby dziecko trzymało sztywno główkę. My na początku obawialiśmy się, że będa
      nici z basenu, bo córcia wrzeszczała strasznie przy kąpieli, ale odkąd zaczęły
      się upały po prostu ją uwielbiasmile
      Pozdrowionka,
      Kasia
    • aneczkasw Do Myszki:) 19.07.06, 06:25
      Hej,
      ja mojego Huberta zapiszę w mojej firmie do szkoły pływania dla niemowląt.
      Żeby dziecko mogło skorzystać z basenu, woda musi być ozonowana i musi mieć
      podwyższoną temperaturę.
      Nie wiem jak jest we Wrocławiu, ale wiem, że Aquapark w Polkowicach ma taką
      ofertę.
      Myszko jak chcesz to zadzwonię do siebie do pracy i zapytam się o basen dla
      niemowląt we Wrocławiu. Kolega ma telefony do wszystkich takich miejsc w Polsce.
      Pozdrawiam
      Ania
    • anja.t Re: wybieracie się z maluszkami na basen? 19.07.06, 14:43
      Ja z pierwszą córką zaczęłam chodzić na basen jak skończyła 3 mies. W ogóle
      wtedy nie chorowała. A na pewno jej to pomogło, bo miała wzmożone napięcie
      mięśniowe. Z Hanką wybieramy się na basen we wrześniu.
      Jeżeli wam mogę coś poradzić, to idźcie wtedy, kiedy dziecko będzie już bardzo
      stabilnie trzymało główkę. Jak główka opada czasami, to przy "pływaniu" wpada
      do wodysmile) Śmiesznie to wyglądasmile
    • mysza_33 Re: wybieracie się z maluszkami na basen? 19.07.06, 18:56
      Anja.t dzięki za tą radę z główką. Muszę chyba poczekać, bo mój mały trzyma
      stabilnie, ale czasem mu tak zawinie na bok z nienacka i buch w moje zęby. Nie
      wiem kogo wtedy bardziej boli, ale Irek nie płacze.
      Aneczkasw, jeśli możesz to bardzo proszę o takie namiary. Ja w końcu nie
      zadzwoniłam dziś na AWF - wiem, że tam są takie zajęcia dla maluszków. Jak coś
      będę więcej wiedzieć, dam znać.

Mysza
    • szprotka6 Re: wybieracie się z maluszkami na basen? 21.07.06, 21:09
      Oj bardzo chcemy zabrać synka na basen. Ale najpierw sama się zabiorę za siebie-
      wlasnie znajoma namówiła mnie na naukę pływania dla dorosłych. Pływam słabo,
      mam jakies opory przed pływaniem i wlasnie postnowiłam się za to wziąść, a że
      koleżanka ma nascie lat wiecej niż ja i jest juz po pierwszym cyklu zajeć to
      stwierdziłam, że może i w moim przypadku da się jeszcze coś zrobic. Dodatkowo
      motywuje mnie fakt, ze skoro mój synek będzie pływac to my-rodzice tez
      powinniśmysmile
      Co do basenu dla Piotrusia to zupelnie się nie orientuję gdzie w najbliższej
      okolicy-koło Gliwic jest woda ozonowana. Może któraś z was coś słyszala?
      • justyna0509 Re: wybieracie się z maluszkami na basen? 22.07.06, 11:22
        W gliwicach bedzie organizowana nauka plywania dla maluchow od wrzesnia na
        basenie przy ul warszawskiej teraz maja przerwl letnia ja juz dzwonilam i pani
        mi wstepnie powidzial ze zajecia beda w soboty i niedz od 8 do 10 koszt ok
        200zl za 2 misiace maluch musi miec 3 misiace (wiec u nas pasuje idealnie)i
        zaswiadczenie od lekarza ze nie ma przeciwskazan.po konkrety zadzwonic pod
        koniec sierpnia poczatek wrzesnia.my bardzo chcemy sie zapisac mala lubi sie
        kapac wiec mysle ze sie uda.
        moze sie tam spotkamysmile))
        pozdrawiam justyna
    • xixx Re: wybieracie się z maluszkami na basen? 21.07.06, 23:11
      My juz wstępnie zapisalismy Julka, od polowy sierpnia lub początku września
      będzie chodził z tatą na basen na zajęcia dla najmniejszych ludzików smile
    • annasi23 Re: wybieracie się z maluszkami na basen? 24.07.06, 17:37
      A czy orientujecie się w takich zajęciach w Warszawie (a dokładniej Żoliborz)?
      Też chciałabym się wybrać z córcią. Mam tylko wątpliwości związane z czystością
      wody.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka