tin_t 24.07.06, 18:05 kto już zajada jajeczniczkę? jakie reakcje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azja811 Re: całe jajko? 24.07.06, 19:35 No ja juz młodemu wrzucam do zupki/obiadku cale jajeczko,nic mu niema.Bardzo lubi.Chyba zacznę mu podawać na śniadanie jajecznicę.Tylko jak ją zrobić,zeby sie nie narobic (tzn.po najmniejszej linii oporu) ale żeby jej nie samżyć.Na parze??Na wodzie??Jakieś propozycje?? Odpowiedz Link Zgłoś
asia9617 Re: całe jajko? 24.07.06, 20:20 Ja Ewie robie jajecznice, przyzadzam ją na parze, tzn. gotuje w garczku wode,jak ona się zagotuje nakładam talerzyk i jak talerzyk jest nagrzany wbijam małe jajko i pare minut i jajecznica gotowa a dodaje szczypte soli mała bardzo lubi i nic jej sie nie dzieje a zaczynałam od dodania jednego żółtka do zupki Pozdrawiam Asia i Ewunia Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: całe jajko? 25.07.06, 10:05 a ja robie na patelni teflonowej na odrobinie maselka. jedno z ulubionych dan. aha, dolewam kilka kropelak mleczka (naszego) zeby sucha nie byla, z pomidorkiem i chlebkiem daje Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: całe jajko? 25.07.06, 20:32 a ja dzis ugotowałm całe jako na twardo i Zuzka zjadła ze samkiem. A czy można smażyć jajecznice na masełku?? Odpowiedz Link Zgłoś
asia9617 Re: całe jajko? 25.07.06, 21:03 tak,ja dodawałam odrobine masełka a dziś małej dałam na kolacje twarożek z jogurtem ale wcinała )))) Odpowiedz Link Zgłoś
prakseda_ka Re: całe jajko? 26.07.06, 08:16 całe jajo i błyskawiczna wysypka - uczulenie na białko, bo po samym zółtku nic nie było... a jajecznicę robiłam na parze na talerzyku... w sumie to się wkurzyłam bo mialam nadzieję na nowy szybki domowy obiadek a tu klapa.... pozdrawiamy Kasia i Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: całe jajko? 26.07.06, 10:22 bialko bardzo czesto uczula, a tak naprawde nie ma takiej wartosci odzywczej jak zoltko, dlatego radza najpierw dawac samo zolto, a dopiero pozniej bialko. Czesto sie zdarza tak jak u Was, najpierw na zoltko nie ma zadnej reakcji, wszystko ok. A pozniej bialko i ...bach Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Pojawilo sie uczulenie!!! 30.07.06, 10:43 Ja po przeczytaniu kilku postow postanowilam dac malemu jajeczniczke zrobiona na parzez z maselkiem. Zjadl doslownie 3 lyzeczki...a po ok 5 godzinach byl juz caly wysypany,...na brzuszku, nogach nawet na posladkach. Mimo ze do tej pory nie byl alergikiem. Zatem jeszcze wstrzymam sie z tym calym jajkiem. Na razie bedzie dalej palaszowal zoltko. Zatem uwazajcie bo to naprawde silny alergen!!! Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 Re: Pojawilo sie uczulenie!!! 30.07.06, 11:29 Ja też mlodemu zrobilam jajecznicę,ale na masełku z pokruszonym chlebkiem,wcinal aż mu się uszy trzęsły.Żadnych uczuleń i do tego jaki zadowolony)) Odpowiedz Link Zgłoś
aciki Re: Pojawilo sie uczulenie!!! 30.07.06, 18:58 U nas też ostatnio wysypka na buzi, szyi i trochę na klacie, ale może to od parówy? Odpowiedz Link Zgłoś
conchita1 Re: Pojawilo sie uczulenie!!! 30.07.06, 19:46 U nas bez uczulenia: nie zdążyło się zrobić - po kilku łyżkach jajecznicy zadławiła się lekko kawałkiem jajka i zwymiotowała wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś