Dodaj do ulubionych

chłopiec czy dziewczynka

08.08.06, 21:53
No własnie, wiem że najważniejsze to zeby było zdrowe wiem wiem, ale jednak
czy w głębi duszy marzycie konkretnie o chłopcu albo dziewczynce.Czy moze
macie jakieś przeczucia
A mamusie co urodziły, wasze przeczucia spawrdziły sie?
Ja zawsze chciałam dziewczynkę, bardzo i to sie nie zmieniło. Ale jak bedzie
chłopiec...to wiadomo tez cudownie.Zwłąszcza że mój mąż to chyba chłopca
wolałaby.
Imiona są dla obojgasmile))
Obserwuj wątek
    • dakota123 Re: chłopiec czy dziewczynka 08.08.06, 21:57
      My w pierwszej ciąży,może trochę pod wpływem rodziny(wszyscy mówili że będzie
      chłopczyk)mieliśmy imię tylko dla chłopca i...urodziła się dziewczynka.Teraz też
      imię dla chłopaka ustalone na bank,dla dziewczynki wciąż jeszcze się wahamy
      pomiędzy trzema więc...pewnie będzie druga córciawink)))
    • bocianowa Re: chłopiec czy dziewczynka 08.08.06, 22:34
      W pierwszej ciąży wszyscy dookoła mówili mi, że wygląda, że będę miała
      dziewczynkę. Lekarz na Usg również na 80% wskazywał na dziewczynkę. A ja czułam
      i byłam wręcz pewna, że wszyscy się mylą,,,,myślałam, że będzie chłopiec.
      Oczywiście urodziłam córkę smile
      Tym razem chcialibyśmy chłopca, to znaczy bardziej mąż smile Fajnie byłoby mieć
      parkę, choć dla córki lepiej chyba byłoby gdyby miała siostrę...Ech nie wiem,
      aby było zdrowe...Zdrowy chłopak....hahaha smile
      • kamilla77 Re: chłopiec czy dziewczynka 08.08.06, 23:19
        Dokladnie, ja w pierwszej ciazy chodzilam, jak mowili inni, ladnie i tez
        wrozono mi chlopca. Poza tym na USG w 18 tyg. lekarz powiedzial, ze na 95 % to
        chlopak. Skoro lekarz podal az tak duzy procent, nie mielismy watpliowsci ze
        bedzie to chloczyk. Ale w 28 tyg. ciazy lekarz inny juz zupelnie, powiedzial ze
        na 100% to bedzie dziewczynka i tak kolejne USG potwierdzaly dziewczynke, a my
        juz wybralismy imie dla chlopca. Z dziewczynka byl problem. Takze mamy core a
        imie wybralismy tuz przed porodem.
        Teraz jestem w kolejnej ciazy i tez chcielbysmy chloca. <az twierdzi ze z
        trzema kobietami w domu trudno bedzie wytrzymac ( a kto na te ciuchy zarobi,
        smieje sie smile). No ale oboje wiemy, ze co bedzie to bedzie obu dziecko bylo
        zdrowe, choc tak samo mam cicha nadzieje, ze tam w brzuszku siedzi sobie maly
        chlopczyk smile
    • nekokoneko Re: chłopiec czy dziewczynka 08.08.06, 23:25
      moj jeszcze nie maz jest pewien ze bedzie dziewczynka- tak jak byl pewien ze
      jestem w ciazysmile
      ale
      nei wazne!!!
      wazne aby dziecko bylo zdrowesmile
      • kamilka1979 Re: chłopiec czy dziewczynka 09.08.06, 08:35

W pierwwszej ciąży wszyscy mówili,że będzie chłopiec, ja też tak czułam i
        rzeczywiście mamy synka Bartusia .Teraz cała rodzina (oprócz teściowej) marzy o
        dziewczynce.Najbardziej mój mąż i mój ojciec smileChociaż nie ukrywam,że ja też
        bardzo chciałabym córeczkę,pewnie dlatego ,że sama mam brata i przyzwyczaiłam
        się do modelu "parki"
        No cóż, co będzie to będzie.Już jest zadecydowane i na to wpływu nie mamysmile
        Jednak ja już powolutku przyzwyczajam się do myśli,że będzie drugi chłopiec.

src="bd.lilypie.com/XSJ1p2.png"

• elek75 Re: chłopiec czy dziewczynka 09.08.06, 09:13
      my chcieliśmy dziewczynkę imię wybrane... tak wychodziło nam: seks 3 dni przed
      owu.. ale lekarz na USG 3D w 12 tyg. stwierdził, że prawdopodobnie będzie
      chłopak.. liczymy, że się pomylił.. nie chcemy więcej dzieci.. dlatego
      wolałabym jedynaczkę.. a tak naprawdę, aby było zdrowe..
    • irima2 Re: chłopiec czy dziewczynka 09.08.06, 09:26
      Ja bym chciała dziewczynkę. Mąż też czeka na "księżniczkę". Ale raczej będzie
      chłopak, bo u męża w rodzienie od dwóch pokoleń żadna dziewczynka się nie
      urodziła - a to od ojca idzie płeć...
      No ale jak wszystkie piszecie - najważniejsze żeby było zdrowe, albo raczej
      zdrowa smile))
    • mo1717 Re: chłopiec czy dziewczynka 09.08.06, 09:47
      My chcielibysmy teraz córeczke smile przy 1 ciąży czułam ze bedzie chłopak od
      początku,a mąż chciał córkę /ja syna/. mam nadzieje że tym razem bedzie
      dziewczynka, ale tym razem przeczucia zadnego sad(( raz wydaje mi sie ze
      dziewczynka raz ze chłopak w brzuszku siedzi- ale juz postanowilismy ze nie
      chcemy znac płci do samego końcasmile imiona dla dziewczynki mam, a dla
      chłopca /tak jak poprzednim razem/ wybiera mąż.
      ...i oczywiscie najważniejsze ŻEBY ZDROWE BYŁO!!!
    • niuta_s Re: chłopiec czy dziewczynka 09.08.06, 10:50
      zdecydowanie zdrowy chłopak,
      • marysiowamama Re: chłopiec czy dziewczynka 09.08.06, 11:31
        Oczywiście tak jak wszyscy:żeby było zdrowe!!!
        W pierwszej ciąży tak bardzo marzylismy o córeczce że ja zaczęłam nastawiać się
        na chłopca żeby się nie rozczarować.Nawet nie ustaliliśmy imienia dla
        chłopca.Szczęście nam sprzyjało, urodziła się Marysia.
        Teraz po cichu też marzę o dziewczynce, po pierwsze:mamy mały pokoik dla dzieci
        i parka kiedyś będzie miała problem(chyba że zamiana mieszkania?),a pozatym
        większość ubranek w piwnicy jest w kol.różowym(oczywiście można dokupić)
        Ale nie wiem jak będzie bo smaki mam inne. Przy Marysi miałam jazdę na słodkie
        (lody,lody,lody),teraz na słone i kwaśne(zupki).Ale znowu Dzidzia powstała tuż
        przed owulacją, czyli może jednak Dziewucha?
        Oczywiście ma być ZDROWE I DONOSZONE!!!
    • mikaa25 Re: chłopiec czy dziewczynka 11.08.06, 10:03
      a mnie zupełnie wszystko jedno
      mam juz dziewczynke wiec teraz moge miec chlopca (parka - haha) albo drugą
      dziewczynke (dziewczynki są przesłodkie). Gdybym miała pierwszego chłopca to
      teraz strasznie chiałabym dziewczynkesmile

dokladnie - najwazniejesze zeby bylo zdrowesmile
    • kania_kania Re: chłopiec czy dziewczynka 11.08.06, 10:31
      Ja juz mam chlopaka i dziewczynke.

Ale mam wrazenie, ze maz chcialby coreczke smile Mimo, iz wtedy mezczyzni byliby w
      stanowczej mniejszosci w domu smile))

Ale co bedzie to bedzie smile A plec chcemy znac zawczasu, zeby sie przygotowac smile

Kania
      • marti_ka82 Re: chłopiec czy dziewczynka 11.08.06, 11:54
        u mnie maz chodzi i twierdzi, że będzie dziewczynka, jego mała księżniczka, bo
        on wie czym strzelał (oczywiscie sie smieje z tego, no bo niby skad ma wiedziec
        co dotarło) wink, ja sama nie wiem czasami mam wrazenie, ze to bedzie
        dziewczynka, innym, że chlopiec... ale czy to wazne imiona mamy dla dwojga....
        wazne ze bedzie nasze i żeby było zdrowe... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka