Dodaj do ulubionych

Nosidełko

08.08.06, 21:06
Wypróbowałam dziś nowo zakupione nosidełko Baby Bjorn. Jest super i dla mnie,
i dla synka, i dla taty. Byliśmy na półtoragodzinnym spacerze i nosiło się
super. Mały nigdy jeszcze nie widział lasu z tej perspektywy.Zawsze tylko
korony drzew. Patrzył jak zauroczony, a do tej pory nie lubil, jak się go
nosiło na rękach.Musieliśmy wypróbować, jak się będzie zachowywał, bo w piątek
wyjeżdżamy w góry. Polecam jakby coś smile))
Obserwuj wątek
    • zu2ka Re: Nosidełko 09.08.06, 07:42
      A takie nosidełko w którym dziecko jest w pionie to od którego miesiąca można
      używać? dostałam w spadku takie nosidło i nie wiem od kiedy można małego w nim
      nosić
      • menka12 Re: Nosidełko 09.08.06, 09:23
        Wiem, że zaraz mogą się rozlec "głosy rozsądku", więc się trochę rozpiszę.Na
        nosidełku jest napisane 0-10kg. Na całym świecie matki noszą od urodzenia, tylko
        nasi lekarze i fizjoterapeuci (ten z TVN-u)"odkryli", że można od 6.miesiąca.
        Moje znajome z różnych krajów używały też Baby Bjorn, dzieci mają po 7 -15 lat i
        zdrowe kręgosłupy.
        Producent jest szwedzki z ponad 60-letnią tradycją i znany na całym świecie.
        Wyobraź sobie, że jakiemuś dziecku stała się krzywda (skrzywienie kręgosłupa),
        to na zachodzie rodzice i prawnicy toczyliby proces za procesem. Ja przezornie
        zaczynam od trzeciego miesiąca, kiedy maluch trzyma główkę (a i bo przedtem nie
        było takiej potrzeby). Oczywiście, wszystko trzeba robić z rozsądkiem, a więc
        max. czas noszenia tak jak w foteliku samochodowym.
        • pszczolka2 Re: Nosidełko 09.08.06, 09:42
          Ja mam kupione nosidełko na którym jest napisane od 3-mc.

Pozdrawiam,Ola i Aleksiu
    • agancarz Re: Nosidełko 09.08.06, 10:32
      My mamy nosidelko Chicco i tez jest napisane, ze od 3 miesiaca. Ale owe
      nosidelko ma opcje dla mniejszych dzidziusiow, tzn mozna go tak zlozyc, ze
      maluszek w nim lezy. Uzywalam tego nosidelka przy starszym synku i bylam bardzo
      zadowolona, teraz tez zamierzam nosic w nim Gabrysie ( w koncu ma juz prawie 3
      miesiace) smile
      Pozdrawiamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka